dean_dime Публикувано Септември 22, 2008 Публикувано Септември 22, 2008 (Редактирано) Искам да попитам дали е нормално на китара на 1 година (ИБАНЕЗ GRG170DX) да се налага да сменям прагчета (1,2 и 3) и да ми препоръчате добър майстор по възможност в В.Търново ,а ако не в София. Благодаря предварително. Редактирано Септември 22, 2008 от dean_dime Цитирай
dip4ikov Отговорено Септември 22, 2008 Отговорено Септември 22, 2008 Ами мисля си че не е нормално.Не знам какво си я правил китарата но нещо не е както трябва. Цитирай
dean_dime Отговорено Септември 22, 2008 Автор Отговорено Септември 22, 2008 Няма бе човек аз толкова си я пазя пък и не сам свирил кой знай колко (2-5 часа дневно). Цитирай
npokonu Отговорено Септември 22, 2008 Отговорено Септември 22, 2008 В крайна сметка, ако са за смяна ходи и ги смени, никой не може да каже дали е нормално или не. При ниския клас китари (не се обиждай) всичко е нисък клас, включително и прагчетата. Като ги смениш с по-хубави вече няма да е така. Има много хора във форума, които биха ти свършили работа професионално, поразрови се тук. Успех! Цитирай
chalgasucks Отговорено Септември 22, 2008 Отговорено Септември 22, 2008 а защо мислиш 4е са за смяна ? фалшиви ли са к'во и е на китарката ? Цитирай
dean_dime Отговорено Септември 22, 2008 Автор Отговорено Септември 22, 2008 Ами на китарата нищо и няма,а когато натисно 1 прагче - 1 и 2 струна стуните се опират в 2 прагче а когато натисна 2 прагче се опира в 3. Другите са добре. Ами предполагам само отърканите (1,2,3) трябва да се сменят,долу-горе колко ще ми излезе. Цитирай
dean_dime Отговорено Септември 22, 2008 Автор Отговорено Септември 22, 2008 а за ниския клас не се обиждам щото сам я взел за учебна пък до 2-3 години нещо като ДАЙМ ще си взема. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Септември 22, 2008 Отговорено Септември 22, 2008 Moже проблемът да не е в прагчетата, ако има някой, при който да я занесеш за малко профилактика/сетъп, е по-вероятно да се разминеш със смяната на прагчета. Цитирай
npokonu Отговорено Септември 22, 2008 Отговорено Септември 22, 2008 Моето мнение е, че ти трябва сетъп на китарата от разбиращ човек, най-добре лютиер. Може да се наложи да се подравнят прагчетата и т.н. Не пипай сам, щом не си наясно!!! Цитирай
dean_dime Отговорено Септември 23, 2008 Автор Отговорено Септември 23, 2008 Ами благодаря ви много. Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Септември 25, 2008 Отговорено Септември 25, 2008 Може просто да си сложил по-меки или по-малък размер струни и да ти се е изметнал леко грифа назад, обаче на другите ти струни няма проблем, защото 1-ва и 2-ра струна са ти свалени много ниско. Цитирай
Recommended Posts