vlex Публикувано Ноември 9, 2008 Публикувано Ноември 9, 2008 Здрасти, след като я търсих под кол и въже тая песен и след сума ти месеци търсене я докопах, реших да си я поизвадя, белким си я подрънквам. Хубаво, ма нещо не мога да си хвана два акорда - бих се радвал ако някой може да помогне. В началото са най-лесни за чуване, защото има най-малко странични шумове. Позва с до минор, после минава на някакво ре и оттам на някакво ре#, поне доколкото чувам (има прогресия сол ла# си до ре ре#(което си е част от до минорната скала, ма тва е друга тема - до-то вече го намерихме )) Ще се радвам на всяка помощ. Поздрави, Влад П.П. цък за песента. Цитирай
vlex Отговорено Ноември 9, 2008 Автор Отговорено Ноември 9, 2008 (Редактирано) "Някакво"-то ре се оказа Dsus4/5+ (EADGBE=XX5786), сега мъча следващият акорд, който е по-нисък - явно прогресията е само при вокала... Ебахти глухарът съм, заклевам се едит: Оказа се: Cm, Dsus4/5+, Csus4/5+, G5, A#5 или поне интрото е така... Поздрави, Влад П.П. Помощ още се търси... П.П.П. Абе аз си водя ебахти и монолозите заклевам се Редактирано Ноември 9, 2008 от vlex Цитирай
Babyface Bob Отговорено Ноември 10, 2008 Отговорено Ноември 10, 2008 Колега, може би не си намерил парчето тоолкова дълго време, поради правописната грешка в заглавието и "Dime la verdad" - ил ощ "Кажи ми истината" - един испански императив, дошъл от рядко хубава и най-вече слабичка испанка! За акордите - ве пак нямам китара около ми, но си спомням нещо А / F / G / F и толкова! т.е. купонджийската версия минава на 1-ва позиция, без sus - ове ... поне ние в Стуг.град я чепкахме тъй тая песен... Е, успех! Цитирай
BlueZone Отговорено Ноември 10, 2008 Отговорено Ноември 10, 2008 Според мен си тръгнал в много сложна и грешна посока Опитал си се да хармонизираш вокалната линия по някакъв съвсем друг начин, а дефакто парчето е съвсем просто: Куплета и припева са по следната хармония: Cm / Bb / Ab / G а бриджовете са така: Ab / Bb / Cm / Cm Цитирай
vlex Отговорено Ноември 10, 2008 Автор Отговорено Ноември 10, 2008 Ебахти глухият тъпак съм, заклевам се! Мерси много, колеги Поздрави, Влад Цитирай
Babyface Bob Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 Ти така като си тръгнал да вадиш песни, като се отопли ще излезем в парка да направим акустично джамбуре с кавъри Може да си направиш топ 28, като след двайсет и осмата песен е за разкош! Да видим сега в темата за Георги Минчев какво става... Цитирай
vlex Отговорено Ноември 11, 2008 Автор Отговорено Ноември 11, 2008 Честно казано нямаш си на идея колко съм навит, стига да намеря време (сложно е тва да се учи и бачка в чужбина). Нищо де - все ще намерим толкова един следобед лятоска като се прибера да подрънчим и да си направим кефа Поздрави, Влад Цитирай
Recommended Posts