Jump to content
Българският форум за музиканти

Отново за Akai ...


MEDELLIN

Recommended Posts

Здравеите отново от мен хора. За предната ми тема за МПС-то разбирам че малко хора имат опит,но сега ще питам за другата ми опция която също съм си набелязал. Може ли да споделите впечатления от семплърите на АКАИ от семеиството s2000, s3000 , s5000 ... има и 6000 :girl_witch:. Как е саунда,ефектите,филтрите ... Разбрах че имат същата гама прибори като MPC - тата. С една дума доколкото разбирам S - семплърите се водят MPC без секуенсър и падове,нали ...? Това пак би ми вършило работа,ако предположим че ползвам софт секуенс и дръм контролер.

 

Като цяло имат ли разлика от софт обработката със софт семплъри.Чувам че били страшни за дръмове и синтове,още докато се прокарал семпъла през него имало промяна без други нагласи.Има ли нещо вярно във всичко това.Мерси.

Редактирано от MEDELLIN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По мое мнение, семплерите на AKAI са най-"чистите" и затова най-близки до софтуерни, и най-праволинейни, да не кажа банални, зависи какво се търси в крайна сметка.

За промяната на звука - зависи какво имаш предвид- ако става въпрос за по-добро качество - не знам, може да зависи от конвертори и т.н. но не вярвам да се размажеш от разликата. Иначе най-често се споменава разликата в звука когато се говори за по-стари семплери, напр. за барабани 12-битовите са класика, особенос по-ниска семплираща честота напр 16 KHz, това за ударни инстр. много върви.

Аз имам един Ensoniq Mirage, 8-битов, общо памет 128к, семплира от 1 of 39 KHz. Всичко после минава през аналогов филтър с резонанс, и като инструмант звучи много... музикално. Мръсно, обаче не дразни. Това например със софтуер никога не може да се имитира - ако вкараш 8-битов файл в компютъра, каквото и да го правиш, ще звучи шит. Такива работи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Roevers,мерси за точноста.АКо е само за "мърсяването" на семплите може би не е за мен тоя семплър.Специално за "мръсни" дръмове мисля че няма по добро от "чопване" от стари соул,фънк парчета или така наречените breaks.Ако няма нещо изклчително като възможности и саунд от софт самплъра не бих го взел.НО ,моля те ако имаш време и самия ти имаш такъв семплър би ли дал някои примери и трикове за които го ползваш и не виждаш друго в замяна.Ще е ценно да се запознам с тея "класики" пък и доколкото виждам s950 са и почти без пари така че няма да фалирам дори и да не ми върши много работа.Ако се зарибя мога е да взема.И също мислиш ли че е по добре вместо такъв семплър да скоча на MPC или MV8000 примерно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.