Juxx Публикувано Ноември 9, 2008 Публикувано Ноември 9, 2008 Възможно ли е да се боядиса китара в бяло, след което да се нарисува нещо с маркер и като се лакира да не се истрие маркера? Ето и клип по въпроса Цитирай
fire_garden Отговорено Ноември 9, 2008 Отговорено Ноември 9, 2008 Възможно ли е да се боядиса китара в бяло, след което да се нарисува нещо с маркер и като се лакира да не се истрие маркера? Ето и клип по въпроса На така зададения въпрос ти си отговаряш сам - не само, че е възможно, но и прилагаш доказателства за това! Сори за офтопика, но не се сдържах! ПП А иначе предполагам въпроса ти е как точно да се направи това и съм сигурен, че във форума има кой да ти даде съвет какви материали, лакове и т.н. да използваш! Цитирай
vlex Отговорено Ноември 9, 2008 Отговорено Ноември 9, 2008 Според мен пичът питаше е ли е възможно те това по наште ширини - възможно е, но не знам дали маркерите от първата книжарница са най-подходящи - не само защото не знаеш какво има вътре и как ще реагира с лака, ами и защото не се знае колко трайни ще са цветовете и дали янма да изсветлеят на слънчева светлина. Има си чалъми за всичко... Поздрави, Влад Цитирай
BASSSKO Отговорено Ноември 9, 2008 Отговорено Ноември 9, 2008 Това, обаче, което не е показано на клипчето е, че китарата я облепи за да може да я изшлайфа, и да нанесе слой шприцкит. Върху него можеш дори и с моливи да рисуваш, и като го запечаташ с лак, всичко заспива. Пробвано е при автобояджия, китарата я изкуркахме от лака, после я покрихме с кит, и като изсъхна, човека я изпръска с автоемайл лак (майтапа настрана, обаче стана ебаси дълбокия цвят), та идеята ми е че ще стане, ако после само се лакира стабилно. Цитирай
Juxx Отговорено Ноември 9, 2008 Автор Отговорено Ноември 9, 2008 Благодаря ви за информацията Цитирай
SomeoneElse Отговорено Ноември 10, 2008 Отговорено Ноември 10, 2008 За всеки случай те съветвам, ако ти е дошло нещо такова на акъла - първо пробвай с маркера на парче дърво, обработено по същия начин както би била китарата, след това го напръскай с лака и виж дали лакът не разтваря маркера - знам че е възможно, а след това последствията, особено с такава огромна рисунка като от клипчето, няма да са приятни за сърцето Цитирай
BASSSKO Отговорено Ноември 10, 2008 Отговорено Ноември 10, 2008 Акрилните лакове май са най-подходящи, или греша.......? Цитирай
vlex Отговорено Ноември 10, 2008 Отговорено Ноември 10, 2008 Акрилни -> на ацетонова основа -> маркерите си заминават, освен ако не са на водна основа и не са много яко засъхнали Поздрави, Влад П.П. Да не забравяме и че акрилът пожълтява много бързо и не е особено твърд - май не е най-подходящият избор все пак Цитирай
Recommended Posts