preIbanez Отговорено Ноември 5, 2008 Отговорено Ноември 5, 2008 ...споко бе Станчо...примирил съм се...екстра си ми е АКГ-то...да ми е живо и здраво...още дълги години да сме заедно с него...хич не мисля да го сменям... Цитирай
maringtr Отговорено Ноември 5, 2008 Отговорено Ноември 5, 2008 Промяната е незначителна и изобщо не се забелязва. Разбира се губи се малко динамика, но няма как - все пак това е цифров сигнал, но наистина на концерт никой няма да разбере, пък дори и в студиото почти не се разбира. Така че препоръчвам! Кабела от китарата към приемника е като на AKG - със заключване. Ако имате други въпроси - питайте. Поздрави! Цитирай
preIbanez Отговорено Ноември 5, 2008 Отговорено Ноември 5, 2008 (Редактирано) ...преди да си взема моето АКГ тествах Станчовото нарочно на концерт...и неприятните загуби бяха напълно компенсирани в общия микс...тук съм с две ръце ЗА...в крайна сметка никой не записва с безжично...a нали решихме че всички безжични са прее*ани по принцип... Редактирано Ноември 5, 2008 от preIbanez Цитирай
vhcs Отговорено Декември 30, 2008 Автор Отговорено Декември 30, 2008 (Редактирано) Здравейте, в последно време чух доста модели и мога да направя едно кратко сръвнение. Избора на безжична джаджа за бас се оказва доста сложна задача. Доста от уредите режат ниски честоти, бустват други и променят динамиката. Затова всеки които си търси подобна джаджа трябва задължително да пробва и в никакъв случай да не се оставя на мнението на колеги защото както знаете за едни малко/много има едно измерение а за други съвсем друго. Sennheiser Freeport не става за бас - ниските изчезват, буства среди и високи и въобще не можете да си познаете баса. AKG WMS40 Pro - леко реже ниските и оцветява съмвсем малко звука. Sennheiser EW 172 - никаква осезаема разлика DB TECHNOLOGIES PU 920 - цепи също мрака, никаква осезаема разлика Та изглежда които иска бюджетно решение ще трябва да се настрои да поеме определени загуби в звука. Аз лично се спрях на АКГ-то защото загубите в честотите спокойно могат да се компенсират от ампа, но все пак имам едно на ум че това е компромисно решение. Не искам да оставям впечетление че се вталявам излишно, но всички знаете колко струва един добър инструмент, един добър амп, горин кабинет както и хубави ефекти - та за има няма 200-300 лв. разлика да преебете цялата верига не си е работа според мен. Друго което също е добре да се има предвид е възможността да се сменят честоти. Това е особенно важно ако имате и други безжични системи в бандата или на сцените на които ще свирите. еми това е в общi линии. не си мислете че хващате 1вото за ушите и всичко е ОК ... това ми беше идеята на поста Поздрави и весело посрещане на новата година Алекс Редактирано Декември 30, 2008 от vhcs Цитирай
preIbanez Отговорено Декември 30, 2008 Отговорено Декември 30, 2008 ...да не отваряме друга тема...аз реших да си правя в крайна сметка рак с АКГ-то и рак версията на С-ампа...обаче ударих на камък с наличността на комплекта за рак монтиране по българските магазини...балканската изобретателност ме внуши идеята да залепя с тиксо АКГ-то за С-ампа и последния да монтирам в раклата...някой да се сеща по-оригинално решение на проблема... Цитирай
DILETANT Отговорено Декември 30, 2008 Отговорено Декември 30, 2008 ^ Виж в Динакорд. Те имаха доста компоненти за рак на Проел или на др. фирми. Цитирай
Abbath Отговорено Декември 30, 2008 Отговорено Декември 30, 2008 На АКГ-то са две ламаринки бе,лесно се правят. Цитирай
preIbanez Отговорено Декември 30, 2008 Отговорено Декември 30, 2008 ...a kъде ги правят тези ламаринки...и как се монтират...не успях да намеря детайлна снимка на оригиналните и не ми стана ясно за кое се захващат... Цитирай
vhcs Отговорено Декември 30, 2008 Автор Отговорено Декември 30, 2008 ей това са ламаринките за рак http://www.thomann.de/de/akg_rmu40_div_rackmountkit.htm в БГ ги няма никъде, питал съм вече, но съвсем случайно срещнах разбойника в фактор и той сподели че може да ги внесе .. за пари, срок и тн не съм питал, но ако те вълнува му драсни ЛС. наистина не е никаква философия да се огънат 2 ламарини и разпробият на точното място и аз се чудя дали да го поръчам тоя сет или да се разправям с майстори идиоти. А трябва ли за сета ей такъв кабел или го има че забравих да погледна? http://www.thomann.de/de/akg_mkg_l_wms.htm ... от слушане и сравняване как е с кабел и с джаджа не ми остана акъл за по-простите неща ... като да погледна за кебел и за щипка за закрепяне на колана дали има. поздрав Алекс Цитирай
preIbanez Отговорено Декември 30, 2008 Отговорено Декември 30, 2008 ...мерси за снимката на ушите...сега остава да намеря разбойника...а това кабелче се продава на килограм в Динакорд...аз си взех направо едно допълнително...май тиксото все пак ще се размине... Цитирай
Abbath Отговорено Декември 31, 2008 Отговорено Декември 31, 2008 Има го кабела в сет-а,също и скобата на предавателя,тя си е на него...моята я изгубих де,сега го нося в джоба Цитирай
preIbanez Отговорено Януари 5, 2009 Отговорено Януари 5, 2009 ...vhcs...вече като гледам си взел системата...може ли да споделиш как я монтира в рака...огъва ли си на своя глава ламарините...мен тия фабричните нещо не ме радват че са за едностранно монтиране...а и колегата разбойник не ми е отговорил на запитването... Цитирай
vhcs Отговорено Януари 8, 2009 Автор Отговорено Януари 8, 2009 по-добре късно от колкото никога ... ламарината е дебела - към 3мм ми се видя и няма да има проблеми с огъването и стабилността нищо че е вързана само от едната страна на рака. Още не съм го монтирал ама тия дни и това ще направя ... мене по скоро повече ме притеснява захранването, как ще се мандахерца из рака и как да го закрепя та да не го прави това при транпсорт основно ... че иначе може и да натроши нещо или само да се натроши За рак кита - вярно са 2 ламарини и аз понеже имам цех за металообработване (нали и аз съм гаден метъл ама истински .. ехехех ) мога да ти резна, свия, разпробия и боядисам прахово 1 копие на системката ... ехехехе дано разбойника не ми се сърди че му подбивам бизнеса ама верно не е никаква философия, пък 40тина лева са си 40тина лева. Поздрав Алекс Цитирай
Recommended Posts