Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

аз лично за тези пари,бих си зел един Squier и бих му сложил 2 хъмбъкера(както направих със моята 1ва китара) .... и съм свирил заедно със хора,които са имали Jackson JS.... еми моят Squier ги мачкаше ;) ;) .....също така,не са нивелирани като хората особено тея кинг В-та и уориърите и т.н. ...... на нисък клас ESP съм свирил .... MH-50 на един младеж на име Сашо и просто китарата кърти отвсякъде ......вмомента си имам Jackson и съм адски доволен от него,но за хубав Jackson трябват повечко парички :hysterical: ....

п.п. всичко по-горе написано е лично** мое мнение и никой не е длъжен да се съобразява с написаното от мен......просто си изказвам мнението :):godbless::thumbs_up:

Отговорено

^Никсън, модела е EX-50, MH e друго.

Та, аз да си кажа - свирил съм и на JS сериите - всичките, а на ESP само на моята китара - въпросната EX-50. Адаптрите на ниските ESP серии (LH-100 за EX-50) са по-готини за мен, според звука който търся - мек и плътен и гъвкав - с аналогов дистър и Celetion 12" режа главите от кръста и мачкам с големите газоходки. Адаптрите на Джаксъните от ДжейЕс серията са някак си повърностни и остри, тая серия е за метъл фенове с не много пари по мое скромно мнение.

П.С. ДжейЕс по фактор баланс бият ЕСП-тата на тея пари :) На мойта брадва грифа пада на около 15 градуса от перпендикуляра със земята като я пусна, при талашитените Джаксъни не е така :) Та в в крайна сметка

+1 За ESP EX-50

Отговорено (Редактирано)

да бе ,ама имах предвид,че съм свирил и на нисък клас Jackson и на нисък клас ESP ;) ти не ме разбра :greenangel: .....е,нищо ;) ....айде наздраве ;)

и нямах предвид теб братле,а един друг Сашо ;):thumbs_up: .....но дори и твоята е супер яка!!!

п.п. купи ли си 1ва струна бе?

Редактирано от Entwine
Отговорено

Аз съм имал и двете едновременно, като все още притежавам Джексън-а - избрах него, защото КОНКРЕТНАТА бройка Джексън беше пъти по-добра от КОНКРЕТНАТА бройка И ЕС ПИ. Това не е устойчиво правило, защото марките китари нямат значение, важна е бройката. Понеже виждам тенденция потребителите тук(не всички) да се отнасят с канска неприазън към китарите от 500 лв. ще посъветвам пича да не пита за мнение за китара във форума, ами да вземе някой дето баш ги чатка и просто той да отсече - тази или тази. Не се поддавай на предразсъдъци, 500 лева не са малко пари за нашите географски ширини, пък и повечето китари от този ценови клас звучат много добре за метъл, а и не само.

Отговорено

Имам сблъсък със същия модел на ЕСП - имал съм възможност да я пробвам - двама мои хора я имат.

Ами, ако трябва да направя градивна критика, бих споделил някои неща:

1. Китарата е адски неудобна. Особено ако свириш прав. Изглежда, грифът е доста по-тежък от тялото или центъра на тежеста се пада някъде по-нагоре, немога да си го обясня.

2. Много кофти адаптори. Странен и небалансиран оутпут. На чист канал са ебати кашоните.

3. Китарата е направена от елша. Мен лично не ме кефи това за дърво(нискокачествена елша особено).

4. Грифът доста фалшивее.

5. Състейнът е очудващо добър. Но явно си е до бройка.

Кофтито на тези китари е следното. Изобщо на всички евтини, в частност става въпрос за кривите. Всяко 13 годишно детенце, зарибено по мятъла решава да си купи китара. И си мисли, че щом дядо Джеймс свири на експорер есп, то и детето може да свири на такава за 500 лв, че то няма разлика.

Така, ако имате малко пари, купувайте си Винтидж, поне докато не са ги осрали.

Факт.

Та-да.