Passkalero Публикувано Август 22, 2005 Публикувано Август 22, 2005 Много 4есто се питам какво 6те стане след 100години с музиката?...А след 200? Вси4ки сме 4ували баналната фраза"ВСИ4КО В МУЗИКАТА И ИЗМИСЛЕНО И ИЗПЯТО! Донякъде ...вярно.... ,ама винаги има музиканти които ни карат да се замисляме"Докъде се простира 4ове6ката мисъл?"! Интересно ми е да 4уя мненията ви ... КАКВО 6ТЕ СЛУ6ЯТ НА6ИТЕ ПРА-ПРА-ВНУЦИ?А тяхните пра-пра-внуци? :think: Цитирай
Egon Отговорено Август 22, 2005 Отговорено Август 22, 2005 Твърдения от сорта на "всичко е направено" съм слушал до болка и в други сфери на изкуството, в които се подвизавам. Това са глупости, така е от стотици години...хубавото му е, че за да пробиеш, трябва наистина да имаш много лична и самобитна фантазия и най-вече воля да я изразиш. Докато има човечество ще има изкуство, няма как да е иначе...заедно с времето и хората ще се променя и музиката. Не забравяй модата и завръщането на интервали на ретрото, на старото. . . то ще бъде обогатявано с нови елементи, с нови идеи и изразни средства; според епохата, технологията, социалните и световни събития. Какво ще слушат правнуците ни ли...много, ама много музика. Каква? Тои въпрос е излишен, защото няма отговор Цитирай
Passkalero Отговорено Август 22, 2005 Автор Отговорено Август 22, 2005 Твърдения от сорта на "всичко е направено" съм слушал до болка и в други сфери на изкуството, в които се подвизавам. Това са глупости, така е от стотици години...хубавото му е, че за да пробиеш, трябва наистина да имаш много лична и самобитна фантазия и най-вече воля да я изразиш.Докато има човечество ще има изкуство, няма как да е иначе...заедно с времето и хората ще се променя и музиката. Не забравяй модата и завръщането на интервали на ретрото, на старото. . . то ще бъде обогатявано с нови елементи, с нови идеи и изразни средства; според епохата, технологията, социалните и световни събития. Какво ще слушат правнуците ни ли...много, ама много музика. Каква? Тои въпрос е излишен, защото няма отговор Естествено,4е няма отговор от обикновения 4овек ... Но нали тук има много мозъци!Искам да 4уя мнения Благодаря за отделеното време! Цитирай
adXok Отговорено Август 22, 2005 Отговорено Август 22, 2005 Ами и аз да се изкажа... нали имам мозък... уж! Музиката няма граница, но има ръб. Ей до тоя ръб стигат повечето... Цитирай
TerminalFrost Отговорено Август 22, 2005 Отговорено Август 22, 2005 Музика е имало много преди нас и ще има и след нас. Мисля, че е по-важно какво остава, а не какво предстои. Не мисля, че всичко в музиката е казано, или изпято, защото ако е така, това означава, че хората са останали без чувства, емоции и разум. Музиката за мен е преди всичко настроение, цветове, усещания, а след това техника и теория. Затова например не харесвам китаристи, които свирят като машини, повтаряики заучени фрази и без чувство за суйнг и импровизация. Няма да споменавам имена на такива, за да не влизам в излишни спорове. Цитирай
adXok Отговорено Август 22, 2005 Отговорено Август 22, 2005 Не бе спомени, аз точно за тея "ръбове" говорех! :wow: Цитирай
Egon Отговорено Август 22, 2005 Отговорено Август 22, 2005 Почти се сещам кои имаш предвид... Не става дума за наличието на емоции и разум у хората, а за нови изразни средства тези емоции да бъдат изразени...че ще се леят сълзи и кръв до края на всички ни е ясно, въпроса е за изкуство, чиято изразна система да може да задоволи потребността от него...ако след 20 години ще свирим като сега, мисля, че няма смисъл, нито пък някой ще ни слуша . Цитирай
