Jump to content
Българският форум за музиканти

чертеж за тяло на Ибанез 7 струнен


Recommended Posts

@adXok, фиксиран бридж е всеки струнник, който не е тремоло. Демек, такъв дето не се движи.

Няма проблеми за китарите с neck trhough конструкция да са с тремоло, включително Floyd Rose.

Прости на мен лаика, но нали трябва да се направи "дупка" за да минат пружните за тремолото или Floyd-a... а това отслабва напречното сечение на непрекъснатия гриф. Ама всъщност щом казваш, че може, значи може, какво съм се разпитал и аз!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е, при издълбаване за Floyd Rose до някаква степен отслабва ефектът от neck-throutgh, но пак ще имаш много повече състейн, отколкото при bolt-on, където освен издълбаването за пружините на флойда имаш налице и физическо разделение между гриф и тяло.

Демек - грифът ти е разделен от тялото от самото си начало и се държи на четири болта, които не могат да направят достатъчно плътна връзка и да ти осигурят състейн като при neck-through.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А би ли било правилно и възможно да взема чертежа на 6-струнка и да го разцепа през средата на леглото за грифа, да добавя норамалното разстояние между 1-ва и 6-та струна за 6-струнка, разделено на 6 и това частно да го прибавя като разделено на две полувинки във всяка от разцепените части!?

 

Съответното да направя и на чертежа на 6-струнен гриф!

 

Ох, дано да ми разбрахте... действието!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само забрави да уточниш, че всичкото това ще го правиш, с цел да стане от шестструнна седемструнна китара, нали? Принципно това, кото си описал като метод за откриване на ширината на седемструнния гриф би трябвало да сработи, но по-добрият вариант да разбереш точната ширина на грифа е да го прочетеш някъде (например в някой сайт, открит от Google :greenball:)

При адаптацията от 6 към 7 струнна китара имаш много неща, за които да помислиш и леглото на грифа е само едното от тях. Ако се концентрираш върху него, ще разбереш, че няма да имаш дърво, за което да хванеш седемструнният гриф, понеже по-широкият гриф няма да бъде добре покрит откъм задната си страна, заради по-тясната основа на шестструнното легло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само забрави да уточниш, че всичкото това ще го правиш, с цел да стане от шестструнна седемструнна китара, нали?

Ами не, говоря само за чертежа.

То за какво да преправям 6-струнка на 7-струнка на истинско.

Просто във виртуална среда да ги трансформирам. Всъщност първо трябва да прочета всичко от сайтовете, които ти (gorer) и луд-гидията pacman постнахте преди да питам, каквото и да е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

OK

a Липа , Орех или Круша

 

КОЕ Е ПО ДОБРЕ :metalist::):D:D :green:

Някои твърдят, че орехът нещо не е добре за китара, нещо се губели средите... За бас е супер, както съм установил от личен опит ;)

А от липа правят Ибанеците така или иначе. Само че тяхното е basswood, а наш'то европейското е linden. Но предполагам че като звучене не се различават особено.

За крушата не съм много наясно, някъде бях чел, че се доближава до махагона...май :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Basswood е "американска липа". Знам, че някои градинари го садят като декоративно дърво, но по принцип го няма в България. По-плътно и по-тежко е от нашенската липа. Предполагам, че ако се сравнят двете дървета ще дава по-различен звук. Наскоро продадох един Ibanez, който се оказа, че е правен от basswood. Беше тежък и мислех, че е от махагон.

Във форума на ProjectGuitar имаше някаква дискусия за европейската липа. И от нея правят китари, но, според мен, трябва да се прочете по-обстойно преди да се дялка китара от нашенска.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми търся те в icq

там искам да ти ги дам че тука е много трудно за мен

утре сутринта да си там :happy:

влизам излизам

 

тресни ми един маил:dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.