Jump to content
Българският форум за музиканти

Някакво упражнение за издръжливост и бързина на дясна ръка


DeadWing

Recommended Posts

Моля ви,много ми трябва някакво упражнения за downstrokes picking,защото супер бързо се уморявам а е кофти така.И за бързина някое ще е добре

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Тайната е в свиренето.трябва да свириш хамалски докато ръката ти заякне и ше забраиш за изморяването.естествено е важна и стойката(например виж втория китарист на radiohead не че го уважавам но поне има перфектна постановка).бързината ше дойде по същия начин.GOOD LUCK! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Внимание! Лично мнение на автора!

 

 

Значи пич, в общи линии проблема е в това, че като стягаш мускулите на дясната ръка, за да преминеш през струната, после не ги отпускаш (напълно). Така мускулите, които ти движат китката (надявам се от китка свириш :) ) с всеки удар стават все по-стегнати. И логично в един момент не можеш повече да си движиш китката, защото мускулите ти са напълно стегнати.

Номера е в това след всеки удар да отпускаш напълно. Звучи лесно, ама не е :D

Всъщност има доста тактики и т.н., ако искаш пиши ми на кю-то. На мен също ми е проблем и се боря с това от адски много време, та съм натрупал малко знания по темата.

 

И едно предупреждение - внимавай от кого вземаш съвети. Такива като този над мен може и да помогнат на някои хора, но биха увредили (или най-малкото сериозно попречили) на доста други хора. Има една поговорка (превод по памет):

Пази се от този, който не знае, че не знае.

Учи се от този, знае, но не знае, че знае.

Следвай този, който знае, че знае.

 

Успех! ;)

 

 

 

П.П. Смятам, че е добре перцето да е под лек наклон спрямо струната, за да минава по-лесно.

Редактирано от AXE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

след като поставиш перцето на 180 градуса(като плочка) леко го отклони наляво или надясно(както ти е удобно) и налягай---а за упражнение ше ти кажа една тайна на jimi hendrix----допри си добре възглавничките на пръстите и натискай първо левите с десните като отпускаш десните а после обратното---ако си левичар първо натискаш десните----натискането става едновременно с всички пръсти ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи. По описание нищо не може да се разбере. Трябва да чуя и видя човека как свири, за да кажа нещо. Гледам всеки ръсил мозък, без да знае, за какво става дума всъщност. Тоноизвличането е много индивидуално и е най важното нещо при свиренето, така че нека човека прецени какво иска да постигне като тон, и може някой да го ориентира към кого да се обърне за съвет. Стига мъдри мнения под какъв ъгъл се държи...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То мастъра го шиб ан ама боли

потърси някой да ти покаже.така без някой да те види трудно ще ти реши проблема.действай овреме преди да си си докарал някоя контузия,че после ще съжаляваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момче, с пръсти свириш ли ? Че така като чета май не знаеш какво е това и се чудя дали знаеш какво е отпусната ръка/китка ...

 

Послушай AXE - китката и ръката ти трябва да са отпуснати. Да не чувстваш никакво напрежение в тях. Освен това не се стреми да изкараш мелодията от раз в темпото, в която е изсвирена. Потренирай 2-3 дена поне на два пъти по-бавно темпо. Въпросът е ръката ти да свикне с движенията.

 

Ако ръката те боли още отначало, значи нещо не е наред.

 

Още веднъж - почни с бавно темпо и постепенно увеличавай, като за известно време задържаш на темпото, с което си, после съвсем леко увеличаваш, пак задържаш за 2-3 минути. Почувстваш ли, че ръката се изморява - почиваш. Като отпочинеш почваш пак от бавното темпо.

 

И имай търпение - тренировки си трябват. Аз вече 3 месеца тренирам една мелодия да стане в темпото, което искам и пак не винаги я докарвам достатъчно чисто.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.