guitarless Публикувано Октомври 10, 2008 Публикувано Октомври 10, 2008 здравейте, снабдих се наскоро с една 12 струнна китара но някои неща които ми се джиджат не стават на нея, или аз съм схванат в ръцете което е все тая затова питам, има ли проблем да махна допълнителните и да си свиря на 6, нормален звук ли ще има, нормално ли ще се хващат акордите, и да не се разболее нещо? Благодаря Цитирай
prayer4eto Отговорено Октомври 10, 2008 Отговорено Октомври 10, 2008 Не би трябвало да ти е проблем. Но честно казано не виждам смисъла да махаш второстепенните струни. По-добре си вземи някоя обикновена 6-струнка. Ако имаш възможност, де ... Цитирай
SomeoneElse Отговорено Октомври 10, 2008 Отговорено Октомври 10, 2008 Нищо няма да й стане. Може да се наложи евентуално да отпуснеш truss rod-а, защото има вероятност само с 6 струни грифът да се извие назад и струните да бръждят. Цитирай
badValue Отговорено Октомври 11, 2008 Отговорено Октомври 11, 2008 както 2та преди мен казаха...един вид да обобщя.... ПОЧТИ със сигурност ще се наложи да пипаш тръстРод-а защото това си е втори комплект струни ,които "дърпат" със същата сила... с други думи напрежението на грифа ще падне наполовина, което ще се отрази другото неудобство е ,че грифа на 12струнната е по- широк(за сравнение на моита 12 грифа при 0прагче е 50мм ,а на обикновенна 6стр(метална/уестърн) е 42мм, класическа(найлонови струни) 52мм) -> с други думи малко по- неудобно ще бъде понеже струните ще са по- отдалечени една от друга ако не ти е неудобно разтоянието м/у струните и си нагласиш грифа ... за китарата няма проблем, ще загубиш красотата на 12струната китара (от "октавните" струни) ама ще свири ..... и правилно верно по добре си намери/вземи и обикновенна(6 струнна) китара П.П. като доказателство мога да дам и пример .. четох скоро в "ФУКНЯ" някои (верно знаеш какво прави и с КАЧЕСТВЕНИ инструменти) използваше 12 струнен елСтратокастър като обикновенна 6 -> щом 4цифрена китара може.. защо твоита да не може )) успех. Цитирай
guitarless Отговорено Октомври 13, 2008 Автор Отговорено Октомври 13, 2008 Благодаря. отвреме навреме се включват и ключовете в парчето, иначе ок Цитирай
badValue Отговорено Октомври 13, 2008 Отговорено Октомври 13, 2008 Благодаря. отвреме навреме се включват и ключовете в парчето, иначе ок свали ги .. на 1-2 винчета трябва да са Цитирай
Recommended Posts