Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте колеги!

Искам да попитам ,ако има някой по запознат от мене, да ме посъветва какви слушалки да си купя.Трябват ми ,защото сега ще съм студент и да влезна в общежитието с кубе в ръка ,било то 15 ватово, ще създам доста негативни емоций у съседите ми.Пък и да ги ползвам за записване.

Отделил съм около 180 лв и смятам да си купя хубави мониторни слушалки.

Намислил съм си AKG K-141.

Някой да има други съвети?

Отговорено

Ти ако си мислиш, че съседите ще се съобразяват с теб, както ти си намислил да се съобразяваш с тях, много се лъжеш. Шибай 50 вата лампа и им еби майката. Да, много съм им набрал на тия из Студ. град.

Отговорено
Айде вече и Емоций се нареди сред Конфуций и Репетиций. :thx:

Добра забележка...Ако имаше и нещо да кажеш по темата, всичко щеше да е супер... :cheers:

Отговорено

Намислил съм си AKG K-141.

Някой да има други съвети?

Аз също си взех покет под с единствената цел да си свирукам в къщи на слушалки . Прави хубави симулации, ама звука е плосък и орязан честотно . Затова не виждам смисъл да го ползвам с хубави слушалки и ползвам китайски компютърни от 30 лв. Още повече че китайските ефтинджоси са ги конструирали да окрасяват звука , а Студийните ще ти дадат действителния звук , като идва ли ще ти хареса .

Отговорено

Присъединявам се към мнението на Icarus, никой от съседите ти няма да се съобразява с тебе в студентски град. Това варира малко в зависимост от това къде учиш, но за 12, 13 и 14 блок на ТУ ще ти кажа със сигурност, че никой не го е*е. Хората с които евентуално ще ти се наложи да се съобразяваш са по-скоро бъдещите ти съквартиранти. Съседите така или иначе ще си правят чалга купони когато си искат. На мен ми се е случвало буквално да ми се тресе бюрото когато n на брой пияни маймуни играят хоро в коридора под звуците на "Бяла роза". Аз съответно си го връщах когато бях сам в стаята и надувах неща като Dying Fetus в 5 сутринта. Правил съм го не един път и никога никой нищо не ми каза. Мой колега имаше още по-добър номер - като знае, че няма да има никой в стаята пуска на макс музиката и заминава на лекции :greenangel:

Отговорено (Редактирано)

^Не са само блоковете на ТУ, повярвай :greenangel:

Иво, ако все пак си решил за слушалките, огледай се за затворени, а не като полуотворените от твоя линк. Причината в случая не е да не излиза шум от тях, а да не влиза. Щото може да попаднеш на маймуните от горния пост за съквартиранти. Моето решение за там е е Вокс Амплуг със евтини китайски Филипс и свирене в коридора на блока, или по пейките. Това е положението. Студентски град мрази музиканти.

едит: Другият плюс на затворените слушалки е, че ако си имаш вземане-даване с кондезаторни микрофони за записи (особено за вокали), така в трака ти с вокали няма да има и всичко останало, което минава през слушалките.

Редактирано от Icarus
Отговорено

^Good point. Мерси ,иначе четох по някакви форуми, един пич доста похвали слушалки на Audio Technica , като ги използва точно затова , за което на мен ми трябват (да си направя хубави настройки и да не дразня съкилийниците), пък и цената им беше по-разумна , само че незнам дали се продават в BG. Става въпрос за модела AUDIO TECHNICA ATH-M40FS.

Някой запознат?