byron Публикувано Август 8, 2008 Публикувано Август 8, 2008 (Редактирано) http://vermona.de/ Попадна ми това чудо - Вермона Регент 600H - китарна глава с кабинет. Проблема е, че не мога да намеря никъде схемата, и някакво упътване за какво за входовете отпред на панела. Разбрах че трябва да има вход за footswitch (не съм много сигурен), има 2-3 входа, които са много хикс също. Много ще съм благодарен, ако някой ми даде инфо и евентуално схема на вермонка. Благодаря предварително Редактирано Август 8, 2008 от byron Цитирай
vhcs Отговорено Август 9, 2008 Отговорено Август 9, 2008 входовете отпред на панела са мисля 2 на брой и са най-вече за китара или синтезатор. Може и бас да нахакаш ама самият усилвател е правен за китара/синтезатор. Входовете са 5ци и ще трябва да си направиш кабели 5ца/жак за да може да се чува нещо. Тоя модел мисля е с 2 канала които можеш отделно да управялваш честотно и като сила. Имал съм 2-3 вермони преди много години и вдигаха бая шум ... Поздрави и успехи Алекс Цитирай
byron Отговорено Август 9, 2008 Автор Отговорено Август 9, 2008 Това за 5-ичките ясно. Входовете, или по-скоро изводите на панела отпред са следните (не знам немски освен всичко): NETZ REV-STOP 1 2 3 REV-ARRET Надявам се някой да ми обясни кой за какво е Цитирай
npokonu Отговорено Август 9, 2008 Отговорено Август 9, 2008 Сигурен ли си, че е 600Н, защото аз имам такава глава и има само 3 входа. Ако са 5 входа не е 600Н. Иначе при 5 входа от ляво надясно са: 1. Бутон за включване. 2. Вход, който е директен, без корекции и без ревърб. 3. Вход, който е директен, без корекции и с ревърб. 4. Останалите входове са с корекции и с ревърб. 5. Накрая е бутона за изключване на ревърба. 600Н няма вход без ревърб, има един без корекции и два с корекции. Доколкото ги познавам Вермоните от тоя вид (имам 3 различни глави) нямат футсуич, тъй като можеш да ползваш всички канали едновременно и няма възможност за превключване. И на предния панел имат само входове, изходите (само за колони) са отзад. Надявам се да съм ти бил полезен. Цитирай
byron Отговорено Август 9, 2008 Автор Отговорено Август 9, 2008 (Редактирано) Мерси, много полезно е инфото Ами това са входовете както съм ги писал, и на панела си пише "Regent 600H". На сайта на Вермона обаче по-ми прилича на модела 600H/S, така че е по-вероятно да е този модел, а не само 600H. Има 3 входа, доколкото виждам на 2 и 3-ти има корекции, но все още не ми е ясно другите за какво са - netz, rev-stop и rev-arret (той е отделен най-вдясно) Редактирано Август 9, 2008 от byron Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Август 9, 2008 Отговорено Август 9, 2008 Мерси, много полезно е инфото Ами това са входовете както съм ги писал, и на панела си пише "Regent 600H". На сайта на Вермона обаче по-ми прилича на модела 600H/S, така че е по-вероятно да е този модел, а не само 600H. Има 3 входа, доколкото виждам на 2 и 3-ти има корекции, но все още не ми е ясно другите за какво са - netz, rev-stop и rev-arret (той е отделен най-вдясно) netz......Мрежа/ захранване/power rev-stop ....спиране на реверберацията rev-arret....спиране на реверберацията ако са при куплунг - са за footswith, ако са до бутон, с него се спира/пуска ревербвератора. Има модели, при които с бутон се блокират механично пружините на ревербератора когато се налага пренасяне. Цитирай
byron Отговорено Август 9, 2008 Автор Отговорено Август 9, 2008 @Parni_Valjak танк ю, мен. Това ме интересуваше. Сега ще си мисля какъв е смисъла от два куплунга за спиране на ревербератора, който на всичко отгоре не ми прави впечатление да прави нещо. Преди малко го пуснах това чудо на ГДеР-ската аудиотехника... Цитирай
Recommended Posts