walkabout Публикувано Август 20, 2008 Публикувано Август 20, 2008 Здравейте и от мен! Днес стартирам проекта "Възкресението на Орфей" Днес ненадейно ме осени идеята да ремонтирам (да възкреся) моя стар Орфеец Вече го бях боядисвал веднъж и съм махнал гадната лепенка "Фестивал на политическата песен Ален Мак '75" Обаче тогава въобще не махнах старата боя и го напръсках отгоре с един матов черен спрей за разкош. е те така. Та ето как изглежда: Започвам сериозна работа. Цитирай
ear-ache Отговорено Август 20, 2008 Отговорено Август 20, 2008 Този Орфей изглежда страхотно! Ще чакам с нетърпение да видя какво се е получило Цитирай
walkabout Отговорено Август 20, 2008 Автор Отговорено Август 20, 2008 (Редактирано) Така... Вече махнах гадните рязани ключове и праговете: Много грозна картинка, главата е на решето, мисля да запълня дупките с клечки и после да минавам с грунд. (след като сваля нацяло боята де) ето и грифа: Редактирано Август 20, 2008 от walkabout Цитирай
walkabout Отговорено Август 20, 2008 Автор Отговорено Август 20, 2008 ОК, вече махнах всички чаркове от баса: Видях, че почти всичко е от шперплат и почвам да свалям боята... като намеря с какво де, щото засега нямам машина. Относно грифа все още се колебая щото размера на прагчетата е 39-49 мм, а такива вероятно за бас няма да намеря. И се чудя дали да опитам да сложа някакви за китара или да го направя фретлес пръчка Цитирай
SomeoneElse Отговорено Август 20, 2008 Отговорено Август 20, 2008 Ами те прагчетата така или иначе не се продават по размер и като се слагат трябва да се оставят да стърчат извън грифа, за да може след това да се отрежат и изпилят плътно и равно. Цитирай
walkabout Отговорено Август 21, 2008 Автор Отговорено Август 21, 2008 Ами те прагчетата така или иначе не се продават по размер и като се слагат трябва да се оставят да стърчат извън грифа, за да може след това да се отрежат и изпилят плътно и равно. Да... Много ти благодаря. Мисля, че с това няма да мога да се справя сам. Но опрях и до друг проблем. Още не съм решил какви адаптери да сложа, пък и не всякакви ще паснат (а трябва да ги избера за да знам кои дупки да запълвам и кои не, щото и тялото е на решето). Предполагам, че някакви тип прецижън ще са добре (как мислите вие). И от тук идват няколко въпроса. 1. Ако адаптерите са прецижън трябва ли да бъдат разположени така един до друг или мога да ги разледя на нек и бридж? 2. Ако на височина пасват (тоест са колкото предишните или по-ниски) има ли нужда да копая място за тях или мога да ги сложа отгоре, щото ако трябва да копая направо ще се видя в чудо. Надявам се някой да се отзове, благодаря предварително. С уважение, Илиян Цитирай
anonimized_8837 Отговорено Август 21, 2008 Отговорено Август 21, 2008 Ами те прагчетата така или иначе не се продават по размер и като се слагат трябва да се оставят да стърчат извън грифа, за да може след това да се отрежат и изпилят плътно и равно. Да... Много ти благодаря. Мисля, че с това няма да мога да се справя сам. Но опрях и до друг проблем. Още не съм решил какви адаптери да сложа, пък и не всякакви ще паснат (а трябва да ги избера за да знам кои дупки да запълвам и кои не, щото и тялото е на решето). Предполагам, че някакви тип прецижън ще са добре (как мислите вие). И от тук идват няколко въпроса. 1. Ако адаптерите са прецижън трябва ли да бъдат разположени така един до друг или мога да ги разледя на нек и бридж? 2. Ако на височина пасват (тоест са колкото предишните или по-ниски) има ли нужда да копая място за тях или мога да ги сложа отгоре, щото ако трябва да копая направо ще се видя в чудо. Надявам се някой да се отзове, благодаря предварително. С уважение, Илиян здравей! първо поздравления за ентусиазма! под пресижън предполагам разбираш сплит ? не, този адаптор не се разделя, води се като хъмбъкер, само че е на 2 части. монтират се обезателно в изкопана в тялото дупка, дълбочината им грубо е 2,5 см. Ако ги завинтиш отгоре, смятам освен че ще е грозно, и че ще са прекалено близо до струните и няма да звучат добре. (при монтажа да внимаваш не сбъркаш положението на 2те части една спрамо друга, понеже аз бях направил тази грешка и после се чудех защо баса ми не е басов. магнитното поле на 2те парчета трябва взаимно да се усилва, а не да се редуцира. по слух ще усетиш разликата веднага) за прагчетата на грифа бих те посъветвал да запълниш каналчетата с восък, примерно, и да го караш фретлес. пък ако не ти допада, дай го на някои компетентен да ти сложи прагове Цитирай
walkabout Отговорено Август 21, 2008 Автор Отговорено Август 21, 2008 С издълбаването ще видя много зор, защото баса е кух. и после ще трябва да направя нещо, за което да завинтя адаптерите. Някакви предложения за адаптери отгоре? Ама ако няма начин ще копам де. Иначе днес работих малко по главата на грифа и запълних всичките дупки отзад (25 на брой ) с клечки и тия дни ще ги шкуря. Цитирай
vlex Отговорено Август 22, 2008 Отговорено Август 22, 2008 Лошата новина е, че полуакустичните инструменти, барабар с акустичните, не са много стока за начинаещи Все пак можеш да си изрежеш дупките както искаш и с резбарско трионче, но е много тегава процедура ако нямаш уверена ръка. И още нещо - избирай внимателно боята и лака - все пак е акустичен инструмент и оказват много голямо влияние Поздрави, Влад Цитирай
Recommended Posts