MrSixx Публикувано Септември 21, 2008 Публикувано Септември 21, 2008 Здравейте всички, наскоро реших, че трябва да си по оправя звука като мина от стария Zoom 505 II на нещо по- добро. Идеята ми като цяло е да докарам звука на Guns N Roses или нещо подобно. Затова и се запознах с чейна на Slash, който се оказа учудващо прост. Като външни ефекти ползва само Digital Deley и Eq на Boss + Heil talk Box на Dunlop драйва си е този на Маршала му, който обаче бил произведен в ограничени бройки само през 1988, но така или иначе нямам възможност да се сдобия дори и с някой по- нисък клас маршал и ще дам шанс на моя Roland-a. Реших да мина на някакво камионче и след обстоен преглед на семпли из нета се спрях на Mega Distortion-а на Boss. Понеже се кефя от време на време да свиря и по твърди неща като траш, но си харесвам и по- мекия overdrive звук този ефект ми се вижда с най- широки възможности. Та въпроса ми е дали някой го е ползвал тва нещо да каже мнение. Също ако се сещате по- добър вариант( във рамките на около 200лв.) ? Така ли иначе смятам да обикалям магазините скоро да знам поне какво да гледам. Благодаря предварително. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 21, 2008 Отговорено Септември 21, 2008 (Редактирано) Нещата, които ти трябват за да изкараш звука на Слаш са(по важност): 1. Свиренето на Слаш. 2. Китарата на Слаш. 3. Ефектите на Слаш. Няма да изкараш типичния звук на Слаш лесно с някакъв суперстрат с флойд, или със страт, или с теле, примерно.... Ако не можеш да свириш като Слаш и не правиш неговите украшения, няма да звучиш като него. Техниката може да не е съвсем същата, обаче не се надявай да изкараш звука на много набримчен лампов усилвател, записан в студио и озвучен добре от добри инженери, използвайки някакво дисторшън педалче, било то един, два, три, пет или десет драйва в едно. С простите педалчета можеш да получиш някакъв цвят на звука, окраска, обаче не можеш да изкараш динамиката и плътността от тях - тези ефекти просто не са направени с тая идея. Накрая - намери си звук, не се стреми да копираш. Колкото до ефекта - въпреки многогодишните опити за производство на какви ли не ефекти и китари, съвсем универсален ефект и китара НЯМА. Искаш звънлив и остър звук за да свириш шумни рокендроли - взимаш си страт или теле. Искаш плътен звук с много продължителен тон - взимаш ЛП. Искаш флойд и екстри - взимаш суперстрат - това е - не са взаимно заменяеми. Затова ще ти дам познатия до болка съвет - пробвай! Редактирано Септември 21, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Fenix Отговорено Септември 22, 2008 Отговорено Септември 22, 2008 аз ще копна подписа на един колега от форума "Just plug in and rock like Slash.......if you're Slash!" Цитирай
Slash's Snakepit Отговорено Ноември 17, 2008 Отговорено Ноември 17, 2008 хахахахахахахахахххахахахахахахахахахаха изпуснали са само най-важната фигура, пича който му ги превключва Цитирай
Recommended Posts