Ohial Ixela Публикувано Август 10, 2005 Публикувано Август 10, 2005 абе на pitch shifter-a на zoom707II имам детюн опция и искам някой да ми обясни за какво служи щото и преди съм чувал че се използва ма нз точно ко праи (на практика де иначе ясну че детюнва ) Цитирай
AXE Отговорено Август 10, 2005 Отговорено Август 10, 2005 Мисля че е на принципа на chorus-a (поне на звучене е много подобен), ама не знам пък chorus-a точно на какъв принцип е Цитирай
wolfgang Отговорено Август 11, 2005 Отговорено Август 11, 2005 абе на pitch shifter-a на zoom707II имам детюн опция и искам някой да ми обясни за какво служи щото и преди съм чувал че се използва ма нз точно ко праи (на практика де иначе ясну че детюнва ) детюнва казано на български означава "разстройва" как разстройва - зависи от алгоритъма, заложен в процесора ти :-)) Цитирай
Sieger Отговорено Август 11, 2005 Отговорено Август 11, 2005 Май е нещо като октавер, който прави така че заедно с тона който свириш да звучат неговата 2ра и 3та степен или нещо такова... Цитирай
DILETANT Отговорено Август 11, 2005 Отговорено Август 11, 2005 По-скоро като краен резултат това е хорус ефект но получен чрез детюнване а не като класическия хорус. Цитирай
Glacierise Отговорено Август 11, 2005 Отговорено Август 11, 2005 Detune измества сухия сигнал с по-малко от полутон нагоре или надолу, и след това смесва сухия със обработения сигнал в зададена пропорция. Цели се ефект на свирене на 2 китари в унисон, като едната от тях е лееееееееееко разстроена Цитирай
wessy Отговорено Август 11, 2005 Отговорено Август 11, 2005 точно ! готино е за разни сола без много идея звучи интересно Цитирай
Telerig Отговорено Август 11, 2005 Отговорено Август 11, 2005 Detune измества сухия сигнал с по-малко от полутон нагоре или надолу, и след това смесва сухия със обработения сигнал в зададена пропорция. Цели се ефект на свирене на 2 китари в унисон, като едната от тях е лееееееееееко разстроена тюнва казано на български означава "разстройва"как разстройва - зависи от алгоритъма, заложен в процесора ти :-)) По-скоро като краен резултат това е хорус ефект но получен чрез детюнване а не като класическия хорус. Много точно обяснено - идеята в случая е да се постигне ефектът на хоруса, но не толкова плътен и обемен, а малко по стегнат звук. Може да се направят доста интересни бленди с детюнер и къси дилеи - 20-60ms със панорами за по- добър стерео имидж на детюнера...получават се готини китарки . Цитирай
Recommended Posts