Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

имам малък проблем с буксата на китарата. когато мушна кабела в буксата и свиря нормално ,но ако се пораздвижа жакът започва да се движи в буксата(сякаш е твърде малък за нея) и създава шум(пръщене) не е постоянен (на моменти), но е дразнещ . ако някой може да ми помогне с някой TIP как да го оправя ще съм много благодарен. :)

Отговорено

Може да се е поразхлабила гайката нещо - затегни я и виж дали ще си решиш проблема. Другото, което ми идва на ума е ако пластинката за сигнала на буксата се е изкривила и така се получава луфт от време на време между пластинката и жака на кабела. В такъв случай я побутни малко към центъра. Би трябвало да е едно от двете, имал съм подобен проблем. Ако не стане номера, може направо да я смениш.

Отговорено

ако пластинката за сигнала на буксата се е изкривила и така се получава луфт от време на време между пластинката и жака на кабела. В такъв случай я побутни малко към центъра

нещо незагрях обаче коя пластинка . ще може ли да ми обясниш по подробно

ПС:затегнах гайката не е от нея.

Отговорено (Редактирано)

Ами като отвориш китарата, и буксата представлява метално кръгче, и по дългата пластина дето стърчи (по нея тече сигнала, а по по-къста - масата). Та тя ти трябва - буташ я напред, така че жакът да е по-стегнат.

Абе просто пъхни жака докато е отворена китарата, ще видиш кое как точно действа и ще разбереш какво точно и накъде трябва да бутнеш.

п.с. е***и обясненията. Липсва ми какъвто и да било педагогически усет. :greenangel:

Редактирано от Icarus
Отговорено

Намери начин да изкараш жака.

Той би трябвало да изглежда нещо такова:

outputJack.jpg

Погледни отзад голямата метална пластинка. Тя опира в "пъпката" на жака ти. Трябва да наклониш пластинката на вътре за да опира по-добре, когато се вкара жака в буксата.

Това е.

Отговорено (Редактирано)

много благодаря за отговорите :greenangel::girl_witch: оправих всичко

YOU RULE DUDES !!!

Редактирано от deathcore