Alaron Публикувано Ноември 24, 2008 Публикувано Ноември 24, 2008 Здравейте! От известно време ходя при две учителки по пеене и в началото ми казаха, че без съмнение гласът ми е теноров и аз с тази мисъл си живях (тогава взимах фа на втора като пределен тон). Последните два урока, обаче, ми съобщиха, че "реалното ми звучене" (каквото и да означава това) било с октава по-долу (пределен тон фа на първа) и това напълно обърка певческите ми идентификации. Та, изпях една октава и я записах с никаквия си микрофон и ще бъда благодарен на всеки, който изкаже мнение КОЯ е тази октава - от до на първа до до на втора или? octave Цитирай
simon Отговорено Ноември 24, 2008 Отговорено Ноември 24, 2008 Това което си записал, пееш от до на малка до до на първа октава. Цитирай
Alaron Отговорено Ноември 24, 2008 Автор Отговорено Ноември 24, 2008 Благодаря за мнението! Ако това е вярно значи съм някакъв тотален басо профундо, защото спокойно пея октава под това, което пуснах. А имам един приятел, който пее октава под моя най-нисък тон... което него го прави какво? Туба, суб-буфер...? Ще се радвам да чуя още мнения. напълно врътнах... Цитирай
Heartman Отговорено Ноември 24, 2008 Отговорено Ноември 24, 2008 Ами ти си баритон явно,а не тенор както си си мислел. Цитирай
ilijap Отговорено Ноември 24, 2008 Отговорено Ноември 24, 2008 (Редактирано) Ти, приятелю, не си профундо, защото за един мъжки глас е съвсем нормално да пее без усилие до малка октава-до1. Това че пееш октава отдолу( покриваш голяма октава) означава, просто че имаш ниски тонове. Това дали си баритон, бас или тенор не зависи само от диапазона ти, но и от тембъра ти. Не знам на колко си години, но ако си в края на пубертета си, то съвсем нормално е гласът ти да е спадnал. Ако искаш да чуеш истински профундист, чуй това: http://uk.youtube.com/watch?v=6WpD2Cspn6g От друга страна, за да провериш приятеля си, може да си пуснеш ето това: http://uk.youtube.com/watch?v=is-xBDasaBI&...feature=related Тук са показани твоя най-нисък тон и този на приятеля ти, според думите ти. Мен ако питаш, без да съм те чул, си баритон, вече отделен въпрос дали си висок или нисък баритон, това зависи и донякъде с каква сила и какви усилия взимаш ниските и високите тонове, колко са ти удобни да ги свързваш с другите тонове докато пееш нещо. Аз лично съм се разпявал до сол от контра октава, но не мога да пея толкова ниско, по принцип ако пея по-ниски тонове стигам до ре(понякога до) от голяма октава(твоите най-ниски тонове ) и дотам съм полезен. Много хора са ме питали дали не съм бас, но аз се чувствам като най-обикновен баритон Редактирано Ноември 24, 2008 от ilijap Цитирай
Recommended Posts