Black Bird Отговорено Август 22, 2005 Отговорено Август 22, 2005 (Редактирано) Не бе спомени, аз точно за тея "ръбове" говорех! :wow: трябва да одиш по ръба А насам ..А на там :green: Малиий а иначе няма нищо измислено има такива дето си мислят че са сътворили нещо Редактирано Август 22, 2005 от Nalbantov Цитирай
black_waltz Отговорено Август 22, 2005 Отговорено Август 22, 2005 ами граници чак мисля че няма, но с всяка изминала година става по трудно да се издокара някакво оригинално звучене(особено в метъла) както каза Кай Хансен "сега е много по трудно да се прави музика от колкото през '80те" просто трябва да се търси ново звучене било то получено от съчетаването на други стилове, и аз съм си мислил че всичко е измислено но това са глупави твърдения и все повече и повече се убеждавам в това като слушам младите банди които тепърва пробиват..... Цитирай
Bassko Отговорено Август 22, 2005 Отговорено Август 22, 2005 КАКВО 6ТЕ СЛУ6ЯТ НА6ИТЕ ПРА-ПРА-ВНУЦИ?А тяхните пра-пра-внуци? :think: Моите пра-пра внуци ще ме слушат мен.... като им разказвам, какво е било, като съм бил аз млад! Цитирай
Passkalero Отговорено Август 22, 2005 Автор Отговорено Август 22, 2005 Ами и аз да се изкажа... нали имам мозък... уж! Музиката няма граница, но има ръб. Ей до тоя ръб стигат повечето... ОРИГИНАЛНО! Браво! Има6 мозък,спор няма! Цитирай
Telerig Отговорено Август 22, 2005 Отговорено Август 22, 2005 ами нека обърнем обратно въпроса за да видим какво ще се получи - какво ли биха си казали Бах, Дворджак или Бетовен примерно ако по тяхно време някой им беше пуснал техно или метъл да речем Бедна ми е фантазията просто ( аре ако е Малмстийн метълът поне знам коментара на Бах какъв ше е ) Ами какво щяха да си помислят през 13-ти 14-ти век монасите от викторианската епоха ( или каквато беше там) ако някой им пуснеше Моцарт? - сигурно щяха да избягат с крясъци "Сатана" "Анатема" и тем подобни и да се самобичуват 6 месеца след това...ами ако някоя банда забиеше дет метъл в негърски клуб в щатите през 20-те и 30-те на миналия където се е свирело бий боп и такива хави :think: представям си какъв купон щеше да е .....та така си мисля че би се получило ако чуем музика правена след 150 години примерно...ше се чудим сигурно тия правнуци затуй ли сме ги хрантутили да пропаднат до там . Цитирай
BlackCorsair Отговорено Август 23, 2005 Отговорено Август 23, 2005 Много 4есто се питам какво 6те стане след 100години с музиката?...А след 200?Вси4ки сме 4ували баналната фраза"ВСИ4КО В МУЗИКАТА И ИЗМИСЛЕНО И ИЗПЯТО! Донякъде ...вярно.... ,ама винаги има музиканти които ни карат да се замисляме"Докъде се простира 4ове6ката мисъл?"! Интересно ми е да 4уя мненията ви ... КАКВО 6ТЕ СЛУ6ЯТ НА6ИТЕ ПРА-ПРА-ВНУЦИ?А тяхните пра-пра-внуци? :think: аз малко ще подремна сега ,след 300-500 години като се събудя да ида до тоалетната, ще пусна Радиото и ще ви пиша, ей тука в тази тема, за да ви кажа, кво слушат младите Цитирай
Geo Отговорено Август 23, 2005 Отговорено Август 23, 2005 Ами и аз да се изкажа... нали имам мозък... уж! Музиката няма граница, но има ръб. Ей до тоя ръб стигат повечето... -както винаги оригинален Цитирай
Recommended Posts