разбойник Отговорено Август 17, 2005 Отговорено Август 17, 2005 QUOTE П.С. Доста от озвучителите са нереализирали се музиканти и имат доста натрупана злоба в себе си... сами си правете изводите off// както и повечето чичковци в музикалните магазини :green: хе, аз освен всичко гореизброено съм и продавач в музикален магазин. Ей, няма толерантност в младото поколение . . . . . :green: РазбойникЩе си позволя да не се съглася с едно твое изказване- че озвучителите не разваляли саунда нарочно. Лично съм ставал свидетел на такова нещо- Примерно 3 групи излизат, и понеже "главната" трябва да звучи най-добре, другите две групи биват прецакани НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛНО, та да не би случайно да засенчат "великите" Съгласен, и аз съм бил свидетел на такива грозни сцени, но това е отделен случай и мисля че си разбрал какво имам предвид - отиваш да свириш в някой клуб и искаш читав звук. Все пак, това е ситуацията, която касае повечето от нас. Големите концерти (пожелавам ти такива участия) са друг случай. Цитирай
Fenix Отговорено Август 17, 2005 Отговорено Август 17, 2005 Хмм, Разбойника е много много прав в изказването си за групите и озвучителите. Абсолютно вярно е, че е пълно с тъпи копелета били те музиканти или озвучители. На един концерт, дето трябваше да свириме във ВИАС озвучителя ни убеждаваше как барабаните се озвучават от един микрофон После ни говори как ми била "развалена" китарата защото нямаше звук през единия негов кабел, а през друг имаше.... Че не може да е едностранчиво е ясно, но за съжаление съм забелязал че много често колкото по-възрастен е човека срещу мен толкова по-предубеден е. Тъй че Разбойник, не се притеснявай, че бачкаш в музикален магазин, само "чичковците" имат толкова злоба Под това аз разбирам хората над 45... Цитирай
bobalan Отговорено Август 17, 2005 Отговорено Август 17, 2005 Хмм, Разбойника е много много прав в изказването си за групите и озвучителите. Абсолютно вярно е, че е пълно с тъпи копелета били те музиканти или озвучители.На един концерт, дето трябваше да свириме във ВИАС озвучителя ни убеждаваше как барабаните се озвучават от един микрофон После ни говори как ми била "развалена" китарата защото нямаше звук през единия негов кабел, а през друг имаше.... Че не може да е едностранчиво е ясно, но за съжаление съм забелязал че много често колкото по-възрастен е човека срещу мен толкова по-предубеден е. Тъй че Разбойник, не се притеснявай, че бачкаш в музикален магазин, само "чичковците" имат толкова злоба Под това аз разбирам хората над 45... хехе, маи и аз свирих на този концерт във ВИАС. Или може би на въпросния озвучител му е практира да озвучава барабани с един микрофон, както и да твърди че китарите на хората са развалени Цитирай
vovcho Отговорено Август 17, 2005 Отговорено Август 17, 2005 Хмм, Разбойника е много много прав в изказването си за групите и озвучителите. Абсолютно вярно е, че е пълно с тъпи копелета били те музиканти или озвучители.На един концерт, дето трябваше да свириме във ВИАС озвучителя ни убеждаваше как барабаните се озвучават от един микрофон После ни говори как ми била "развалена" китарата защото нямаше звук през единия негов кабел, а през друг имаше.... Че не може да е едностранчиво е ясно, но за съжаление съм забелязал че много често колкото по-възрастен е човека срещу мен толкова по-предубеден е. Тъй че Разбойник, не се притеснявай, че бачкаш в музикален магазин, само "чичковците" имат толкова злоба Под това аз разбирам хората над 45... Аз се чуда защо просто не го прибихме тоя :think: Цитирай
Katsko Отговорено Август 17, 2005 Отговорено Август 17, 2005 озвучава барабани с един микрофон абе не е само той май иначе наистина се забелязва неприятната тенденция хора които са озвучавали по "ония времена" да не са адекватни на днешните.а това е жалко,тъй като са навсякъде...още по-лошото е че отказват да се учат Цитирай
