Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Колеги искам да ви питам защото не съм разбирач.

Искам да си взема акустична китара като се спрях на 2 модела

HARLEY BENTON HBJC503CEQ или TAKAMINE EG260C BK

Цената им не е много по-различна, но ми трябва китара на която колана да не се закопчава за горната част на грифа грифа. Кажете как ви се струва и тези китари вадят ли звука примерно на Fender Classic CD100CE, която е що годе за същите пари в БГ, обаче не ме кефи че колана се завързва за края на грифа и ми се вижда доста неудобно.

от сайта Thomann.

Или пък някой ако може да препоръча в БГ китара за около 500 лв. с подобно поставяне на колана защото аз се разходих из магазините в София и положението не изглежда никак добро, а изборът е изключително малък.

Благодаря предварително!

Отговорено

Пробвал съм 3 модела ел.китари Харли-Бентън и ще ти кажа, че останах разочарован. Гола вода!

А и добре е преди да купиш китара да я пробваш, но ако ще рискуваш - вземи другата. :help:

Отговорено

Takamine са доста сериозна марка, ако нямаш възможност да пробваш китарата и само между тези варианти се чудиш, това е твоят избор

Отговорено (Редактирано)

Само единствения въпрос е дали има закрепяне за тялото, а не завръзване на колана за грифа.

Иначе цената на Такаминито е напълно приемливо и си го харесах като цяло поне на външен вид.

А относно Фендър сравнена с Такаминито?

Редактирано от vane
Отговорено

Пак да си повторя въпроса - дали има закрепване на колана по тялото, иначе Такаминито на външен вид хваща око.

Отговорено

Явно позицията на ремъка е доста важна за постановката ти. Аз лично те съветвам да направиш нещо друго - мисля, че не е кой знае колко голяма философия да се промени захвата, според твоите предпочитания, без да се нарушава акустиката на инструмента. Отиди при разбирач и питай дали евентуално може да постави захващач където искаш ти по тялото, ако ти отговори положително, просто си избери някоя добра китара от магазина и му я връчи, не мисля, че подобна интервенция ще да струва много.

Успех !