niki123bg Отговорено Ноември 13, 2008 Отговорено Ноември 13, 2008 Това вече е друга тема. Така поставени нещата, в комбинация с това че и при изключен пулт (каквото и да имаш в предвид под изключен) го има този шум започвам да си мисля, че става въпрос за ground loops - разкачи всички кабели от/към звуковата карта и пусни само едни слушалки на нея - ако не се чува този шум, значи имаш проблем с ground loop. Ако това е проблема вероятно би помогнало като си сложиш новата звукова карта да я свържеш с балансирани кабели към пулта - една от схемите за балансирани кабели предполага ширмовката да е свързана само с едното устройство, така се избягват ground loops.
LOE Отговорено Ноември 13, 2008 Отговорено Ноември 13, 2008 дам, тази възможност я споменах вече, само че едва ли може просто да цъкне gound lift тей като тази карта няма също така може и някой калпав кабел да прави проблем ако във входовете на картата няма нищо включено има ли шум? също така е възможно контакта да не е заземен, след като има шум и без мишка, главния заподозрян е 60 Хз брума на електрическата мрежа аз говорих за регулатори на... големи вентилатори, стайни, не тези на ПЦ-то, едва ли те ще вкарват смущения
dimitarshenkov Отговорено Ноември 13, 2008 Автор Отговорено Ноември 13, 2008 Това вече е друга тема. Така поставени нещата, в комбинация с това че и при изключен пулт (каквото и да имаш в предвид под изключен) го има този шум започвам да си мисля, че става въпрос за ground loops - разкачи всички кабели от/към звуковата карта и пусни само едни слушалки на нея - ако не се чува този шум, значи имаш проблем с ground loop. Ако това е проблема вероятно би помогнало като си сложиш новата звукова карта да я свържеш с балансирани кабели към пулта - една от схемите за балансирани кабели предполага ширмовката да е свързана само с едното устройство, така се избягват ground loops. [/q кабелите са балансирани,пулта го изклювам от захранването,наистина оба4е на слу6алки няма 6ум,картата със същите кабли и монитори няма6е този проблем на стария ми комп.
dimitarshenkov Отговорено Ноември 13, 2008 Автор Отговорено Ноември 13, 2008 Това вече е друга тема. Така поставени нещата, в комбинация с това че и при изключен пулт (каквото и да имаш в предвид под изключен) го има този шум започвам да си мисля, че става въпрос за ground loops - разкачи всички кабели от/към звуковата карта и пусни само едни слушалки на нея - ако не се чува този шум, значи имаш проблем с ground loop. Ако това е проблема вероятно би помогнало като си сложиш новата звукова карта да я свържеш с балансирани кабели към пулта - една от схемите за балансирани кабели предполага ширмовката да е свързана само с едното устройство, така се избягват ground loops. [/q кабелите са балансирани,пулта го изклювам от захранването,наистина оба4е на слу6алки няма 6ум,картата със същите кабли и монитори няма6е този проблем на стария ми комп. нямам стайни вентилатори
dimitarshenkov Отговорено Ноември 13, 2008 Автор Отговорено Ноември 13, 2008 (Редактирано) кабелите са балансирани,пулта го изклювам от захранването,наистина оба4е на слу6алки няма 6ум,картата със същите кабели и монитори няма6е този проблем на стария ми комп. нямам стайни вентилатори Редактирано Ноември 13, 2008 от dimitarshenkov
niki123bg Отговорено Ноември 13, 2008 Отговорено Ноември 13, 2008 Тоест ползваш Audigy Platinum или нещо от сорта, защото нормалните аудиджита са с небалансирани кабели. Ако кабелите си ги правил самичък и си свързал масата на двата конектора, пробвай да я разкачиш от едната страна. Виж първата схема от тази картинка: Ширмовката е свързана само с единият конектор (този в ляво). Другият вариант е да изолираш замасяващите пластини на шепселите (примерно с изолирбанд) на компютъра, мониторните колони и т.н и да пробваш дали това подобрява ситуацията, макар че това не е особено добър вариант за дългосрочна употреба. Стана ясно, че си сменил само компютъра, и е ясно че причината е в него - захранване, регулатори по дънната платка и т.н., но май ще ти се наложи да се бориш с този проблем извън компютъра или да се надяваш че новата звукова карта ще се справи с този проблем. пс. LOE, предполагам имаш в предвид 50Hz - все пак в България живеем
dimitarshenkov Отговорено Ноември 13, 2008 Автор Отговорено Ноември 13, 2008 (Редактирано) кабелите са 4исто нови взех ги за новата конфигурация, но ба4каха идеално и на старата(аудижи 2 лайв),тва за масата е идея,така 6те разбера дали има граунд луп. Редактирано Ноември 13, 2008 от dimitarshenkov
LOE Отговорено Ноември 13, 2008 Отговорено Ноември 13, 2008 да де печатна грешка друг вариант е новото ти захранване да вкарва шумове, но според мен просто не ти е заземена конфигурацията, може дори шукото на контакта да не е свързано с нулата даже
niki123bg Отговорено Ноември 13, 2008 Отговорено Ноември 13, 2008 ^^ Ясно, но старата ти конфигурация изглежда не е предизвиквала ground loop проблеми и кабелите не са били от значение. В същност какви са точно кабелите - TRS -> XLR или TRS->TRS? XLR->XLR ги изключвам като вариант, защото ако си ги взел за новата карта няма да ти вършат работа - Audiophile-a е с TRS входове/изходи. Пак ти казвам - едно безболезнено и лесно решение в твоя случай е да ползваш балансирани кабели с ширмовка закачена само към единият конектор. Между другото Ауидиофил 192 е много приятна карта - ползвах преди време такава карта и бях много доволен. Единственият и недостатък е, че няма превключване -10/+4dB и върви само на про нивото от +4dB, но при положение че хората си я вземат за да я ползват с балансирани кабели, -10 не представлява реална нужда.