7thString Отговорено Август 17, 2005 Автор Отговорено Август 17, 2005 А случвало ли ви се е да ви озвучава ГЛУХ озвучител Ние в русе имаме един красавец(Митака, но не този от култовото заведение а един друг)- човека от толкова джангър си е загубил усета за средни и високи и като те озвучава имаш чувството, че саунда е отвертка която ти човърка в мозъка, особено ако си в публиката. Че и съм му казвал- "Орежи ги тия високи малко, виж хората за ушите се хващат още на чека", той ми вика било нормално и че щели да свикнат по време на концерта със звука Цитирай
Smokejack Отговорено Август 18, 2005 Отговорено Август 18, 2005 много ми е интересно да те чуя как свириш, щтото по думите ти май бая се опражняваш Мдаам,УПРАЖНЯВАМ се всеки ден поне по два часа. :guitar: Цитирай
разбойник Отговорено Август 18, 2005 Отговорено Август 18, 2005 Ако ще си споделяме абсурди аз съм свирил на сцена докато озвучителя борави на пулта с линеал (Тия 20 канала лееко ги усилваме, оп, сега ги намаляваме малко ). Опитах се да кажа, че плюенето между озвучители и музиканти не води до нищо смислено, че за лошия звук вина имат и двете страни и как, според мен, може да се постигне някакъв по-приемлив резултат. Във форума ни има достатъчно музиканти и озвучители, за да можем да обменим мнения. Ако някой друг има идеи по въпроса ще се радвам да ги сподели. Цитирай
Henderson Отговорено Август 18, 2005 Отговорено Август 18, 2005 и аз съм съгласен че и от двете страни има глупаци!!! Спомням си на един биренфест в Плд как прочутия озвучител Наско Литовойски намаляше звука на БТР за да чуе дали публиката пее :green: и както си забиваха пичовете изведнъж взеха да се оглеждат и да се чудят какво става, а пък той глупавия Литовойски решава че сега е момента на публиката Цитирай
7thString Отговорено Август 18, 2005 Автор Отговорено Август 18, 2005 Ще дам пример с концерта на Deep Purple- първата група, тази от Русия беше размазваща и се зарекох да си намеря техни песни. В същото време соло китарата изобщо не се чуваше, баланса като цяло беше отвратителен и музиката звучеше постно. Та кое да ме накара да мисля, че такава сериозна организация, уж най-кадърните озвучители в БГ, просто без да искат са пропуснали да направят качествен саунд на първата група? Няма случайни неща... П.С. Доста от озвучителите са нереализирали се музиканти и имат доста натрупана злоба в себе си... сами си правете изводите Без да искам да взимам страна само ще ви напомня, че в началото не се чуваше и китарата на Стив Муурс. Ако е било част от сценария ми прилича малко на шопката поговорка "че си запалим къщата та да изгори на Вуте плевнята" Мда, това с китарата на Morse беше много грозно и човека очевадно се сдуха... всеки би се почувствал така де Цитирай
imperor Отговорено Август 29, 2005 Отговорено Август 29, 2005 само "чичковците" имат толкова злоба Под това аз разбирам хората над 45... Недей така, бе братче! Ние да умираме ли?! Не сме злобни, повярвай ми и цепиме рокендрол така, както го правехме като млади... А по темата, малко да я поразширя: досега няколко пъти ми се е случвало на лайф, на който сме няколко банди, някои от "колегите" да платят кеш или бартер (уиски) и познайте после как са звучали те и как останалите... Докато има този страх, че другия е по-добър от тебе, от тебе музикант не става! А смешното е, че обикновено на такива лайфове свирят банди с различни стилове... Така че колеги, гледайте внимателно саундчека на "колегите" си и по-точно гледайте какво носят на пулта, защото няма да се учудя ни най-малко, ако видя някой път, някой чесън аграрен да носи и тепсия с печено агне, само и само за да излъже, че неговата банда е по-добра. В музиката няма по-добър, както и няма по-красива и най-красива жена. Но много хора не го разбират... Цитирай
