Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за китара за начинаещ


Jolly Roger

Recommended Posts

По принцип свиря на кейборд, но в последно време много искам и на бас да свиря, така че незнам дали има някакъв такъв вариант за бас китара за начинаещ (електрически бас, не акустичен), ще го използвам за рок и хеви песни, и като цена нещо от рода на 200-300 лева. От София съм и ще съм благодарен ако ми помогнете :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има стартер пакове с 4стр фендерски-скуайър афинити + някакво кубе за 340-350 лв.Ама немога да се сетя къде беше :) Пробвай Метро или Техномаркет.

Успехи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като един неразбиращ пак ще попитам - какво представлява кубето? Защото за момента ще използвам баса за свирене в къщи и за да чувам ще ми трябват слушалки или усилвател, нали? :?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В никакъв, ама в никакъв случай не си купувай китара от техномаркет и пр. А за 300-400 лв. във секцията "Купувам / Продавам" веорятно ще можеш да си намериш много по-читав бас. И като цяло, ако ти е първи бас и не искаш отмахи да заложиш на скъпа и джиджана китара, намирай нещо запазено втора ръка и си питай кефа. :hysterical::girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Там е работата, че не искам втора употреба защото не разбирам от басове, и нямам приятел басист и ако има някакъв дефект който неможе да се види от начинаещ може да се набутам. А защо не от техномаркет?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като нямаш приятел басист, може да ти свърши работа и приятел китарист, ако е малко по-опитен. Харесай си визуално / ценово някой бас, грабвай някой китарист да го огледа да не е изметнат или недъгав нещо. Ще е хубаво да го сравниш в магазина с някой много по-скъп, като звук, за да си свериш часовника какво имаш и в каква посока е по-хубавото.

Успехъ :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре изчакай, пусни обява в форума... мисля, че ще излезе нещо за тия пари дето няма да го намериш по магазинчетата. Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за помоща, но ако може да попитам какво кубе е добро за начинаещ (смисъл да е сравнително евтино и малко)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

миналата седмица купихме за един приятел уошбърн Т12,от фактор за 315 лв,като за начало не е лош .При сравнението с по-скъпи,установих че единствената разлика е във това че малко му се губят високите,но като му наслагахме ефектите звука стана "метален".Другия вариант- втора употреба,излизат хубави оферти,ще вземеш някой да го провери за кривини по грифа и ще му изпробвате с тунер отклонението по октавите,не трябва да има повече от 10 процента отклонение-другото се оправя.Това е моето скромно мнение,ако греша ,моля поправете ме,колегата все пак си купува китара,което е много важна стъпка,а не се жени :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В магазин Фендер имаше много добри басове Скуеър (Индонезия), точно за 300 лв. Учудващо добре изработени, с много удобни грифове. Свирих на един, тип Jazz Bass и за първи път оставам с толкова добри впечатления от Скуеър (досега винаги нещо им е липсвало). Изработени са от добре подбрано дърво, а ако адаптерите не те задоволяват като качество, винаги можеш да ги смениш. Въпросната китара пробвах при Фънки, който има над 30 (тридесет) скъпи инструмента, но е включил и този в колекцията си, разбира се със сменени адаптери.

А в Техномаркет продават същите комплекти Скуеър, които са и в музикалните магазини. Не си ги рендосват сами в склада отзад.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много добри басове Скуеър (Индонезия), точно за 300 лв. Учудващо добре изработени...

Да не би да са друга марка? Square, вместо Squier ? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.