adXok Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 @adXok, фиксиран бридж е всеки струнник, който не е тремоло. Демек, такъв дето не се движи.Няма проблеми за китарите с neck trhough конструкция да са с тремоло, включително Floyd Rose. Прости на мен лаика, но нали трябва да се направи "дупка" за да минат пружните за тремолото или Floyd-a... а това отслабва напречното сечение на непрекъснатия гриф. Ама всъщност щом казваш, че може, значи може, какво съм се разпитал и аз! Цитирай
the_gorer Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 Така е, при издълбаване за Floyd Rose до някаква степен отслабва ефектът от neck-throutgh, но пак ще имаш много повече състейн, отколкото при bolt-on, където освен издълбаването за пружините на флойда имаш налице и физическо разделение между гриф и тяло. Демек - грифът ти е разделен от тялото от самото си начало и се държи на четири болта, които не могат да направят достатъчно плътна връзка и да ти осигурят състейн като при neck-through. Цитирай
adXok Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 А би ли било правилно и възможно да взема чертежа на 6-струнка и да го разцепа през средата на леглото за грифа, да добавя норамалното разстояние между 1-ва и 6-та струна за 6-струнка, разделено на 6 и това частно да го прибавя като разделено на две полувинки във всяка от разцепените части!? Съответното да направя и на чертежа на 6-струнен гриф! Ох, дано да ми разбрахте... действието!? Цитирай
the_gorer Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 Само забрави да уточниш, че всичкото това ще го правиш, с цел да стане от шестструнна седемструнна китара, нали? Принципно това, кото си описал като метод за откриване на ширината на седемструнния гриф би трябвало да сработи, но по-добрият вариант да разбереш точната ширина на грифа е да го прочетеш някъде (например в някой сайт, открит от Google ) При адаптацията от 6 към 7 струнна китара имаш много неща, за които да помислиш и леглото на грифа е само едното от тях. Ако се концентрираш върху него, ще разбереш, че няма да имаш дърво, за което да хванеш седемструнният гриф, понеже по-широкият гриф няма да бъде добре покрит откъм задната си страна, заради по-тясната основа на шестструнното легло. Цитирай
stratocaster Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 е ама вие обърнахте темата на бащиния отсякъде Цитирай
Black Bird Отговорено Август 27, 2005 Автор Отговорено Август 27, 2005 е ама вие обърнахте темата на бащиния отсякъде тука е така си е по иютничко Цитирай
adXok Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 Само забрави да уточниш, че всичкото това ще го правиш, с цел да стане от шестструнна седемструнна китара, нали? Ами не, говоря само за чертежа. То за какво да преправям 6-струнка на 7-струнка на истинско. Просто във виртуална среда да ги трансформирам. Всъщност първо трябва да прочета всичко от сайтовете, които ти (gorer) и луд-гидията pacman постнахте преди да питам, каквото и да е! Цитирай
pacman Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 OKa Липа , Орех или Круша КОЕ Е ПО ДОБРЕ :green: Някои твърдят, че орехът нещо не е добре за китара, нещо се губели средите... За бас е супер, както съм установил от личен опит А от липа правят Ибанеците така или иначе. Само че тяхното е basswood, а наш'то европейското е linden. Но предполагам че като звучене не се различават особено. За крушата не съм много наясно, някъде бях чел, че се доближава до махагона...май Цитирай
the_gorer Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 Basswood е "американска липа". Знам, че някои градинари го садят като декоративно дърво, но по принцип го няма в България. По-плътно и по-тежко е от нашенската липа. Предполагам, че ако се сравнят двете дървета ще дава по-различен звук. Наскоро продадох един Ibanez, който се оказа, че е правен от basswood. Беше тежък и мислех, че е от махагон. Във форума на ProjectGuitar имаше някаква дискусия за европейската липа. И от нея правят китари, но, според мен, трябва да се прочете по-обстойно преди да се дялка китара от нашенска. Цитирай
Black Bird Отговорено Август 27, 2005 Автор Отговорено Август 27, 2005 махам липа има си 2 от липа остава да мисла орех или круша Цитирай
stratocaster Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 еми търся те в icq там искам да ти ги дам че тука е много трудно за мен утре сутринта да си там Цитирай
Black Bird Отговорено Август 27, 2005 Автор Отговорено Август 27, 2005 еми търся те в icq там искам да ти ги дам че тука е много трудно за мен утре сутринта да си там влизам излизам тресни ми един маил Цитирай
Recommended Posts