Jump to content
Българският форум за музиканти

Регулиране на нивото на звука чрез скрол-а на мишката


sw1tched

Recommended Posts

Който има саунд карта и монитори без пот за силата на звука знае, че понякога е доста досадно постоянно да цъкаш на софтуерния миксер. Аналоговите устройства не винаги си вършат работата както трябва без да променят звука, а качествените такива пък са много скъпи. Цифровото намаляване на звука също има недостатъци (намалява се bit depth-a), но понякога е единствения избор.

 

Има няколко програми със сходни функции, но тази е единствената безплатна (не-trial) която намерих с много опции. С нея можете да променяте силата на звука без да се налага да цъкате по софтуерните миксери. Можете да изберете начин по който да се активира ползването на скрола като volume control (например задържане на Ctrl или пък на един от бутоните на мишката). Има корекции на чувствителността и няколко различни индикатора за нивото, които могат да излизат когато го променяте. Можете по същия начин да мют-вате сигнала.

 

Аз лично съм настроил програмата да регулирам нивото със скрола чрез задържане на левия бутон, а да включвам мюта пак със скрола след като съм задържал десния бутон.

 

Има и доста други настройки, така че ако ви звучи като нещо, което можете да ползвате пробвайте я. Аз съм много доволен и ми е доста по-удобно отколкото с медийни бутони на клавиатура, защото изобщо не трябва да си мърдам ръката, а и чувствителността е точно каквато искам.

 

Линк: http://www.nirsoft.net/utils/volumouse.html

 

Едит: десния бутон не е много удачен, защото извиква разни properties, но има куп други вариани, включително натискане на самия скрол или пък 4-ти и 5-ти бутон ако има такива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.