Katsko Отговорено Август 29, 2005 Отговорено Август 29, 2005 (Редактирано) някои от "колегите" да платят кеш или бартер (уиски) и познайте после как са звучали те и как останалите... а стига бе!и такива хора ли има,направо не е за вярване :wall: аз тва ако го видя ебати боя :evil: иначе да се обобщава не е хубаво,но наистина съм забелязал,че хората над 40 не са на една вълна по принцип с нас по-младите,ша ме извиняваш imperor,просто това съм видял,това казвам Редактирано Август 29, 2005 от Katsko Цитирай
imperor Отговорено Август 30, 2005 Отговорено Август 30, 2005 иначе да се обобщава не е хубаво,но наистина съм забелязал,че хората над 40 не са на една вълна по принцип с нас по-младите,ша ме извиняваш imperor,просто това съм видял,това казвам Мдаааа... :think: Прав си Кацко, честно да ти кажа и аз имам проблем с наборите си... Но си и прав, че не бива да се обобщава, защото и между младите, тези м/у 18 и 30 има такива лекета, че чак на драйф ме изкарва... :killyou: И все пак си мисля, че като щерка ми е на 23, а сина ми (басист в Германия и студент, щерката също студентка) на 19, а аз, макар и на 45, но от 11-годишен рок та рок, та все си мисля, че ония хора от Пинк Флоид са ми повлияли малко от малко, ако не с друго, то поне със "Стената", а?... Някои от учениците ми свирят в чужбина и като ми донесат запис... Първия път се разревах... Бях на 42... А не съм чак толкова кадърен. Желанието ми е по-голямо от възможностите, ама и обичта ми към младите е като желанието... А колкото до това, 'дето казах, че някои банди си цакат на озвучителите, гледай и ще се убедиш! Цитирай
BlueZone Отговорено Август 30, 2005 Отговорено Август 30, 2005 Особено забавно става, когато си вземеш човек с групата, който познава музиката и парчетата и който все пак поназнайва малко или много и този човек го пращаш при озвучителя с една тетрадка и химикалка. Той отива там и му виси на главата, докато стане читав звук. След това всички корекции по пулта се записват най-прилежно и после, когато дойде време за свирене, човека с тетрадката отива при озвучителя и започва да му виси на главата, та барем оня остави ракийката и цигарката и вземе та направи корекциите така, както са записани...и след това става една жестока вкиснала боза. Честно да си кажа - не знам защо ли се получава така?!? Цитирай
progressive Отговорено Август 30, 2005 Отговорено Август 30, 2005 Особено забавно става, когато си вземеш човек с групата, който познава музиката и парчетата и който все пак поназнайва малко или много и този човек го пращаш при озвучителя с една тетрадка и химикалка. Той отива там и му виси на главата, докато стане читав звук. След това всички корекции по пулта се записват най-прилежно и после, когато дойде време за свирене, човека с тетрадката отива при озвучителя и започва да му виси на главата, та барем оня остави ракийката и цигарката и вземе та направи корекциите така, както са записани...и след това става една жестока вкиснала боза. Честно да си кажа - не знам защо ли се получава така?!? май почти разказа едно наше участие преди години... само дето тогава всичко стана съвсем неволно- просто не знаехме че има озвучител... по едно време обаче той дойде и ние с колегата iBobz незнайно защо и от къде решихме да си запишем на Уистченце някои корекции, защото ни хареса как го бяхме "барнАле" звука... ... и така мина чека, дойде време за свиренье и ... опааа изненада! никой вече не знаеше какво става и какво е това нещо което се чува през колоните... ние обаче си досвирихме парчето, след което обявихме пауза 5 мин.(от умора ), извадихме споменатото по-горе Уитстченце, и си възстановихме нашите корекции... след което положението беше съвсем различно... така че и това може да свърши работа понякога. ...Уистченце и химикалка... Цитирай
Recommended Posts