Jump to content
Българският форум за музиканти

Пикгард на страт


Recommended Posts

Здравейте, колеги.

Имам към вас едно запитване, което може да ви се стори тъпо, ама аз все пак да питам ;) . Имам тука една древна китара тип Страт, която практически за нищо не става - всъщност може да се свири на нея, но усещането и звука са меко казано неприятни. И тъй като нито ми се ще да я хвърля, нито да я продам (не я пожелавам никому :girl_cray2: ), се чудя дали да не се поупражнявам малко върху нея, с педагодическа цел - и да се прецака хич няма да ми е жал. Та конкретното ми питане е - мога ли в дупката под пикгарда да инсталирам парче дърво с необходимата форма и да го залепя, след което да го изпиля наравно и да издълбая нова дупка за адаптер (единствен хъмбъкър на бриджа)? Всъщност аз знам, че мога, но просто не ми е ясно точно доколко зле ще се получи и дали въобще ще може да се свири с нея след интервенцията :) . Ще ми се да го направя, защото смятам да променя и формата на тялото, а пикгарда ми пречи на замисъла. Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно става въпрос за "Орфендър Дъскокастер" т.е. "Орфей"

Защо не си направиш нов пикгард с необходимите отвори и отверствия,според мен по-лесният вариант

Дай някакви снимки,така на изуст нищо не можем да ти кажем.

По принцип няма невъзможни неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че е "Дъскокастер" спор няма, но не е "Орфей", а Aria Pro II (като се замисля, старият ми Орфей имаше една идея по-добър екшън, макар и грифът му да беше като сап). Произведена е някъде в началото на 90-те (може би в Корея, а може би - не) и е преживяла през живота си много тежки моменти. Разполага с 22 позиции, без фингърборд, с обикновено тремоло и H-S-S адаптери от неизвестен тип. Материала на тялото, така като гледам и без много да разбирам, е шперплат - подозрителните вафлени корички в дупката на тремолото не ще да са от фрезата :blush: - направо е учудващо колко отдавна жълтите използват тоя знаменит материал за китари нисък клас. Снимки ще постна следващите дни, защото апарата ми не е тук, пък и китарата в момента е в сглобен вид, а все пак трябва да се види точно каква е дупката под пикгарда.

Редактирано от abductor
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорът е да, можеш и не, няма да прецака звукът, даже е възможно да го подобри. Между другото може да оставиш и леглата празни, както прави Малкълм Йънг от ДС - на неговия греч е изваден нек-а и свири само с бридж, а дупката се показва заплашително празна и прашасала - доколкото знам придавало някъв специфичен темперамент - може би при преноса на трептенията от грифа това слабо място играе някаква роля... Иначе за дупката като я запълниш, залепиш, изшкуриш и пребоядисаш няма да си личи, че я е имало, стига естествено да не сложиш (полу)прозрачен финиш, което ме съмнява, след акто сам каза, че мяза на вафла "Поровец" откъм кухината на тремолото :blush:

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.