Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Аз съм изправен пред същия "проблем".

Искам до 200 кинта някво решение колони с усилвател на което да слушам музика и да си ръгам и синта в него... Барем някой филм гледам.

Нещо на което да се слуша Floyd свястно :hysterical:

Че съм с luxeon 2.1 и не се трае.

Мислех да си правя сам колони, ама май няма да се вместя в бюджета. Че като тръгна да ги правя ще искам хубаво дърво, хубави говорители (3), че хубави филтри и то отиде :)

Има някви български thunder - стават ли за нещо? Или това са гореспоменатите благоевградски колони?

Отговорено

От месеци разглеждам темата но днес реших да се включа.

Моята система си е супер бюджетна.

2 броя мv3 на които ползвам само крайните стъпала.

2 броя колони от грамофон доста старички - еднолентов широколентов драйвер

Колоните са по маломощни от усилвателите - поради което усилвателите не се усилват на повече от 4-5 вата и работят в доста линеен режим.

Мисля че мога да сложа в малкия си джоб доста ширпотребата която се намира на пазара.

Тази система се побира в посочените бюджети защото - мога да ракзажа колко ми излезе на мене.

едното мв3 ми е подарък - другото е събрано от 2 неработещи купени за общо 70 лева.

колоните са ми подарък защото човека искаше да ги изхвърля но се сетил за мене

Мойте 5 стинки дето се вика (все нямам време да направя красив и функционален стерео еднотактния ми амп с бюджетни трафчета от соц времената).

Отговорено

Аз се наканих най-после и проверих - модела на усилвателя е УС221. Май не е от яките :hysterical:

Общо взето се спрях на варианта усилвател + колони на старо.

Чудя се още дали няма да е по-тънко да сменя говорителите на тия колони, които имам. Но при положение, че ще купувам нови говорители, май няма да е далавера в сравнение с цели колони на старо.

Аз се върнах от метъл ваканцията и мисля скоро да се оборудвам, така че някой ако има конкретни предложения или мерне нещо подходящо по сайтовете - да свирка :)

Отговорено

Предлагат Радиотехника С50Б - 70лв/чифт със сменяни български бас говорители (wtf).

Смисъл в тях има ли?

Отговорено

Тъндър - не, не и НЕ ! Първо - не са български, а китайски. Второ - звучат прекалено зле... Това не са колони за слушане, а колони за асортимент в близкия магазин за битова техника.. Няма да се отплесвам точно какво не им е наред. Подкрепям търсенето на стари колони от 80-те.. Има готини руски, чешки, унгарски колони.. Изобщо от източния блок. Много по-добра и дълготрайна инвестиция от колкото някакъв китайски говорител, на който тона му е по-мътен и от река Марица... ;)

• 7 months later...
Отговорено

здрасти!

зачетох се с интерес в темата.

искам малко странично да питам, какъв е удачният вариант за ИЗТОЧНИКА на сигнала, ако се използва стерео усилвател с 2 колони? ако го вържа към пс, обезсмисля ли се идеята за търсене на по-добър звук? другото е примерно дискмен?

също така, какво мислите за микро-уредбите, хубава марка. преди време гледах в техноларкет малки уредби, които като че ли бяха пс-френдли, бяха със замисъл за удобно свързване с компютър.

мерси!

Отговорено (Редактирано)

^ И на мен ми се иска да чуя идеи за удачен вариант при условие, че сигнала излиза от компютър, в частност лаптоп?

Или варианта пак си остава №2 колони+усилвател отделно?

Редактирано от pampi
Отговорено

Днес открих нещо:

Продават се 2 бр. "thunder symphony f" max 150 W, 8 Ohms за 195 лв (нови намалени).

Високи около метър.С три бас рефлектора всяка.

Заслужава ли си да ги взема?

Отговорено (Редактирано)
искам малко странично да питам, какъв е удачният вариант за ИЗТОЧНИКА на сигнала, ако се използва стерео усилвател с 2 колони? ако го вържа към пс, обезсмисля ли се идеята за търсене на по-добър звук? другото е примерно дискмен?

също така, какво мислите за микро-уредбите, хубава марка. преди време гледах в техноларкет малки уредби, които като че ли бяха пс-френдли, бяха със замисъл за удобно свързване с компютър.

Търсенето на хубав звук се обезсмисля според мен с използването на мини системи. Всеки един отделен компонент е важен и избора му е от съществено значение - тук един колега сподели, че качествена система се сбира за дълго време и тя ЗАСЛУЖАВА времето и вниманието отделени при избора и, защото после ще се отблагодарява с години. Все пак това е времето което ще прекарваме в слушане на любимите си записи и бихме искали то да бъде максимално приятно, а не да ни гложди постоянната мисъл "защо не дадох малко повече пари или не взех нещо по добро" докато слушаме музика. Слушането на музика през ПС също не е препоръчително ако не е през професионална звукова карта с качествени конвертори и изходи. Ако трябва да отидем още по-натам в препоръките даже не препоръчвам мп3, а само матрични дискове или wave формат само, че келипира не е никакъв ако са обръщани пак от мп3 :punk_guitar: То е същото все едно да четеш смачкан вестник - тормоз за очите, но това най се усеща на качествена система разбира се. :godbless:

Лично аз тук прочетох доста полезни препоръки от хора които знаят за какво става въпрос. Аз имам две системи, които вършат работа въпреки, че не са кой знаекакво- technics ресийвър + графичен отделен евалайзер ( препоръчвам го ако не в началото то поне след време за да се настроят честотите спрямо стаята и мястото на слушане) двд плеър panasonic с оптичен изход за dolby pro-logic + тонколони Jamo препоръчвам ги като марка. Другата ми система е стар седемдесетарски комплект грамофон + дек с долби шумоподтискаща система + радио + колони всичко panasonic. До ден днешен не е мръднал от 78-ма когато е купуван от вуйчо ми. Горната техникс система може да се намери по оказионите, ако не същата то поне подобна. Успех!

Редактирано от Telerig