Jolly Roger Публикувано Ноември 27, 2008 Публикувано Ноември 27, 2008 По принцип свиря на кейборд, но в последно време много искам и на бас да свиря, така че незнам дали има някакъв такъв вариант за бас китара за начинаещ (електрически бас, не акустичен), ще го използвам за рок и хеви песни, и като цена нещо от рода на 200-300 лева. От София съм и ще съм благодарен ако ми помогнете Цитирай
Калоян Кирилов Отговорено Ноември 27, 2008 Отговорено Ноември 27, 2008 Има стартер пакове с 4стр фендерски-скуайър афинити + някакво кубе за 340-350 лв.Ама немога да се сетя къде беше Пробвай Метро или Техномаркет. Успехи! Цитирай
Jolly Roger Отговорено Ноември 29, 2008 Автор Отговорено Ноември 29, 2008 Аз като един неразбиращ пак ще попитам - какво представлява кубето? Защото за момента ще използвам баса за свирене в къщи и за да чувам ще ми трябват слушалки или усилвател, нали? :? Цитирай
astagator Отговорено Ноември 29, 2008 Отговорено Ноември 29, 2008 В никакъв, ама в никакъв случай не си купувай китара от техномаркет и пр. А за 300-400 лв. във секцията "Купувам / Продавам" веорятно ще можеш да си намериш много по-читав бас. И като цяло, ако ти е първи бас и не искаш отмахи да заложиш на скъпа и джиджана китара, намирай нещо запазено втора ръка и си питай кефа. Цитирай
Jolly Roger Отговорено Ноември 29, 2008 Автор Отговорено Ноември 29, 2008 Там е работата, че не искам втора употреба защото не разбирам от басове, и нямам приятел басист и ако има някакъв дефект който неможе да се види от начинаещ може да се набутам. А защо не от техномаркет? Цитирай
Ignos Отговорено Ноември 29, 2008 Отговорено Ноември 29, 2008 Еми защото не върви някак си хладилник, фритюрник, миялни и кафе машини, китари/басове... По добре иди в специализиран музикален магазин. Цитирай
astagator Отговорено Ноември 30, 2008 Отговорено Ноември 30, 2008 Като нямаш приятел басист, може да ти свърши работа и приятел китарист, ако е малко по-опитен. Харесай си визуално / ценово някой бас, грабвай някой китарист да го огледа да не е изметнат или недъгав нещо. Ще е хубаво да го сравниш в магазина с някой много по-скъп, като звук, за да си свериш часовника какво имаш и в каква посока е по-хубавото. Успехъ Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Ноември 30, 2008 Отговорено Ноември 30, 2008 Най-добре изчакай, пусни обява в форума... мисля, че ще излезе нещо за тия пари дето няма да го намериш по магазинчетата. Успех Цитирай
Jolly Roger Отговорено Декември 1, 2008 Автор Отговорено Декември 1, 2008 Благодаря за помоща, но ако може да попитам какво кубе е добро за начинаещ (смисъл да е сравнително евтино и малко) Цитирай
sardaesox Отговорено Декември 1, 2008 Отговорено Декември 1, 2008 миналата седмица купихме за един приятел уошбърн Т12,от фактор за 315 лв,като за начало не е лош .При сравнението с по-скъпи,установих че единствената разлика е във това че малко му се губят високите,но като му наслагахме ефектите звука стана "метален".Другия вариант- втора употреба,излизат хубави оферти,ще вземеш някой да го провери за кривини по грифа и ще му изпробвате с тунер отклонението по октавите,не трябва да има повече от 10 процента отклонение-другото се оправя.Това е моето скромно мнение,ако греша ,моля поправете ме,колегата все пак си купува китара,което е много важна стъпка,а не се жени Цитирай
Fats Отговорено Декември 2, 2008 Отговорено Декември 2, 2008 В магазин Фендер имаше много добри басове Скуеър (Индонезия), точно за 300 лв. Учудващо добре изработени, с много удобни грифове. Свирих на един, тип Jazz Bass и за първи път оставам с толкова добри впечатления от Скуеър (досега винаги нещо им е липсвало). Изработени са от добре подбрано дърво, а ако адаптерите не те задоволяват като качество, винаги можеш да ги смениш. Въпросната китара пробвах при Фънки, който има над 30 (тридесет) скъпи инструмента, но е включил и този в колекцията си, разбира се със сменени адаптери. А в Техномаркет продават същите комплекти Скуеър, които са и в музикалните магазини. Не си ги рендосват сами в склада отзад. Цитирай
kolega Отговорено Декември 5, 2008 Отговорено Декември 5, 2008 много добри басове Скуеър (Индонезия), точно за 300 лв. Учудващо добре изработени... Да не би да са друга марка? Square, вместо Squier ? Цитирай
Recommended Posts