Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

почти всички любими мои групи имат страхотни барабанисти. например Мик Ейвъри ми е страшно любим. също така и Ринго Стар харесвам много... ммм, не мога да се оплача и от Стийв Ъптън на Wishbone Ash. Йън Пейс и Джон Бонъм са уникални и двамата, макар че много повече обичам Цепелин.

Чад Смит от RHCP също е невероятен. Барабанистът на U2 - Лари Мулен ли беше? - хмм.. той е добър, макар че последните албуми са отвратителни. като френетичен фен на R.E.M. Бил Бери е отличен барабанист. прави неща с том-томовете, които са страшно добри.

Редактирано от Elan Morin Tedronai
  • Отговори 87
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

ами, преслушвайки дискографията на дадена група си вадя заключения, както и обръщам специално внимание на барабаниста, който свири в нея. зависи точно каква е групата. нямам някакви много специални критерии, но общо взето качествата са повечето от тези, които тука изброихте. от това, което съм преслушал на Beatles (демек всичко), мисля че Ринго е талантлив барабанист, макар че е изключително подценен. има някои неща, които страшно много ми харесват. освен това понякога той бие пералнята с палки, което е супер-куул. :)

Мик Ейвъри и Чарли Уотс вършат страхотна работа за Kinks и Rolling Stones съответно. и двамата са джаз барабанисти и просто седят непрестанно "зад" песента, подкрепяйки я с равномерно, неотлъчно и постоянно, с отмерено барабаниране.

Стийв Ъптън на Wishbone Ash е изключителен барабанист. много го харесвам. има някакво несравнимо джаз звучене, което го прави по неповторим начин. Бил Бери е добър, защото много прилича на Ейвъри и Уотс, пък и прави някои номера с томовете, които досега не съм виждал. талантлив и равномерен изпълнител.

Отговорено

освен това понякога той бие пералнята с палки, което е супер-куул :think:

Абе май накратко, добрия барабанист е тоя, който можеш да запомниш много лесно. Е то и пича от БГ РОК се помни лесно, ама е изключение на горната ми теза :)

Отговорено

говорех в кръга не шегата. нямам предвид, че гледам на това като основно качество. :) просто му се кефя страшно на Ринго като добавка към цялостното звучене на групата. всъщност се кефя на всичките Beatles и всичките им албуми.

Отговорено

Най-после едно справедливо мнение за Ринго.

Браво.

Стюард Коплънд - диво копеле; много интересно свирене в Пълийс.

Така и не разбрах що само за набедения Матю Гордън Съмнър иде реч в тази мноо приятна сбирщина.

Кийт Муун - ама не щото си троши тупаните, друго е.

Барабанистът трябва да е личност, а не просто отегчена мутра зад кашоните и капаците от тенджери...

А, Пепи Славов - страхотен; много ми липсват ФСБ-то... :think:

Отговорено (Редактирано)

мисля, че Ринго е невероятен барабанист, наистина и заслужава да бъде споменат. Бийтълс просто не биха били същата група без него. да не говорим, че Ринго е имал най-яките пички и е бил с най-голямото чувство за хумор. разбирал се е с всички и е бил приятел с всеки от групата. това го прави изключително необходимо звено в Бийтълс, въпреки, че не е бил композитор както Макартни и Ленън са били и Харисън по-късно.

Beat-ът, който вади в "Don't Pass Мe By" е невероятен, по моему. много ми харесва. страхотен барабанист. :)

Редактирано от Elan Morin Tedronai
Отговорено

Последен Оф: защо мислиш, че Морийн Кокс е "страхотна пичка"?

Айде, за Барбара Бак - да. Ама тая ливърпулска коза...

Това, че не е бил композитор, е от полза на групата; по едно време его-тата на останалите трима са осрали нещата; така че това е било от полза - Ринго е идеален балансьор, забавен, готин и, слава Богу, жив.

Ах, що не мога да намеря видео с негови барабанни изяви, да "строшим на клеветата зъбът"...

Отговорено

искам да допълня още, че Ринго е изключително изкусен и точен барабанист. през цялата 9-годшна кариера на групата, много повече грешки са били правени от останалите, отколкото от него.

освен това искам да подчертая, че сега можеш да вземеш един страхотен барабанист и да му кажеш - "искам така и така да стане". да, ама тогава е било друго време - демек 60-те, да не говорим, че са били прекалено млади и не са знаели въобще какво да искат. Ринго освен това е един от първите, който въвежда нормалната постановка на държане на палките, отколкото традиционната. настройване на по-ниски тоналности на барабаните и други, освен нещата, които е правил за Beatles.

по-точно еготата на Макартни и Ленън са били пораснали до немай къде. да не говорим, че изключително големия талант на Харисън, който въобще не им отстъпва в композирането е било една от големите причини Beatles да се разпаднат. а Харисън да си призная ми може би един от най-любимите от цялата банда.

п.с. Ринго винаги е бил женкар, преди и след като е срещнал Морийн Кокс. :)

п.п.с. знаеш ли, че синът му Зак Старки (който поразително много прилича на него) свири с Oasis, сега? А, Oasis са като "отрочета" на Beatles.

Отговорено

"освен това искам да подчертая, че сега можеш да вземеш един страхотен барабанист и да му кажеш - "искам така и така да стане". да, ама тогава е било друго време - демек 60-те, да не говорим, че са били прекалено млади и не са знаели въобще какво да искат. "

Нищо не казвам, но само да ти спомена, че 60-те са времето и на Джинджър Бейкър, и на Дон Бруер от Grand Funck...

Иначе лошо няма.

Отговорено

Това, че не е бил композитор, е от полза на групата; по едно време его-тата на останалите трима са осрали нещата; така че това е било от полза - Ринго е идеален балансьор, забавен, готин и, слава Богу, жив.

Ах, що не мога да намеря видео с негови барабанни изяви, да "строшим на клеветата зъбът"...

ако силно те интересува имам(т.е. брат ми има )5 dvd-та антология на BEATLES, в която можеш да изгледаш доста концертни изпълнения на бандата. както и много интервюта с Пол,Джордж и Ринго.

Отговорено
"освен това искам да подчертая, че сега можеш да вземеш един страхотен барабанист и да му кажеш - "искам така и така да стане". да, ама тогава е било друго време - демек 60-те, да не говорим, че са били прекалено млади и не са знаели въобще какво да искат. "

Нищо не казвам, но само да ти спомена, че 60-те са времето и на Джинджър Бейкър, и на Дон Бруер от Grand Funck...

Иначе лошо няма.

и аз нищо лично но в края на 60-те. а за Дон Бруер са си направо 70-те.

Отговорено

ако силно те интересува имам(т.е. брат ми има )5 dvd-та антология на BEATLES, в която можеш да изгледаш доста концертни изпълнения на бандата. както и много интервюта с Пол,Джордж и Ринго.

Ще ти бъда много благодарен, ако мога да ги видя...

Отговорено

ами няма проблем по принцип. извини мнителността ми но мога ли да съм сигурен че ще си ги получа обратно? понеже това е нещо много ценно за мен и убивам човек за тези дискове. друг вариант евентуално ако намеря къде да ти ги презапиша направо ще ти ги подаря.