fLiSk Отговорено Ноември 10, 2005 Отговорено Ноември 10, 2005 Ха, мдааа в таз Германия (къдет ще да гледам Уикеда другия месец, деебиш все тук ги гледам) е оЩе по - зле. Тук няма чалга, има пошли изпълнители от другите стилове. Тоест като сте тук няма да пробивате не защото има чалга, а зашото има пошзл метъл и пошъл алтернатив. Тук просто сега е на мода хората да наливат пари в тези неща а не в чалгата, и вервайте, пазарната икономика не действа много и тук. Та по темата. който иска, намира начин, който не иска, не намира. Питайте корсаря А ако ви се ще да сте звезди от голяма величина или ви трябват много пари или ви трябва късмет и гений. И да, според мен е възможно да се живее в България от музика ако си упорит и си свириш всеки ден и си развиваш нещата и полагаш усилия за групата. А не да се сбирате еднаж седмично и на всеки от членовете това да му е единственото свирене за седмицата. Лом. Всичко винаги ставало с работа и търпение и желание. И както е казал големия Джими "Свирете на китарата дори когато не ви се иска да я погледнете, един ден това ще ви се отплати." Така че ъндърграунд в българия има, обаче мнозинството от групите са "ъндърграунд".... Цитирай
pantommind Отговорено Ноември 10, 2005 Отговорено Ноември 10, 2005 Те пък Pantommind щото имат Огромен Тираж Мисля ,че май не съм ти съобщавал какъв е тиража ни и колко CD-та сме продали?? Само ще вметна,че в Северна Америка албума ни вече има (мъничък-мъничък)ре-тираж Тук Интелектуалния Труд,Авторските и Продуцентските Права НЕ СЕ ЦЕНЯТ и не важат ! Тук за съжаление си адски прав! Ще изкажа и аз едно мненийце,което ми се заформи след почти 20 Години Труд и "СУМИ" за Инструменти,Техника,Оборудване,Записи, Издаване на Албуми :Без СОЛИДЕН мениджър зад гърба ВСЯКА група или музикант са ОБРЕЧЕНИ на още 20Години Труд и "СУМИ" за Инструменти,Техника,Оборудване,Записи, Издаване на Албуми Мениджърите управляват в тоя бизнес,те преговарят,уреждат концерти,занимават се със нелоялни лейбъли,дори водят дела в съда,именно те са НЕОБХОДИМОТО зло,защото пък от друга страна изсмукват част от парите ви,и колкото по известни ставате,толкова повече ви вземат :exclaim: Когато дадена група има солиден мениджър,тя не се занимава с : ровене по сайтове в търсене на адреси на лейбъли,в пращането на 100 промо диска в БГ и по цял свят(половината от които отиват веднага в коша на издателя),писането на умоляващи писма до списания,телевизии и прочие медии...и т.н и т. н.Групата се занимава само с това,с което ТРЯБВА-с правенето на музика. Цитирай
tupoto kopele Отговорено Ноември 10, 2005 Автор Отговорено Ноември 10, 2005 брях че яко нещо си написал Цитирай
pantommind Отговорено Ноември 10, 2005 Отговорено Ноември 10, 2005 брях че яко нещо си написал Автобиографично е,зат'ва Цитирай
BlackCorsair Отговорено Ноември 10, 2005 Отговорено Ноември 10, 2005 Те пък Pantommind щото имат Огромен Тираж Мисля ,че май не съм ти съобщавал какъв е тиража ни и колко CD-та сме продали?? Само ще вметна,че в Северна Америка албума ни вече има (мъничък-мъничък)ре-тираж Няма и Нужда да ми "Съобщаваш" Представям си ! Въпреки това,Уважавам това ,което правите! ...а и в думите ти има винаги доста истина Цитирай
jFog Отговорено Ноември 10, 2005 Отговорено Ноември 10, 2005 (Редактирано) Сещам се за пробива у фурора предизвикан от Конкурент, преди години беше...по канал едно ама не помня предаването.Ставаше въпрос за концерта на нашите(поредния) в чужбина гледах аз цъках и си виках деба време беше вече, пък и те корави хейвита го раздаваха едно време едни конници едни лабиринти.. яко метал.. та... интервюта ала бала дрън дрън чи пляс.. пуснаха репортажа от концерта и... ко да ви кажа една сцена 30 см висока в една бяла шатра 5 на 5 метра умрях от смях ебах ти пробива ако толкова исакте да ви чуят 30 човека неговорещи български направете си сайт, запишете се във всички музикантски форуми и чатове , в чужбина,като слагате за подпис вашия сайт все ще ви чуят 30-50 човека, пробива е налице само да ви кажа под секрет че курви с хуй не мож изплаши те виждали виждали... тъй че вземете пробийте първо в България. и това е лично мнение няма да се плашункате. както казва Корсара,ако свирите за кеф лошо няма, за другото няма смисъл да си харчите парите,( а дано някой ме опровергае поне в близките 5 години) Ъндърграунд е всичко което не се издава от лейбъли, всеки да си го разбира както иска Тъжната истина е че с по 3 лева вход трудно се събира за записване на албум , особенно ако на концерт събираш по 30 човека.В Бг някои блъскат като ненормални да си купят качествен иструмент малко преди да навършат 25 а на запад пишлеметата почват от там.. ко да си говорим просто... Редактирано Ноември 10, 2005 от jFog Цитирай
