basis4eto Публикувано Август 28, 2008 Публикувано Август 28, 2008 Обещах и ето вече съм в историята Моя бас и китарата на колегата състарени Джако & SRV стайл - N-Joy Цитирай
basis4eto Отговорено Август 28, 2008 Автор Отговорено Август 28, 2008 (Редактирано) А ето и днес в обедната почивка какво сътворих от стария ми бас Puldin , който продадох преди време на едно аверче за едни струни и един колан става дума за туй , че май винтидж стайл китарите се Аресват много човека и той много не беше наясно с тея моди , ама се зариби покрай бейза ми . Нау енЖой енд сий хау ит'с дън . http://www.zazz.bg/play:7db14cc4 Редактирано Август 28, 2008 от basis4eto Цитирай
snatch Отговорено Август 28, 2008 Отговорено Август 28, 2008 Никога не съм разбирал смисъла на това умишлено да си състаряваш инструментите.Аз предпочитам да ги пазя. Цитирай
marin_zhelezov Отговорено Август 29, 2008 Отговорено Август 29, 2008 Осъм Трю Нига Май Мен ! (мускул!) Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 30, 2008 Отговорено Август 30, 2008 (Редактирано) Бе, те - моите китари изглеждат така, ако съм ги пазил, фрик нигаз, маафаказ, крейзи бичиз, генгстаз (НОМЕРЕДНО) Редактирано Август 30, 2008 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
preIbanez Отговорено Август 30, 2008 Отговорено Август 30, 2008 ...ами като тръгнете да ги продавате някой ден тия инструменти?!?... Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 30, 2008 Отговорено Август 30, 2008 ^ Вдига се цената тройно Фендер нали бяха пуснали един трибют-жако-бас преди 3 години, който се продаваше фабрично ожулен, очукан, смачкан, надран и т.н. по копие на жаковския бас (ама в периода, в който е сравнително запазен ) и изобщо не беше по-евтин от лъскавия, нов жаз-бас... Аз също съм си мислил да състарявам китара (единствената нова, която някога съм имал) и сега се радвам, че не го направих. Както казах - въпрос на отношение е инструмента да ти стане такъв, а ако отношението, както в случая се състои в това да му помогнеш - защо пък не? Значи са кво - очакваме трибют-бас-сигначър-модел-скуайер-бай-фендер-жаз-бас-basis4eto-винтиж-не-е-истина-N-JOY, може би Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Август 30, 2008 Отговорено Август 30, 2008 Интересна идея, аз не бих го направил. Като градивна критика ще кажа, че само гърба на бялата китара ми изглежда трю - тоест естествено износен по тоя начин. На другите си им личи къде са търкани с ъглошлайфа, а гърба на баса особено ми седи твърде равномерно очукан. Обикновено китарите се износват на определени, характерни места повече отколкото на други. И една градивна идея - защо не сте имитирали следи от удари отстрани по тялото? Вземете нещо метално, за предпочитане с остър ръб и Цитирай
MDFk Отговорено Август 30, 2008 Отговорено Август 30, 2008 На тоя кенди епъл ред(ако беше такъв модела на боята) да направиш "модификация" тип Джако си е пълно кощунство! "Сори Майкъл", но чара в баса на гореспоменатия е в това, че разцветката му сама по себе си не е ярка, убити са цветните тонове, и това поддържа (и спомага за не-дразненето на) изстрадалия вид. Да не говорим че те не са без логика - всяко изтъркано или пробито си има идея защо точно е там, какъв е причинителя. При теб такова нещо няма. Още - до колкото си спомням, ако си целял да постигнеш достоверност, си можел да махнеш и винтовете за пикгарда, гледам седят. Китарата е по-сполучлива някак си, но при нея липсва плавен преход на олющванията - от дърво към грунд към боя е много рязко, не е "изстрадала с времето". Хаотично е направено. Това не е с цел да обиждам труда, ОК - дошъл ви е мерака, направили сте го. Не ме кефи, но не по принцип, само в този случай - туй от професионалните изкривявания, чЮек. Мир вам. Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Август 30, 2008 Отговорено Август 30, 2008 Мен точно плавния преход ме кара да си мисля за ъглошлайфа с абразивен диск. Като е рязък прехода все едно е ударено на някое остро ръбче и се е отчупило цяло парче от боята, оголвайки тялото чак до дървото или е изчовъркано с някоя ръбата катарама на колан. Имам на моя бас няколко такива и са си "естествени" И да, на Джако му се виждат дупките, където са били болтчетата Цитирай
Frosty Отговорено Август 30, 2008 Отговорено Август 30, 2008 Наистина само гърба на китарата изглежда що-годе добре. Другото е толкова очевидно и глупаво направено, че направо няма на къде. Ефектът, който се е получил не е "износено", а "изстъргано" Цитирай
basis4eto Отговорено Август 30, 2008 Автор Отговорено Август 30, 2008 Колеги , мненията са наистина градивни . Тука става дума не за търкане с ъглошлайф , а с бръснарско ножче . После баса съм го направил с цел да е интересен , като тази цел е повлияна от фацата на Джаковият бас . НО! само повлияна . Ако исках Жако стайл бейз , щях да си взема навремето такъв басец от райзинга/щото имаше сънбърст фретлес/,но не си взех . Моят приятел Мъро винаги ми е казвал - не копирай някакъв луд гений , а бъди себе си . Винровете що са там ? Не знам . Кефи ме да има хром тъй де , и праговете сам съм си изкарал и съм си направил покритие на дървото ... по мой си начин . А относно дали изглежда наистина стара - един китарист без да съм му казвал нещо , ей тъй просто вика "а...той тоз бас от де го намери...бая история е видял... " . Тъй и накрая най-важното - баса си го базя и си го потдържам , щото с тоя бас нямам намерение НИКОГА да го продам . Та според мене това си е наистина един Трю-джез-бейз-basis4eto-стайл-осъм-нига-шит-мадафака-ок А , и баса си го нося винаги без гиг баг вече осми месец ... Поздрави ! Цитирай
Frosty Отговорено Август 30, 2008 Отговорено Август 30, 2008 А , и баса си го нося винаги без гиг баг вече осми месец ... Поздрави ! E така вече ще се получи износването Кийп жаминг Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Август 30, 2008 Отговорено Август 30, 2008 Не че толкова я е видял историята баса, колкото ти си му я причинил Щом ти си доволен, значи всичко е ОК. Не те ли гледат странно по улиците като го разнасяш без калъф? Цитирай
basis4eto Отговорено Август 30, 2008 Автор Отговорено Август 30, 2008 "Мамо!Мамо!Виж баткото с китарата..." "Оооо,виж тоя колко яка китара има..." "Ето го и баса..." 1 път с калъф-валеше сняг . Цитирай
Recommended Posts