MDFk Публикувано Август 18, 2005 Публикувано Август 18, 2005 Днес случайно един френд ме осени на една идея - да прахосам малко пари за колонки на компютъра(нещо от тип Creative 5,1 със съб-ууфър) за около 120-130 лв.,наместо някво кубе,и да спестя допълнително за D.i. box - Dunlop m80, който съм си заплюл и без тва(малко ще дойде чак септември,но....),или да премина на вариант комбо с ефекти за малко повече. Като се замисля май първия вариант ще е удачен, но втория ще ми излезе по харашо на джоба. Кажете мнението си, и евентуални алтернативи, или поправки в мислите ми ако има такива... Цитирай
разбойник Отговорено Август 19, 2005 Отговорено Август 19, 2005 Не съм сигурен, че разбрах какво имаш предвид . . . . Ако свириш предимно в компа за какво ти е звук 5.1? Два сателита и суб ще ти свършат достатъчно работа или (аз бих направил така) вземи някакъв стерео усилвател 2-ра ръка и 2 колони - ще похарчиш повече пари, но звукът ще е по-добър, а и по-лесно можеш да "ъпгрейдваш" системата ако решиш. М80 е много добър ефект и DI, но по никакъв начин не замества усилвател. За записи с него си ОК, но ако свирите на живо: 1. Разчиташ изцяло и винаги на централното озвучаване 2. Ако нямаш бас в мониторите никой на сцената няма да чува какво свириш. Комбо може да значи както ТОВА, така и 15 ватов Беринджър, а ефектите се простират от един Zoom 506 до рак с процесори. Ако можеш да отделиш достатъчно пари си вземи хубав усилвател (питай, с удоволствие ще дам съвет ). При ел. китаристи и басисти той е част от инструмента - бас-китарата е само едната половина. Ще видиш колко различно ще се държи и ще звучи баса ти. Ако не - вземи си М 80 Цитирай
MDFk Отговорено Август 19, 2005 Автор Отговорено Август 19, 2005 Аз в компа по принцип не свиря. Имам си кубе за китара(Маршал 30ка) и го пускам там.Просто искам да сменя тази комбинация и да се оборудвам с нещо точно за живо свирене. Първоначалната идея ми беше да си звема м80ката, да го ползвам в централно когато трябва, и за напред да го комбинирам точно с усилвател и колони. Според мен(а аз не съм навътре с тия неща) ще се получи комбинация която ще ми е полезна доживот. Питах за временна алтернатива, но като си помосля по добре отдалеко че да е леко - малко по малко да събирам за комплекта колони+усилвател+м80...Алтернативата отпада. Разчиташ изцяло и винаги на централното озвучаване Значи м80 е изключително за централно...май ми просветна... А май не. Да си кажа честно и аз се обърках! Много ме сърбяха ръете за един 60 вата Берингер с ефекти,но той не става май за живо щот е слаб, пък после реших м80+.... ей така гледам сега... Цитирай
разбойник Отговорено Август 19, 2005 Отговорено Август 19, 2005 М80 е ефект - комбинация от еквилайзер, драйв с нойз гейт и DI. Става за записи живо свирене, репетиции и пр. - всичко което ти хрумне, но трябва да имаш някакъв усилвател и колона за да се чува нещо. Съгласен си че само с Zoom 505 и китара не можеш да свириш на репетиция или на живо , нали? Тук е същото. Първоначалната идея ми беше да си звема м80ката, да го ползвам в централно когато трябва, и за напред да го комбинирам точно с усилвател и колони. Според мен(а аз не съм навътре с тия неща) ще се получи комбинация която ще ми е полезна доживот. Винаги ще се намери повод да смениш нещо, вервай ми!! Вземи си някакъв усилвател (крайно стъпало) около 150-200 вата. Прибави някаква колона за бас. Ползваш М80 като предусилвател и си имаш чудна бас апаратура, от която в случай на нужда можеш да ползваш и частите поотделно. Лукс! Не знам какъв е този Беринджър с ефекти, но не ми звучи като добра идея. Цитирай
MDFk Отговорено Август 20, 2005 Автор Отговорено Август 20, 2005 Беринжър Ултрабас БХ600 - 60 вата с Динамайзър Ф.Екс..бла-бла..нещо си. Само че и на мен ми се отщя. Нали го мислех за план Б1(Б2-Пе Це колонки) така или иначе... На мен целта ми е точно това да си взема, Вземи си някакъв усилвател (крайно стъпало) около 150-200 вата. Прибави някаква колона за бас. Ползваш М80 като предусилвател и си имаш чудна бас апаратура,но м80 първо, защото може да се пуска в централно, докато си взема колони и усилвател. За смяната на неща в бъдеще - знам ли? За сега съм на такъв акъл. Мерси за отзивчивостта и помощта. пс. Да знаеш къде продават стари усливатели? И колони? Цитирай
разбойник Отговорено Август 20, 2005 Отговорено Август 20, 2005 (Редактирано) Обяви и разни магазини. Откъде си? Пусни ЛС. Редактирано Август 20, 2005 от разбойник Цитирай
Recommended Posts