Shai Hulud Отговорено Ноември 11, 2005 Отговорено Ноември 11, 2005 А може би си има причини да се събират по 30 човека на концерт Та аз предложих да пробиват навън, понеже всички явно си мислят че там всичко е розово, а тук е мноооого трудно. А за албум... Със едно прилично PC и познания можеш да запишеш нещо което ще звучи прилично. Няма да е смазващ звук, но няма да те е срам да си туриш името под него. А после като се направят кинти от този албум, отиваш в студио и ставаш звезда Само че за тази цел трябва да сте различни, интересни, иновативни. А не да свирите работи дето ги свирят още 2000 групи по света. Или ако свирите нещо което вече е познато, то трябва да го правите по-добре от хората които го правят в момента. It's as simple as that. Цитирай
pampi Отговорено Ноември 11, 2005 Отговорено Ноември 11, 2005 Само че за тази цел трябва да сте различни, интересни, иновативни. А не да свирите работи дето ги свирят още 2000 групи по света. Или ако свирите нещо което вече е познато, то трябва да го правите по-добре от хората които го правят в момента. It's as simple as that. E това е много вярно!Абсолютно съм съгласен. Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 11, 2005 Отговорено Ноември 11, 2005 За ъндърграунда ли говорим или за "пробиване" нагоре? :think: Готината музика и способността да се забавлява публиката са отличителни белези на групите в ъндърграунда. Състезанията и надпреварата кой колко е продал са характерни за групи от по-маркетингов тип. Ъндърграунд групарите отиват да се напият с публиката веднага след партито, а "пробилите" изчакват наколко часа след концерта (в повечето случаи за да симулират, че бачкат дори след като са слезли от сцената) и после сядат зад една маса, пият минерална вода (защото от някаква организация на родителите са ги осъдили и не им е разрешено да консумират алкохол на публични места) и дават автографи срещу 10$ на калпак, за да може мениджърът им да си избие разходите по делото. Цитирай
BlackCorsair Отговорено Ноември 11, 2005 Отговорено Ноември 11, 2005 А за албум... Със едно прилично PC и познания можеш да запишеш нещо което ще звучи прилично. Няма да е смазващ звук, но няма да те е срам да си туриш името под него. А после като се направят кинти от този албум, отиваш в студио и ставаш звезда Само че за тази цел трябва да сте различни, интересни, иновативни. А не да свирите работи дето ги свирят още 2000 групи по света. Или ако свирите нещо което вече е познато, то трябва да го правите по-добре от хората които го правят в момента. It's as simple as that. С Това не съм Съгласен! Първо. Всеки е уникален с това ,което прави ! (друг е въпроса,дали това което прави се харесва на другите) Второ. УТОПИЯ е да се мисли,че така( "А за албум... Със едно прилично PC и познания можеш да запишеш нещо което ще звучи прилично. Няма да е смазващ звук, но няма да те е срам да си туриш името под него. А после като се направят кинти от този албум, отиваш в студио и ставаш звезда ") ще се получи нещо в БГ То тука "Пробилите", "Звздите" не изкарват Пари от записаните в "Големи" Студия албуми, а ти очакваш от "САМОДЕЛКА" пари да се изкарат за запис в Нормално студио Явно не си се Облъскал в Стената достатъчно Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 11, 2005 Отговорено Ноември 11, 2005 Мисля, че Shai Hulud е прав - ако предолжиш нещо иновативно и добро, няма значение къде е записвано. Ако е боза, и на Марс да ти го мастерират, файда йок. Пък и идеята на ъндърграунда е да се свири на живо, и да се записва по мазета и тавани, най-малкото защото не много групи имат излишни кинти да записват в студио. Ако говорим за музикален бизнес, нещата естествено са на другия полюс, но това вече ще е една друга тема, която няма общо с ъндърграунда. Цитирай
