sa6ak Публикувано Септември 22, 2008 Публикувано Септември 22, 2008 Здравейте друзя, много ме интересува как се правят следните неща: 1.Началото на Hit the Lights на Металика (там, където звучи все едно струните са запалени ) 2.The Four Horsemen на Металика: на припева имаме няколко мощни акорда, след това пак ефекта на запалените струни и после се повтарят същите акорди (по спомен следват така: Ми, Ми, Ми,Ре, Ре, Ре, До, До, До, Си ПРААААААС и се повтарят) 3.И последно но не по важност е това което прави Кърк в този клип Предварително ви благодаря Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 22, 2008 Отговорено Септември 22, 2008 (Редактирано) "паленето" на струните е плъзгане на перото по 6та струна или "pick slide" - има из сайтовете с клипчета как се прави Хамлет това май прави на видеото Редактирано Септември 22, 2008 от Overdrive Цитирай
SomeoneElse Отговорено Септември 22, 2008 Отговорено Септември 22, 2008 Вика му се pick slide, става просто с плъзгане на перцето напречно по една или повече от басовите струни (тези с навивка). Звукът се получава защото от навивката струните са грапави и перцето прави този характерен звук. Едновременно с това може (ако искаш) да заглушаваш струните с другата ръка за да се получава по-чисто. Цитирай
sa6ak Отговорено Септември 22, 2008 Автор Отговорено Септември 22, 2008 Много ви благодаря, сега вече официално.Аз се бях насочил (не аз лично, бяха ме насочили), че се прави с някакви флажолети над адаптерите, тъй че допълнително мерси , че ме извадихте от заблудата.Айде Rock on! Цитирай
Recommended Posts