Jump to content
Българският форум за музиканти

За Podxt и слушалките


PupleHaze

Recommended Posts

Здравейте колеги!

Искам да попитам ,ако има някой по запознат от мене, да ме посъветва какви слушалки да си купя.Трябват ми ,защото сега ще съм студент и да влезна в общежитието с кубе в ръка ,било то 15 ватово, ще създам доста негативни емоций у съседите ми.Пък и да ги ползвам за записване.

Отделил съм около 180 лв и смятам да си купя хубави мониторни слушалки.

 

Намислил съм си AKG K-141.

 

Някой да има други съвети?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти ако си мислиш, че съседите ще се съобразяват с теб, както ти си намислил да се съобразяваш с тях, много се лъжеш. Шибай 50 вата лампа и им еби майката. Да, много съм им набрал на тия из Студ. град.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде вече и Емоций се нареди сред Конфуций и Репетиций. :thx:

 

Добра забележка...Ако имаше и нещо да кажеш по темата, всичко щеше да е супер... :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намислил съм си AKG K-141.

 

Някой да има други съвети?

 

 

Аз също си взех покет под с единствената цел да си свирукам в къщи на слушалки . Прави хубави симулации, ама звука е плосък и орязан честотно . Затова не виждам смисъл да го ползвам с хубави слушалки и ползвам китайски компютърни от 30 лв. Още повече че китайските ефтинджоси са ги конструирали да окрасяват звука , а Студийните ще ти дадат действителния звук , като идва ли ще ти хареса .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Присъединявам се към мнението на Icarus, никой от съседите ти няма да се съобразява с тебе в студентски град. Това варира малко в зависимост от това къде учиш, но за 12, 13 и 14 блок на ТУ ще ти кажа със сигурност, че никой не го е*е. Хората с които евентуално ще ти се наложи да се съобразяваш са по-скоро бъдещите ти съквартиранти. Съседите така или иначе ще си правят чалга купони когато си искат. На мен ми се е случвало буквално да ми се тресе бюрото когато n на брой пияни маймуни играят хоро в коридора под звуците на "Бяла роза". Аз съответно си го връщах когато бях сам в стаята и надувах неща като Dying Fetus в 5 сутринта. Правил съм го не един път и никога никой нищо не ми каза. Мой колега имаше още по-добър номер - като знае, че няма да има никой в стаята пуска на макс музиката и заминава на лекции :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Не са само блоковете на ТУ, повярвай :greenangel:

Иво, ако все пак си решил за слушалките, огледай се за затворени, а не като полуотворените от твоя линк. Причината в случая не е да не излиза шум от тях, а да не влиза. Щото може да попаднеш на маймуните от горния пост за съквартиранти. Моето решение за там е е Вокс Амплуг със евтини китайски Филипс и свирене в коридора на блока, или по пейките. Това е положението. Студентски град мрази музиканти.

 

едит: Другият плюс на затворените слушалки е, че ако си имаш вземане-даване с кондезаторни микрофони за записи (особено за вокали), така в трака ти с вокали няма да има и всичко останало, което минава през слушалките.

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Good point. Мерси ,иначе четох по някакви форуми, един пич доста похвали слушалки на Audio Technica , като ги използва точно затова , за което на мен ми трябват (да си направя хубави настройки и да не дразня съкилийниците), пък и цената им беше по-разумна , само че незнам дали се продават в BG. Става въпрос за модела AUDIO TECHNICA ATH-M40FS.

Някой запознат?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.