Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Здравей, аз свиря от една година на хохнер и съм страшно доволен от нея. Вади чист и плътен звук, грифът е адски удобен(поне за мен). Мисля , че по нищо не отстъпва на стаговете.

Поздрави!!

Отговорено
Здравей, аз свиря от една година на хохнер и съм страшно доволен от нея. Вади чист и плътен звук, грифът е адски удобен(поне за мен). Мисля , че по нищо не отстъпва на стаговете.

Поздрави!!

Стига с тия Стагове - не правят добри акустични китари и край!

Не го обърквайте човека.

Отговорено (Редактирано)

E, в този ценови клас никой не прави добри акустични китари.

А стаг не за върха, но като за домашно свирене звучат приятно. Поне не са така звънливи и прекалено тънки както други китари. Имат си и малко ниски.

Ако имах малко пари за акустична, аз лично щях да отида до Казанлък да си избера нова Кремона.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено
E, в този ценови клас никой не прави добри акустични китари.

А стаг не за върха, но като за домашно свирене звучат приятно. Поне не са така звънливи и прекалено тънки както други китари. Имат си и малко ниски.

Ако имах малко пари за акустична, аз лично щях да отида до Казанлък да си избера нова Кремона.

Ако е клисическа китарата съм съгласен, че в Кремона ВЕЧЕ има добри инструменти от качествен материал, скоро се запознах с техният Quality Control - Херберт се казва и нащата там наистина са сериозни и имат сериозен пазар извън България.

Но силата им е в класическите китари, а за акустична т.е. предполага се че човека иска китара с метални струни, в Казанлък не е най-добрия вариант, не че не няма да намери...

Ако това ще му е първа китара, всяка китара около 300 лв, Ямаха или Хонер или Уошбърн ще му се стори добра, а с течение на времето ако има прогрес и талант, ще му се иска инструмента да има повече ресурс........и тогава вече може да вземе нещо по-добро и така постоянно. Всеки музикант е в непрестанно търсене на по-добър том от инструмента си и затова постоянно експериментира с нови струни, говорители, микрофони и т.н.

А Стаг стават за екскурзионно летуване ако свършат дървата в огъня :huh:

Отговорено (Редактирано)
А Стаг стават за екскурзионно летуване ако свършат дървата в огъня :thumbs_up:

Aбе принципно е вярно, че има неприятно звучащи и зле сетъпнати пръчки.

Обаче има и приятно звучащи и добре сетъпнати. Вярно, че са 20%, обаче някои важат.

Иначе за сега от китари в този ценови клас не съм чул нито една, която да звучи по-добре от моята огромна, дебелогрифа сетъпната и октавирана от мен Кремона Лилия, например.

Редактирано от Evtim Djerekarov