Jump to content
Българският форум за музиканти

Скъсах струна


LilKittie

Recommended Posts

Не е срамно човек да не знае и да пита,всяко начало е трудно

Смяна на струни:

Настройване на китара:

Някой колеги ти препоръчаха и тунер,което е практично за начинаещ китарист,но струва пари макар и не много,ти си предценяваш.

А що се отнася до марката на струните,щом парите са от джобните за деня,то отиваш до първият музикален магазин и питаш за най-евтините/горе долу са към 5-6 лв./ С времето като се поотракаш сама ще разбереш точно от какви струни имаш нужда.

Аз например колко съм скъсал и пробвал докато ми узрее дебелата тиква :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само аз ли съм си слагал струните сам първия път ? Само поогледах как са захванати и се справих :). Е, докато се усетя, че трябва да прегъна горното крайче на струната, та да държи, докато навивам, минаха 10 минути в безплодни опити, ама :( - от опит глава не боли :) .

 

Не си сам. Преди 2 месеца, 1 час се мъчих да завържа ноите струни на класическата си китара без да се измъкват катоп очна да ги настройвам. :) Жалка гледка бях..

Редактирано от asparuhov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи попринцип кат се скаса една или две струни или повече е най-хубаво да се сменат вси4ките :( !!! Защото всяка струна си има номер и е хубаво да си ги купуваш комплект за 13 - 20 лева хубави :)! сменяш си ги а относно настройването има едни тунери с които настройваш много барзо :) !!! Айде успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.