Басурендер Отговорено Октомври 4, 2008 Share Отговорено Октомври 4, 2008 Без да искам да те притеснявам, че не ОК , но фурнир се лепи каественно само при висока температура и налягане. Ползват се преси.А втвоя случай мембранни преси. Това мисля , че доста важно , защото ако фурнира не е залепен перфектно има опасност да резонира на определени тонове, което може да те изкара от нерви... Бих могъл да те насоча към такива в страната.Всъщност София и Плд. Ама ще искат кентаври...Нямам представа колко..Успех. И поздрави за ентусиазма... Между другото , може да разчиташ на мен за всякакви процедури по дървообработването , които биха ти спестили време и труд..Аз пари за такива работи не вземам, така , че ако имаш нужда от фрезоване , рязане,шлайфане и т.н.т ще помагам. Преса нямам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Октомври 4, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 4, 2008 Без да искам да те притеснявам, че не ОК , но фурнир се лепи каественно само при висока температура и налягане. Ползват се преси.А втвоя случай мембранни преси. Това мисля , че доста важно , защото ако фурнира не е залепен перфектно има опасност да резонира на определени тонове, което може да те изкара от нерви... Бих могъл да те насоча към такива в страната.Всъщност София и Плд. Ама ще искат кентаври...Нямам представа колко..Успех. И поздрави за ентусиазма... Между другото , може да разчиташ на мен за всякакви процедури по дървообработването , които биха ти спестили време и труд..Аз пари за такива работи не вземам, така , че ако имаш нужда от фрезоване , рязане,шлайфане и т.н.т ще помагам. Преса нямам. Благодаря за информацията А иначе бих ползувал услугите ти в близките 1-2м мисля да направя още 1-2 грифа и може би едно тяло още а и ти ако имаш проблеми с говорители свиркай Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Октомври 4, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 4, 2008 Много светло това венге, или снимките лъжат...Зебраното не беше ли с по интересна шарка? Иначе като се лакира може да изглежда другояче. А защо не пусна шарката по дължината на главата, или може би на тялото също ще бъде така? Венгето според мен е даже по тъмно от ореха ,но може би ти се струва така от снимките понеже са снимани на лампа и няма дневна светлина. Шарката и на тялото ще е така.по ме кефи така. Задната страна на тялото е вече стегнала и преди малко залепих и извивката към хълбока като предварително намокрих малко фурнира да не се пречупи в ръбовете където вече е залепен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Басурендер Отговорено Октомври 4, 2008 Share Отговорено Октомври 4, 2008 (Редактирано) За инфо...без да искам да съм досаден "венге" и "зебрано"са марка на цветове. Няма такива дървесни видове. Преди много години венгето се е правило от тропическото дърво Millettia laurentii , което отдавна е под закрилата на закона.Така , че това което си залепил , най-вероятно е от друго дърво , но има този цвят и това му е търговското наименование. Това няма значение , важното е да изглежда добре и на теб да ти харесва... Да "венге" е доста по-тъмно от "орех" То е почти черно... Редактирано Октомври 4, 2008 от Басурендер Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Октомври 4, 2008 Share Отговорено Октомври 4, 2008 злорадстваш а Хаха, не, просто изказвам собствено мнение, което ти не трябва да взимаш предвид в конкретния случай Иначе с жилките на фурнира напречно на тялото ще изглежда маниашки Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Октомври 5, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 5, 2008 злорадстваш а Хаха, не, просто изказвам собствено мнение, което ти не трябва да взимаш предвид в конкретния случай Иначе с жилките на фурнира напречно на тялото ще изглежда маниашки Усетих такава нотка в тона ти не че имам нещо против Все пак каквото стане в крайна сметка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Октомври 11, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 11, 2008 Днес имах време да се занимавам с проекта след изсъхването на фурнира го изрязах грубо по формата на тялото и след това заигра шкурката а ето и крайния вариант http://images.doniboni.multiply.com/image/...p;nmid=86089924 http://images.doniboni.multiply.com/image/...p;nmid=86089924 отзад по тялото има малко останало тиксо да не си помислите че е лепило http://images.doniboni.multiply.com/image/...p;nmid=86089924 http://images.doniboni.multiply.com/image/...p;nmid=86089924 http://images.doniboni.multiply.com/image/...p;nmid=86089924 http://images.doniboni.multiply.com/image/...p;nmid=86089924 http://images.doniboni.multiply.com/image/...p;nmid=86089924 http://images.doniboni.multiply.com/image/...p;nmid=86089924 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HRS Отговорено Октомври 11, 2008 Share Отговорено Октомври 11, 2008 Поздравления за проекта Гледам доста добре върви, особено като се има предвид че си почнал от нулата. Ако ще я правиш с Tune-o-matic bridge, ще трябва да се направи и лек наклон на джоба за грифа. Също така има и особеност за разстоянието на отворите за бриджа. Мисля че беше малко повече от дължината на мензурата (при първа струна) за да може да се октавира правилно. Ето тук ще е интересно да каже някой специалист дали съм прав, или най-лесно е да се измери това разстояние от някоя готова китара. Ако ще се ползва такъв бридж, тези малки подробности трябва да се съобразят още докато е време. Поздрави и успехшно завършване на проекта Христо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HRS Отговорено Октомври 11, 2008 Share Отговорено Октомври 11, 2008 Поздравления за проекта Гледам доста добре върви, особено като се има предвид че си почнал от нулата. Ако ще я правиш с Tune-o-matic bridge, ще трябва да се направи и лек наклон на джоба за грифа. Също така има и особеност за разстоянието на отворите за бриджа. Мисля че беше малко повече от дължината на мензурата (при първа струна) за да може да се октавира правилно. Ето тук ще е интересно да каже някой специалист дали съм прав, или най-лесно е да се измери това разстояние от някоя готова китара. Ако ще се ползва такъв бридж, тези малки подробности трябва да се съобразят още докато е време. Поздрави и успехшно завършване на проекта Христо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HRS Отговорено Октомври 11, 2008 Share Отговорено Октомври 11, 2008 (Редактирано) Сори ай дид ит агейн Редактирано Октомври 11, 2008 от HRS Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Октомври 11, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 11, 2008 наклона съм го направил 2мм е разликата в предния и задния край на джоба премерено от горния ръб Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ceco milanov Отговорено Октомври 12, 2008 Share Отговорено Октомври 12, 2008 Проекта въври супер, браво! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Abbath Отговорено Октомври 20, 2008 Share Отговорено Октомври 20, 2008 E? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Октомври 20, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 20, 2008 Тия дни ще я подготвям за лакиране мисля да е в син нюанс който към краищата да отива към черно но преди това ще направя отворите за потенциометрите ,превключвателя за адаптерите и отвора за буксата В работилницата на бащата има компресор и пистолет и ще маам там но май няма да ползвам самия компресор ами ще ползвам кислородна бутилка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
James Hetfield Отговорено Декември 28, 2008 Share Отговорено Декември 28, 2008 Брачет, с тоя фурнир наистина кърти паважа. Според мен, обаче ако му сложиш един Wilkinson бридж, ше можеш повече неща. ТОМ-а не е ли повече за ритъм (лично мнение)? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts