Jump to content
Българският форум за музиканти

помощ ?


Recommended Posts

Здравейте хорица, (местя темата ми ако може да получа повечко отговори )

тъй като съм сигорен, че всяка седмица получавате теми като моята - как искам да се науча на нещо ама незнам и се извинявам, че има много темии като моята и така нататък... ще моля да си изкажете мнението за моя проблем...

така аз съм на 15 от софия от няколко ... седмици ме е обхванала нелепа споредмен зарибявка за метъл и по точно за барабани ...( идеята е нелепа според мен защото допреди 1 месец бях зациклил трансър

.... слушах само електроника и то цели 4-5 години ) незнам от каде ми дойде наум.

аз попринцип съм инвалид(имам в предвид ТОТАЛНА 0) в музиката ( вероятно поради факта,че през часовете по музика се наливахме с бира в старото даскало)

ПО същество -искам някой ако му се занимава разбирасе да ми обясни малко за ударните истроменти(така де да ме позариби малко)... мога ли да наваксам какви са начините да се науча , какво трябва да знам , ако си изнамеря учител от някаде дали няма да ми се изсмее в лицето когато му кажа че си нямам представа що е то нота ...

До колкото прегледах няколко теми в форума тука има доста пекани хорица и се ще се намери се някой по заблуден да ми прочете темата и ще ми отговори нещо от сорта на не се тревожи ще намериш учител а като му плащаш няма как да ти се изсмее , или другия варянт някой в по кофти настроение да отправи няколко пожелания към майками и да ме отправи към някое транс парти...

 

 

та хорица някой да драсне няколко реда с отговор на поне 1 от главните ми въпроси които споредмен не изразих много ясно (доста съм глуповат /smile)

1 случвало ли се е на някой друг да се зариби по даден истромент да си накупи истроменти и след това да разбере ,че ... е пълен боклук и не става за нищо

2 горе долу голко време изисква (знам че колкото повече -токова повече ,но ми се иска някой да ми даде урентир да знам дали да почвам ...или да си устана зациклил фен който поцял ден слуша без спирачки

буквално докато цикля пред монитора слушам в даскало си слушам на мп-четворката дори докато спя слушам /sick...)

3 има ли подръшка ала бала

4 от каде мога да се убразовам малко ( дори незнаех че има електричен и акустичен) поне да знам нещичко поради простата причина че не съм имал възможността да докосна барабан е доста възможно да ми мине мерака след като ударя няколко пъти и се разочаровам от себеси ...

5 дали има възможност да си се уча от насси някакси докато съм се ровил в нета съм виждал уроци по китара . но има ли за барабани и ефикасни ли са ?

6 много ли шум вдигат ? попринцип намам проблеми защото съм сам с сестрами на този етаж

 

сорка че писах толкова много ама наистина няма кой да ми помогне в момента ако не сте вие сигорно ще се допитам до некадърниците в датата .... :Д

попринцип бих се накефил ако някой се навие да ми даде персоналнна консултация в скайпа ала бала ... smile.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се опитам накратко да споделя, това което ми се струва че би ти било полезно:

  • Барабаните са шумен инструмент. За свирене в къщи с акустичен сет изисква много добро разбиране от всички съседи под/над/около тебе, както и известна доза непукизъм от твоя страна - при мен всичкото това липсва :) Освен това в затворено помещение, особено ако няма никакво акустично третиране ще ти се налага да ползваш антифони или тапи за уши ако свириш по-продължително време.
  • Електронните барабани са по-добър вариант в това отношение, но въпреки това и с тях се вдига доста шум (особено падът за касата - тъй като се удря с нормален педал за нормални акустични барабани). Другият неприятен източник на шум при електронните барабани е фусът - обикновенно е един нормален пад, като всички останали и сам по себе си не издава повече шум, но тъй като той се удря най-често се чува доста осезаемо извън стаята в която свириш. Тоест ако имаш проблеми с шумът, електронните барабани го решават, но само частично.
  • Обучението само на електронни барабани се счита за лош вариант по доста причини - отскокът на палките има малко общо с реалните барабани, не дават възможност за отработване на специфично звукоизвличане, при определени настройки реално качеството на ударите ти няма значение, всичко звучи еднакво и т.н. Извън това в сравнение с падове за упражнение (които по своето същество са електронни барабани без електрониката) определено имат предимства.
  • Компромисният вариант е да ходиш на уроци при учител с акустични барабани, а в къщи да ползваш или електронни барабани или простички падове за упражнение (практис падовете са евтини и може би не е лошо си купиш един такъв и комплект палки като за начало).
  • Не е никак добра идея да се самообучаваш, тъй като неправилната постановка при свирене (най-вече начинът по който удряш с палката - колко/как се движат китката/пръстите) може да доведе до травми и невъзвратимо износване на ставите. Бих те посъветвал да си потърсиш учител или ако нямаш желание/възможност поне да изгледаш няколко DVD-та с уроци за начинаещи, макар че това не е от най-добрите идеи тъй като е необходимо някой друг да те наблюдава как свириш и да те коригира.

Извинението за програмистите и правописа нещо не ми се връзва, особено при положение че една грешна буква в сорс кода води до грешки в компилацията/интерпретацията на кода, което кара доста програмисти да четат по няколко пъти дори текста на е-мейлите си преди да ги пратят, защото са развили навик да внимават в буквичките :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми аз попринцип нямам проблеми с шумът слушам си slipknot доста силничко дори 2-3 през ноща и никой нищичко не ми е казал :rolleyes: ( все още ) може би нямам проблеми защото не съм в панелка и не канти чак толкова ...

 

от каде мога да си издиря даскал по барабани и колко ще ми струва

тези двд-та за от каде мога да ги издиря малко повечко инфо мое ли ?

колко струва един не лош акустичен барабан и в какво се изразява това един барабан до колко е качествен ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинението за програмистите и правописа нещо не ми се връзва, особено при положение че една грешна буква в сорс кода води до грешки в компилацията/интерпретацията на кода, което кара доста програмистите да четат по няколко пъти дори текста на е-мейлите си преди да ги пратят, защото са развили навик да внимават в буквичките :rolleyes:

 

да, ама програмистите не ги пишат тези сорс кодове на Кирилица.. за това прави правописни грешки момчето. Аз също съм се занимавал със писане на кодове и знам за кво иде реч :angry:

 

ето пример на сорс код:

 

void

parseargs(int *argc, char ***argv, struct lgetopt *opts)

{

int i;

char *progname = (*argv)[0];

 

/* loop through each argument */

for (;;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Всички сме виждали сорс код, някои от нас гледат такъв по-често от здравословното, но това е въпрос на житейски избор.

 

Вниманието няма много общо с това дали се пише на латиница или кирилица, по-скоро е въпрос на работни навици, които така като гледам и при двама ви явно не стоят на дневен ред към днешна дата. Забележката ми беше по-скоро за младият господин, който ако има желание да се занимава професионално с програмиране би било добре да повиши вниманието си при писане на текст, независимо дали това е сорс код или не. При това тази забележка беше и все още е напълно добронамерена. Радвам се, че все още има хора желащи да се занимават с тази професия.

 

Придържайте се към темата и понамалете цитатите ако обичате. Като изберете "Отговор", мнението което се цитира се вмъква изцяло в новият пост под формата на маркъп код с таг QUOTE - можете спокойно да изтриете част от текста между отварящият и затварящият таг, а цитирането на предишно мнение е забранено според правилата на форума. Ще редактирам цитатите и на двама ви и ще си позволя да разкарам част от невероятно красивият код, тъй като няма много общо с темата.

 

@ace - По отношение на учител - има раздел във форума "Борса - Ноти, уроци и други". Последно гледах там обявата на Danny47 и тъй като е ориентирана към начинаещи, може би е добра идея да се свържеш с него: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=42247

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

боже незнам защо толкова се косите за тоя правопис и даскалката ми по бг и вие =) .... а по въпроса за програмирането нали си ми се изписва на кой ред съм допуснал грешка ако съм объркал нещичко...

а пък има още много да се развивам в програмирането такаче има време да се променя => та както и да е по темата : 10х за линка ама пича не отговаря ( бях му пратил ЛС преди няколко дни ама нищо )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрастиабенемалошотвадетсисезарибилпометълаамаземипоразглеаймалковутубпримернода

виишкойбабрабандисссвирисединбарбранинемаасепуашиш-вубште не дигат шум и саевтинимноо!!поздраи!!!!:metalist::):cheers2::) Така написан отговор, харесва ли ти???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрастиабенемалошотвадетсисезарибилпометълаамаземипоразглеаймалковутубпримернода

виишкойбабрабандисссвирисединбарбранинемаасепуашиш-вубште не дигат шум и саевтинимноо!!поздраи!!!!:cheers2::):whistle::) Така написан отговор, харесва ли ти???

а дори няма да се пробвам да го прочета :metalist: сорка , че си се потрудил ама кво да се прави ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А дали ще седнеш някога зад сет наистина? Сорка, че си си помечтал, ама какво да се правиШ? :drummer::drummer::drummer::rockon::rockon::rockon:

 

еми сигурно ако изгуба интерес няма да седна , но пич мечтите са само за нещастници аз съм сериозен :thumbs_up: и стига си писал глупости ако ще помагаш пиши нормално ...

 

тука не е пазар да се надприказваме...

Редактирано от ace
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами направи като мен...вземи си един евтин сет след което ако ти омръзне го продай,а ако ти хареса,пак го продай и си купи по хубав.... :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами направи като мен...вземи си един евтин сет след което ако ти омръзне го продай,а ако ти хареса,пак го продай и си купи по хубав.... :)

еми всичко точно благодаря :D

аз си намерих даскал в мисал от музикант.орг е :) нали дани скоро беше писал незнам още кво ше става ама ше пиша ако имам мнение ;)

 

а от каде си намерил такива евтинки ?

1-2 ра рака ? ала бала я инфо , че сега е момента да измуфта наще ( преди да са разбрали кво имам при химичката ... :Д)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то хубаво във форума ама последно като гледах се продаваха един пърл за 2200 което никъв шанс да дам като се уча... няма нещо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.