Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

халло абе хора може ли на моита китарата на грифа да и се сложата еи тия хави понеже моя гриф е с точки....x,x

DK11.jpg

ааа за малко да забря,продават ли се некаде в бг тес "мебели"

Редактирано от Thrash Till Death
Отговорено

Ако намериш МНОГО тънко фолио, което да залепва много здраво за грифа, можеш да пробваш. Но от бендове и т.н. дивотии може да го отлющиш. Иначе не съм срещал да се продава специално фолио за такива цели

Отговорено

Ми такива шарктоот инлейс май няма да могат да се сложат... пък дори и да могат надали се продават някъде из БГ, та ще трябва да си търсиш и евентуално ако намериш да им плащаш транспорт и ала бала... Какъв ти е фингърборда на китарата?

Отговорено

Ако питаш мен, китарата си изглежда яко и сега. Ако искаш пиши ми лично msg да ти пратя няколко снимки с идеи за artwork ама определено няма смисъл да рискуваш да развалиш китарата заради точките

Отговорено
Ако питаш мен, китарата си изглежда яко и сега. Ако искаш пиши ми лично msg да ти пратя няколко снимки с идеи за artwork ама определено няма смисъл да рискуваш да развалиш китарата заради точките

Напълно подкрепям! Със сигурност би изглеждала по-добре с шаркове, но не си заслужава риска! Има много по-безопасни начини да я направиш по внушителна!

Отговорено

Напълно подкрепям! Със сигурност би изглеждала по-добре с шаркове, но не си заслужава риска! Има много по-безопасни начини да я направиш по внушителна!

би ли споделил некои от тези начени :D:)

Отговорено

И аз отдавна искам да си сложа едни нещица по грифа, ама не ми се ще да я ровя, така че идеите за артуърк са добре дошли.

Отговорено
И аз отдавна искам да си сложа едни нещица по грифа, ама не ми се ще да я ровя, така че идеите за артуърк са добре дошли.

дам идеите са добре дошли защото и на мен много не ми иска да ровя че като знам къф съм "маистор" :P ... та даваите некви идеи и ако може и линкове :P

Отговорено

Първо ще кажа, че прочетох за маркерите- за да си направиш собствени маркери, трябва да издълбаваш слотове за тях в дървото на фретборда, което веднага означава, че трябва да махаш прагчетата и да ги биеш отново(и ако се оплеска работата, да си ги биеш в главата :P ). Затова дълбоко ти НЕпрепоръчвам да се занимаваш.

Сега за артуорка- има един безболезнен и як начин да се разкраси китарата. Отивате в един магазин за коли и си харесвате ваденки за кола, от тези дето се лепят отстрани на колите, а не разни знаци и надписи(най-добре да са качествени, щото евтинките се разлепят лесно). Изкормвате китарата до основи- махате електрониката, адаптерите, потенциометрите и моста. Трябва да остане само дъската. Хубаво е да откачите и грифа. Разкрасявате всичко, без да ви пука за дупките- дори да лепите в/у дупка, няма проблем- после ще се изреже. Преди да лепите, изрежете острите ъгли на ваденките и ги направете възможно най-обли- острите ъгли се разлепят лесно. Също така е хубаво да изчистите повърхността със спирт. После лепите внимателно, без да оставяте балончета въздух и без да докосвате лепнещата част на фолиото(остават отпечатъци). Лепенки по грифа се слагат по следния начин: Залепвате плътно по фретборда и прагчетата(така че лепенката да следва релефа). След това вземате нож за картон(мн остър) и внимателно изрязвате фолиото, останало по фретовете, така, че да остане само картинката по фретборда. Със такъв нож изрязвате и дупките на адаптерите, на моста и т.н. После сглобявате и... се радвате... или плачете. Само да предупредя, че някои ваденки се избелват от киселината, съдържаща се в потта- след време може да станат по-светли местата, които бутате често с ръце- по грифа, по тялото където опира дланта ви примерно. Ако това не ви пречи, няма проблем. Още нещо- ваденките са ПЕРМАНЕНТНИ!!!! Разлепянето им загрозява по неповторим начин китарата!!!!

Довечера ще снимам моята една моя дъска(осакатена- скъсах 2 струни) да видите подобен артуорк на 2 години. Мен супер много ме кефи

Отговорено

Тва е една моя идея на която мн се кефя ама се поизтърка вече.

П.С. Ако очаквате да съм я изчистил и излъскал заради вас, не сте познали :headbang: Отпечатъците и праха са естествена част от artwork-а

PICT0002.JPG

Отговорено

Да китарата наистина е станала много красива.

Видно е обаче, че лепенката върху грифа се лющи от бендовете вероятно.