dimitarshenkov Отговорено Ноември 13, 2008 Автор Отговорено Ноември 13, 2008 (Редактирано) ^^ Ясно, но старата ти конфигурация изглежда не е предизвиквала ground loop проблеми и кабелите не са били от значение. В същност какви са точно кабелите - TRS -> XLR или TRS->TRS? XLR->XLR ги изключвам като вариант, защото ако си ги взел за новата карта няма да ти вършат работа - Audiophile-a е с TRS входове/изходи. Пак ти казвам - едно безболезнено и лесно решение в твоя случай е да ползваш балансирани кабели с ширмовка закачена само към единият конектор. Между другото Ауидиофил 192 е много приятна карта - ползвах преди време такава карта и бях много доволен. Единственият и недостатък е, че няма превключване -10/+4dB и върви само на про нивото от +4dB, но при положение че хората си я вземат за да я ползват с балансирани кабели, -10 не представлява реална нужда. XLR->XLR са ,незнам 6ирмовката как е зака4ена,но дори да я разка4а проблема ако е от ПЦ-то 6те си остане само кадето намя да го 4увам.6укото Е заземено Редактирано Ноември 13, 2008 от dimitarshenkov
niki123bg Отговорено Ноември 13, 2008 Отговорено Ноември 13, 2008 Значи ще ти трябват нови кабели за Аудиофила - TRS->XLR. Ако разкачиш ширмовката от едната страна ще прекъснеш ground loop-a и не само че няма да го чуваш, но той няма и да съществува. Също така, ако премахнеш замасяването на шукото като изолираш замасяващите пластини ще елиминираш възможноста за ground loop през него, но това не е вариант за нормална употреба и е опасно, така че по-скоро става въпрос за проба дали в това е проблема. Само да поясня ако някой друг чете темата - трикът със свързването на ширмовката само към единият конектор е приложим САМО за балансирани кабели, при небалансиран кабел резултатът ще е плачевен.
dimitarshenkov Отговорено Ноември 13, 2008 Автор Отговорено Ноември 13, 2008 (Редактирано) Значи ще ти трябват нови кабели за Аудиофила - TRS->XLR. Ако разкачиш ширмовката от едната страна ще прекъснеш ground loop-a и не само че няма да го чуваш, но той няма и да съществува. Също така, ако премахнеш замасяването на шукото като изолираш замасяващите пластини ще елиминираш възможноста за ground loop през него, но това не е вариант за нормална употреба и е опасно, така че по-скоро става въпрос за проба дали в това е проблема именно така 6те установя дали това е проблема .Да разбрах 4е 6те ми трябват TRS->XLR ,но след като преди не съм имал този проблем зна4и ,по скоро имам не6то незаземено в новото ПЦ можеби,но не е софтуерен проблем? Редактирано Ноември 13, 2008 от dimitarshenkov
niki123bg Отговорено Ноември 13, 2008 Отговорено Ноември 13, 2008 Ако наистина на слушалки няма проблем, остава основно варианта с ground loops. Може да има и друга причина, но поне за сега така твърди моята кристална топка Сподели после колко е DPC latency. LOE, ако не те мързи, би ли проверил колко е DPC latency и при теб и да споделиш марка/модел дънна платка. Покрай тези разговори почнаха да ме сърбят пръстите за поредният безмислен ъпгрейд
dimitarshenkov Отговорено Ноември 13, 2008 Автор Отговорено Ноември 13, 2008 само да стигна до там няма проблеми,даже не съм си пробвал о6те новия кондензаторен мик.
LOE Отговорено Ноември 13, 2008 Отговорено Ноември 13, 2008 Това е дъно гигабайт p35 DS4 със e6800 (dual core) на 3.6 Гхз По късно ще пробвам и четириядрената система
Recommended Posts