Jump to content
Българският форум за музиканти

Винтидж модифайд серия


basis4eto

Recommended Posts

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

А ето и днес в обедната почивка какво сътворих от стария ми бас Puldin , който продадох преди време на едно аверче за едни струни и един колан :thumbdown: става дума за туй , че май винтидж стайл китарите се Аресват много :D човека и той много не беше наясно с тея моди , ама се зариби покрай бейза ми . Нау енЖой енд сий хау ит'с дън . ;)http://www.zazz.bg/play:7db14cc4

Редактирано от basis4eto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога не съм разбирал смисъла на това умишлено да си състаряваш инструментите.Аз предпочитам да ги пазя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе, те - моите китари изглеждат така, ако съм ги пазил, фрик нигаз, маафаказ, крейзи бичиз, генгстаз :hysterical: (НОМЕРЕДНО)

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Вдига се цената тройно :hysterical:

 

Фендер нали бяха пуснали един трибют-жако-бас преди 3 години, който се продаваше фабрично ожулен, очукан, смачкан, надран и т.н. по копие на жаковския бас (ама в периода, в който е сравнително запазен :greenball:) и изобщо не беше по-евтин от лъскавия, нов жаз-бас...

 

Аз също съм си мислил да състарявам китара (единствената нова, която някога съм имал) и сега се радвам, че не го направих.

Както казах - въпрос на отношение е инструмента да ти стане такъв, а ако отношението, както в случая се състои в това да му помогнеш - защо пък не?

 

Значи са кво - очакваме трибют-бас-сигначър-модел-скуайер-бай-фендер-жаз-бас-basis4eto-винтиж-не-е-истина-N-JOY, може би :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересна идея, аз не бих го направил. Като градивна критика ще кажа, че само гърба на бялата китара ми изглежда трю - тоест естествено износен по тоя начин. На другите си им личи къде са търкани с ъглошлайфа, а гърба на баса особено ми седи твърде равномерно очукан. Обикновено китарите се износват на определени, характерни места повече отколкото на други. И една градивна идея - защо не сте имитирали следи от удари отстрани по тялото? :hysterical: Вземете нещо метално, за предпочитане с остър ръб и :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На тоя кенди епъл ред(ако беше такъв модела на боята) да направиш "модификация" тип Джако си е пълно кощунство!

"Сори Майкъл", но чара в баса на гореспоменатия е в това, че разцветката му сама по себе си не е ярка, убити са цветните тонове, и това поддържа (и спомага за не-дразненето на) изстрадалия вид. Да не говорим че те не са без логика - всяко изтъркано или пробито си има идея защо точно е там, какъв е причинителя. При теб такова нещо няма. Още - до колкото си спомням, ако си целял да постигнеш достоверност, си можел да махнеш и винтовете за пикгарда, гледам седят.

Китарата е по-сполучлива някак си, но при нея липсва плавен преход на олющванията - от дърво към грунд към боя е много рязко, не е "изстрадала с времето". Хаотично е направено.

 

Това не е с цел да обиждам труда, ОК - дошъл ви е мерака, направили сте го. Не ме кефи, но не по принцип, само в този случай - туй от професионалните изкривявания, чЮек. Мир вам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен точно плавния преход ме кара да си мисля за ъглошлайфа с абразивен диск. Като е рязък прехода все едно е ударено на някое остро ръбче и се е отчупило цяло парче от боята, оголвайки тялото чак до дървото или е изчовъркано с някоя ръбата катарама на колан. Имам на моя бас няколко такива и са си "естествени" :) И да, на Джако му се виждат дупките, където са били болтчетата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина само гърба на китарата изглежда що-годе добре. Другото е толкова очевидно и глупаво направено, че направо няма на къде. Ефектът, който се е получил не е "износено", а "изстъргано" :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги , мненията са наистина градивни . Тука става дума не за търкане с ъглошлайф , а с бръснарско ножче . После баса съм го направил с цел да е интересен , като тази цел е повлияна от фацата на Джаковият бас . НО! само повлияна . Ако исках Жако стайл бейз , щях да си взема навремето такъв басец от райзинга/щото имаше сънбърст фретлес/,но не си взех . Моят приятел Мъро винаги ми е казвал - не копирай някакъв луд гений , а бъди себе си . Винровете що са там ? Не знам . Кефи ме да има хром :) тъй де , и праговете сам съм си изкарал и съм си направил покритие на дървото ... по мой си начин . А относно дали изглежда наистина стара - един китарист без да съм му казвал нещо , ей тъй просто вика "а...той тоз бас от де го намери...бая история е видял... " . Тъй и накрая най-важното - баса си го базя и си го потдържам , щото с тоя бас нямам намерение НИКОГА да го продам . Та според мене това си е наистина един Трю-джез-бейз-basis4eto-стайл-осъм-нига-шит-мадафака-ок :D А , и баса си го нося винаги без гиг баг :) вече осми месец ...

 

Поздрави ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А , и баса си го нося винаги без гиг баг :) вече осми месец ...

 

Поздрави ! :)

 

E така вече ще се получи износването :) Кийп жаминг :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че толкова я е видял историята баса, колкото ти си му я причинил :) Щом ти си доволен, значи всичко е ОК. Не те ли гледат странно по улиците като го разнасяш без калъф?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Мамо!Мамо!Виж баткото с китарата..."

"Оооо,виж тоя колко яка китара има..."

"Ето го и баса..."

:)

1 път с калъф-валеше сняг . :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.