Jump to content
Българският форум за музиканти

Worldshift - Soundtrack - вокално парче

Recommended Posts

Един мой много добър приятел (Боби Славов) от дъъълги години се прави музика за компютърни игри... Заедно с един екип от небезизвестни музиканти...

С него отдавна се канехме да направим нещо заедно....

И ето - един хубав ден ми се обади, и ми прати едно парче, на което трябва да се запишат рок вокали... За последния му проект било....

Бре, видях се в чудо - то си е в стил филмова музика, изпълнена от оркестър... Как да му сложиш рок пеене на това? Пробвах най-различни неща, но все не бях доволен.... докато една вечер просто се получи - текста ми дойде в главата за около 10 минути.... само трябваше да го поошлайфам тук-таме... Пеенето също...

За мен си беше сериозно предизвикателство... не толкова самото изпълнение, ами да се потопя в музиката, и да оставя тя да ми "открие" какво точно носи в себе си, така че да се впиша в него.

Иначе - поиграх си да сложа и втори глас на припева... (чисто и без октавери и други подобни)

Това е нещо като демо версия - може да се изпипа по-добре... но - хайде да не се извинявам повече....

Интересно ми е дали ще ви изкефи - изпитвам солидно уважение към всеки в този форум, защото знам че щом сте тук, музиката за вас е поне религия :-)

Worldshift - vocal track

Ето и текста:

Worldshift

-----------

The world is shifting on а brink of war

Behind your back when you're afraid

The world is changing when you just don't know

It will never ask you when

Wake yourlsef up, learn to know

How much you dare, how far you go

Do or die, believe or fall

That's all!

Ride the storm, you better fly

Rise like angel to the sky

Here is the time to win and go

for the Kingdom Come

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много, много добро... Поздравления и за музиката и за пеенето.

Пеенето ти доста ми напомня на Соната Арктика (нищо лошо в това, напротив)... да не би да са ти любимци :D

Вероятно играта ще е RPG??

Дано го чуем някой ден цялото.

Опаа...намерих инфо http://www.worldshift-game.com/

Редактирано от alexthegreat
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се за закъснелия отговор - бях извън София за няколко дни...

Благодаря на всички дето са си направили труда да чуят парчето... и особено за коментарите - действат ми доста вдъхновяващо - скоро ще има още едно парче в подобен стил... работя по него в момента.... То и по самото Worldshift има още какво да се пипне - в момента все още не е във финална версия...

Пеенето ти доста ми напомня на Соната Арктика (нищо лошо в това, напротив)... да не би да са ти любимци
Соната Арктика имат много изчистен стил и винаги ми е приятно, когато ги слушам. По една или друга причина не слушам често музика... напоследък съм какво във вица за чукчито, дето искал да стане писател, и написал книга... Та го питали от Руската Академия какви книги е чел.... дето отвърнал: "Аааааа! Чукчи е писател, а не читател" :) Това не знам дали е добре, но поне съзнателно или несъзнателно не ми идва да пея като еди кого си...

Всъщност най-много съм повлиян от Халфорд в продължение на много години... и от цяла друга плеяда "класици" (знаеме си ги от златните години на твърдия рок). Любимци са ми също така не толкова слушаните Тони Мартин (примерно - Black Sabbath - Headless Cross)... и Глен Хюз (Deep Purple - Stormbringer)...

Евала! Професионална работа с изключителни вокали

Благодаря ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е хубаво парчето, направено е с вкус, носи доста голям заряд, особено викът на вокалите накрая, браво! :metalist:

А като излезе играта - за всеки съфорумец по едно безплатно копие :pray:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло се е получило много добре, особено музиката

това което лично на мен ми се стори не както трябва... е че този тип глас би подхождал по скоро на някоя хеви метъл банда, отколкото на игра, на игрите им слагат малко по въздушни/амбиентни вокали, и не толкова хеви колкото някакво по ниско и сериозно пеене, тип църковен хор, от онзи тип тембър който кара хората да настръхват... ако ще е висок глас задължително женски за игра, поне по мое мнение

но ако са удобрили трака в този му вид, лошо няма :) просто така целия трак залита много в стилово отношение, което не е добре, тей като аудиторията едва ли ще е само метъл и рок фенове, и има хора на които няма да им дойде добре, но това си е техен проблем :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

LOE,

без по никакъв начин да оспорвам това, което си написал (защото е абсолютно вярно) - само едно пояснение -

Идеята е това парче да бъде пускано не вътре в играта (където музиката задължително трябва да е като фон и да не излиза на по-преден план - т.е. там изобщо не се слагат соло вокали), ами да бъде сложено като музика към credits накрая на играта. Ясно, че едва ли на някого ще му е приятно да играе и да иска да се съсредоточи, и някой да му пее и да му крещи рокаджийски. Поне не при този тип игри хехе :cheers: Но пък накрая при надписите няма нищо нередно музиката да излезе на по-преден план...

За съжаление обаче, рилийза на играта е без това парче, защото затвориха кепенците за нови промени по саундтрака доста преди парчето да е завършено. Но - да видим нататък - има ъпдейти и други възможности да се вкара в употреба...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове