Jump to content
Българският форум за музиканти

Някакво упражнение за издръжливост и бързина на дясна ръка


DeadWing

Recommended Posts

сега...като завършил рехабилитация,и познаващ добре ставно-мускулният апарат на човека,мога най сериозно да заявя,

че за здрав,плътен и бърз пикинг, много спомага мастурбацията :)

 

майтапа на страна

земи научи парчето от саунтрака на криминале :)

успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Rock Discipline - Petrucci. Потърси този видео урок из нета и торентите. Идеята е да започвеш много бавно (с метроном!), и малко по малко вдигаш темпото. Повтарям съфорумците за не знам кой път, но наистина е важно. А това да свириш с колкото се може по-отпуснати мускули - о да! Трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи пич, в общи линии проблема е в това, че като стягаш мускулите на дясната ръка, за да преминеш през струната, после не ги отпускаш (напълно). Така мускулите, които ти движат китката (надявам се от китка свириш :) ) с всеки удар стават все по-стегнати. И логично в един момент не можеш повече да си движиш китката, защото мускулите ти са напълно стегнати.

Номера е в това след всеки удар да отпускаш напълно. Звучи лесно, ама не е ;)

Хич не е лесно, но и според мен съвета ти е правилен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз никога не съм чувствал дясната ми ръка да се уморява ;/ При мен лявата е проблема щото имам възпаление на рамото ама това е друга тема иначе трябва да ти е отпусната ръката.При мойта постановка кутрето ми е допряно под струните на китарата и свиря или като си движа ръката без да мърдам кутрето или само с палец и показалец както дойде alternate picking и не усещаам никакво напрежение.Например ся 2 дена подред свиря по 5-6 часа без спиране и не ми се е уморила дори малко дясната ръка така че смятам че постановката ми е правилна а и учителя нищо не ми е казал за нея така ,че явно сам я уцелил :godbless: Пробвай с допряно кутре на китарата може да ти помогне ръката ти да си почива повече чувал сам че за начинаещи помага.Не че мн разбирам ама да си кажа и аз мнението :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе ! Боли ги китаристите....

Не видяхте ли , че и Кърк , и той беше превързан....то и Майкъл Джаксън имаше леикопласти по пръстите ...редовно.

То китарата е сложно нещо , като жената - наранява. За някой уморява китката, на други кръста...

Баса е лесен Баса е пич!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Боли и щото стягаш ръката. Колкото по-отпуснато толко по-добре. То пък никъде не казано че ако искаш да чуеш зверщина трябва да се дзвериш и ти. И също гледай да свириш само с китка. Лакътя колкото по-малко се движи толкова по-добре. Упражнявай пикинг. Джангър не значи яко копанье!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От китка си свиря,притеснен съм да нямам някаква контузия,защото от седмица насам ме боли се1 имам мускулна треска. ;) .а иначе промених малко постановката,особено като свиря прав и мога а изкарам поне една песен без да умра от болка след тва(вчета беше Creeping death)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, ако имаш възможност потърси учител, той ще ти помогне да си решиш проблемите без да се осакатиш.

Ако няма даскали на около, гледай внимателно уроците на Петручи, обърни внимание на постановката му на дясната ръка. За да контролираш твоята собствена най-добре си вземи едно огледалце и си гледай ръката докато свириш. Колегите споменаха че движението трябва да идва само от китката и че не трябва да се стягаш. Също внимавай да неправиш прекалено големи движения, старай се движението на китката ти да е колкото се може по-малко. По-ограничено движение не значи по-малко сила в пикинг-а, както много хора си мислят. Просто по този начин ще свириш по-прецизно, ще имаш по-добър контрол и като забързаш няма да мажеш и закачаш други струни. Можеш също да погледнеш някое от видеотата на Tiago Della Vega(не съм сигурен дали това е правописа) да видиш как все едно ръцете му не мърдат докато свири, просто пича не прави излишни движения, това е.

 

И се упражнявай винаги с метроном, всеки риф който научиш го упражнявай с метроном, като започнеш с темпо наполовина на твоето максимално. И постепенно вдигай темпото, когато доближиш максимума си ще усетиш че китката започва да ти се изморява по-бързо, това е напълно нормално. Като стигнеш максималното си темпо в което можеш да извириш рифа без да си променяш постановката, без да стягаш ръката и без да мажеш - задръж повече, в смисъл свириш докато почувстваш ръката си изморена - спираш за минута-две да починеш и пак продължаваш на същото темпо и така.

 

Та това е в общи линии моята методика по която се упражнявам, може да не е вярна, при мен работи, при някой друг може да не работи.

Надявам се да съм бил поне малко полезен ;)

И все пак най-добрият вариант е да намериш учител така той ще може да те наблюдава и да ти казва къде бъркаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз учител имам и не ми е правил забележки за постановката,но това е съвсем от скоро.КАкто всички си беше ок и изведнъж станах creeple.E ше се оправя,ще намаля темпото

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Явно нещо имаш проблем с ръката. Да не си я изметнал, случайно ? Ако е болка, а не умора, по-добре се консултирай с лекар, да не направиш разни поразии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, щом е толкова силна болката, значи има някакъв проблем в китката ти - тичай на лекар, докато не е станало късно, че от такива контузии много се тегли после.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, още нещо - при най- малката умора в ръката - почивка. А това за болката - направо се консултирай с лекар.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е много трудно да разбереш дали болката идва от свиренето или е от нещо друго. Можеш да си прецениш доколко е сериозна работата и, ако смяташ, че е, бягай да се консултираш със специалист.

 

Прочети много внимателно поста на prayer4eto. Трябва рифът или квото е там да ти "влезе" в ръката и пръстите. Трудните неща се получават след интензивни тренировки. Не е достатъчно горе-долу да изсвириш нещо на върха на силите си (което значи, че не е качествено). Трябва да се стремиш да го свириш с лекота. Това изисква време. Щом се уморяваш от едно парче, значи натоварването от него ти е твърде голямо. Няма лошо - тренираш си го бавно, забързваш и след време ще си го свириш без проблем и няма да се уморяваш. Тогава дясната ти ръка сама ще направи голямо развитие - дори без да правиш нищо съзнателно.

 

Ако искаш наистина МНОГО да увеличиш издръжливостта на дясната си ръка и да я използваш рационално, намери си Chop Builder: The Ultimate Guitar Workout на Frank Gambale (джокер - потърси го в емуле). Там вече ще отидеш на съвсем друго ниво на свирене. Естествено, упражненията са...мамата си джаса. Мнооого време отнемат, но ползата от тях е огромна. А и е супер голям кеф да ги свириш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.