BlackCorsair Отговорено Ноември 11, 2005 Отговорено Ноември 11, 2005 Какво според вас е значението на така нареченият ъндърграунд за развитието на БГ музиката. Ами верно досега съм писал Офтопик, за което съжалявам Конкретно по темата, мисля че Ъндърграунда в БГ ИЗОБЩО НЕ ВЛИЯЕ и няма никакво значение за Развитието на БГ музиката в Момента, защото нещата в БГ музиката се случват без никаква музикална Логика. Според мен, БГ музиката е Пълен Хаос от Некадърни Изпълнители, Продуценти, Липса на Цели Звена от нормалния музикален бизнес,в следствие на което почти няма Нови Добре Изпълнени и Нормално Продуцирани Песни, които да се пеят и слушат от Младите Българи ,които пък,от своя страна Панически Бягат от България. Единствената БГ музика , която достига Успешно до Младите е ЧАЛГАТА. В Нея Обаче е пълно с крадена балканска музика,а Ъндърграунда,който и влияе е Циганския Ъндърграунд :read: Цитирай
Katsko Отговорено Ноември 11, 2005 Отговорено Ноември 11, 2005 просто в тая тема си личи с пълна сила колко малко хора във форума имат РЕАЛНА(first-hand)представа за това което говорят.корсаря е един от тях,макр да не съм съгласен с крайността на мненията му,за други не знам :think: ...от тъпи изказвания в стил "ако си добър ще те забележат" ЗВЕРСКИ ми е писнало...не виждам смисъла хора които нямат зад гърба си нито един албум и не са обикаляли студия и продуцентски фирми с дискче под ръка да обясняват тука кое как става и как не...моля ви се хора,малко по-отговорно,все пак тука некой младеж с големи мечти може и да чете не само да пост-ва и да си изгради грешни представи за реалността... колкото до записването-ВИНАГИ има значение къде и как е записвано :exclaim: отделен е въпроса че на запад да си ъндърграунд обикновено е въпрос на избор и светоусещане,а тук сме си в ъндърграунда поначало Цитирай
BlackCorsair Отговорено Ноември 12, 2005 Отговорено Ноември 12, 2005 аз не искам да бъда Краен! Не искам и да бъда черноглед :wall: Мненията си,които споделям в този форум,са следствие на Това,което ми се случва, а не са следствие на Това ,което БИ ми се Искало да се случи! Съжалявам за Черногледството ми ! Не искам да заразявам други с Песимизма си ! Искам само да провокирам "Мечтаещите" да слезнат на земята и да се огледат какво става в Реалността. Радвам се Искрено на всеки успех на Родна Рок,Метъл,Алтернатив,Пънк, Хардкор Банда! Искам Лицето на БГ сцената да е Коренно Различно,от това което е в Момента! Помня средата на 80те как спортната зала в Димитровград се пълнеше със стотици Млади Хора, кефещи се на Щурците,Сигнал,Тангра,ФСБ... Помня Как през 1987 година списание Ритъм направи Първия си Концерт в Димитровград и как Куфеехме на открито с Милена, Ахат,Ера,Контрол. Помня през 1990 или 91 (вече забравих точно кога) Големия Рок Фестивал на Стадиона в Несебър,Когато 3 вечери стадиона беше пълен с Хиляди Хора,дошли да гледат БГ банди (само Warning свирещи на третата вечер бяха чужденци) Помня Когато за пръв път видях БТР да загряват на Танкард , после на Мейдън, помня как хиляди млади хора после пееха "Приятелю Прости ми!" , помня "Хванах Златна Рибка..." Помня Хиподил и "Акохолният им Делириум" Помня Уикеда как с "Боби пиеха Кафе" После се появиха Метрополис "партитата", Хип-Хопа,ЧАЛГАТА... После изчезнаха Рок Концертите, после заведенията, кадето се свиреха Рок Кавъри и те Изчезнаха. После Младите Хора и те изчезнаха в чужбина. Сега за 2 години в БГ дойдоха 15 чужди Банди да свирят, а им подгряваха 5 български такива, като половината от БГ бандите не ставаха за нищо :wall: Това Помня... Това Мисля... Не знам БГ бандите,които споменах Ъндърграунд ли ги броите или ги броите за "Успели" и "Пробили". ...но преди да ми кажете,че са "Звезди", запитайте се защо не правят Национални Турнета,Защо концертите им не са с 10-15лв вход? Защо тиражите на Албумите им са рядко над 2-3 000 албума? Има много въпроси и много отговори! Има и изключения от правилото - знам. Ъндърграунда не знам какво е? няма и да го определям... Съжалявам още веднъж, но така ги виждам нещата :wall: :wall: :wall: :wall: :read: Цитирай
Recommended Posts