Black Bird Публикувано Август 15, 2005 Share Публикувано Август 15, 2005 Хай Народе! Не разбирам от ток и електроника. Прочетох нещо тука някъде че ламповите ампове е добре да са включени в занулени контакти и разклонители. Моля ви разкажете повече как, къде и с какво да проверя-зануля контакта и разклонителя в който включвам ламповия ми амп? Тенкю! :hello: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
adXok Отговорено Август 15, 2005 Share Отговорено Август 15, 2005 Ииии, Митак... ма ти не си ли го занулил бе? Мисля, че повечето разклонители са си занулени... но за щепсела на амп-а съм напълно сигурен, че трябва да е направен като за зануляване. Ами аз обикновено си отварям щепсела и си нагласям нулата и зануляването, ама трябва с фазомерка да си намериш фазата по една от жиците. МОЛЯ НЕ ПРАВЕТЕ СЛЕДНОТО НЕЩО, КОГАТО СТЕ САМ: Ако нямаш фазомерка си обуй сухи гумени чехли и с веншната страна на някой пръст попипвай всяка от жиците. С другата ръка докосни панела (аз поне живея в панелно жилище). Като усета вибрации значи тва е фазата, а другото е нулата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Август 15, 2005 Автор Share Отговорено Август 15, 2005 (Редактирано) Нищо не разбрах ве ко стана дай нещо упътване схеми чертежи снимки :green: Редактирано Август 15, 2005 от Nalbantov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spotlight_kid Отговорено Август 15, 2005 Share Отговорено Август 15, 2005 (Редактирано) припкай за фазомер... в предишния пост е добре обясненоина а туй без фазомер понякога си е студено къдрене :lol: Редактирано Август 15, 2005 от spotlight_kid Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Август 15, 2005 Автор Share Отговорено Август 15, 2005 припкай за фазомер...иначе е лесно .....а другия метод понякога си е студено къдрене ок де имам фазомер ама после? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spotlight_kid Отговорено Август 15, 2005 Share Отговорено Август 15, 2005 намираш фазата....немам батерии инак щех да постна една снимка.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wessy Отговорено Август 15, 2005 Share Отговорено Август 15, 2005 Nalbantov - начи амп-а ти ако е оригинален(да не е правен имам предвид) а той е доколкот знам със сигурност ще е занулен. А разклонитела лесно се проверява: отвори го и виж ако за всеки контакт има по 3 кабела начи е занулен общо взето тфа е и ако не е с 3 кабела ако искаш пусни ПМ в. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Август 15, 2005 Share Отговорено Август 15, 2005 припкай за фазомер...иначе е лесно .....а другия метод понякога си е студено къдрене ок де имам фазомер ама после? за портокола.. фазоуказател!!! Фазомер-а е друго Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Август 15, 2005 Автор Share Отговорено Август 15, 2005 припкай за фазомер...иначе е лесно .....а другия метод понякога си е студено къдрене ок де имам фазомер ама после? за портокола.. фазоуказател!!! Фазомер-а е друго За лимона къв е тоя указател? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Август 15, 2005 Автор Share Отговорено Август 15, 2005 Nalbantov - начи амп-а ти ако е оригинален(да не е правен имам предвид) а той е доколкот знам със сигурност ще е занулен. А разклонитела лесно се проверява: отвори го и виж ако за всеки контакт има по 3 кабела начи е занулен общо взето тфа е и ако не е с 3 кабела ако искаш пусни ПМ в. Ургинал е бе ...маде ин УСА Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wessy Отговорено Август 15, 2005 Share Отговорено Август 15, 2005 ем начи Don't worry be happy ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Август 15, 2005 Share Отговорено Август 15, 2005 Значи... Щепсела на усилвателя ти със сигурност има зануляване. Проблема е в разклонителя и контакта. Принципно в белите държави електричеството се прокарва с 3 (ТРИ) жици! Една за фаза, една за нула и една заземяване. Но в нашта мила родина на някой гений му хрумнало, че може и да спестим една жица и да ги направим само ДВЕ. И така сега почти навсякъде нулата и зануляването са с една жица. ОК, ноу проблем. Ама кво става като обърнеш щепсела - имаш фаза по зануляването. И когато примерно си китарист, металните части по китарата са ти "занулени" и в случая се явяват зафазени. Пипаш парното и получаваш скорострелен курс по брейк денс Та затова виж как е при теб. Вероятно и ти си с две жици, свържи нулата и зануляването. После измери контакта в който включваш разклонителя и така обърни щепсела, че да нямаш фаза по зануляването. И внимавай всеки път като включваш щепсела на разклонителя да не го обърнеш. През лампите май минават 400 волта и тва е последното нещо, което искаш да мине през тялото ти :stop: Успех. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Август 15, 2005 Share Отговорено Август 15, 2005 Значи... Щепсела на усилвателя ти със сигурност има зануляване. Проблема е в разклонителя и контакта. Принципно в белите държави електричеството се прокарва с 3 (ТРИ) жици! Една за фаза, една за нула и една заземяване. Но в нашта мила родина на някой гений му хрумнало, че може и да спестим една жица и да ги направим само ДВЕ. И така сега почти навсякъде нулата и зануляването са с една жица. ОК, ноу проблем. Ама кво става като обърнеш щепсела - имаш фаза по зануляването. И когато примерно си китарист, металните части по китарата са ти "занулени" и в случая се явяват зафазени. Пипаш парното и получаваш скорострелен курс по брейк денс Та затова виж как е при теб. Вероятно и ти си с две жици, свържи нулата и зануляването. После измери контакта в който включваш разклонителя и така обърни щепсела, че да нямаш фаза по зануляването. И внимавай всеки път като включваш щепсела на разклонителя да не го обърнеш. През лампите май минават 400 волта и тва е последното нещо, което искаш да мине през тялото ти Успех. Правилно и ясно обяснение Всъщност зануляването е точно това - свързване на заземяващият проводник с нулевия- простичко...направи го на всички контакти вкъщи най добре да си спокоен . Трябва ти 1 метър кабел за зануляване на контактите в къщи - във всеки магазин за ел.части има такъв. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts