Bassko Отговорено Август 17, 2005 Отговорено Август 17, 2005 Два тона и пънка е готов Едно пияно прасе и black метала е готов! Иначе за бас партиите, еми аз си мисля песничките на баса и после китариста се включва, а когато китариста ги мисли аз се хващам по него, но винаги оставяме барабаниста за най-накрая. То така се случва де! Цитирай
MDFk Отговорено Август 17, 2005 Отговорено Август 17, 2005 Баса с предимство. Почти винаги, освен в случаите в които друг е измислил партията си преди мен. В такива ситуации предпочитам да се водя по основните тонове, в зависимост от настроението на пасажа да свиря ниско, високо,тихо, шумно и т.н...понякога на интервал - терцичка,квинтичка...получава се много зло нещо. И вече съвсем кат'няма какво д се прави(което е доста рядко), нещо наподобяващо на соло на бас, но не натрапчиво. От моя гледна точка баса(е и вокалите, но не чак толкова) е инструмента който прави и най-тъпата песен интересна, има най-силно подсъзнателно влияние и най-много вибрира в стомаха на публиката когато е на живо. Мани, мани ние имаме повече работа от другите понякога... Цитирай
Burton Отговорено Август 17, 2005 Отговорено Август 17, 2005 От моя гледна точка баса(е и вокалите, но не чак толкова) е инструмента който прави и най-тъпата песен интересна, има най-силно подсъзнателно влияние и най-много вибрира в стомаха на публиката когато е на живо. Мани, мани ние имаме повече работа от другите понякога... За подсъзнателното влияние съм сташно съгласен! И аз понякога се улавям, че някоя песен ми влиза в главата и ми харесва именно заради бас-линията Цитирай
MDFk Отговорено Август 18, 2005 Отговорено Август 18, 2005 Burton! За мен също важи и идеята, че баса определя дали песента наистина е тежка или лека. Примерно(по мое мнение) ако на някоя хаотична и бърза дет метъл китарна партия сложи човек един бас във високите регистри на интервал голяма терца, ще звучи далеч по-леко и направо забавно. Ако пък е в ниските и свири бавно, стегнато откъм движение, и евентуално на кварта надолу се получава валяк с маса 7т/кв.см. Реален пример: John Petrucci - Suspended Animation(2005)-3)Tunnel Vision - на места в песента се помпа яко пасажи на 7ма струна на китарата, но баса свири същите части на 4та(същата октава), и става само една динамична, но не смазваща откъм тежест песен. А където трабва(мисля че нещо като припев се пада) баса удря на ниско и става чудо... е, не ми се оправя макар и ниския диоптер или не ставам математик , но става тежко - особено за инструментал на Петручи. Цитирай
Recommended Posts