kitaratapesho Публикувано Юли 30, 2005 Share Публикувано Юли 30, 2005 сори ако вече е коментирана тази тема, но поне по заглавията не успях да намеря нищо. ами как да обърна Миди в мп3 формат ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
YtseJam Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 Bobalan навремето използваше едно Awave, като му задаваше негови си банки със семпли, ама това беше отдавна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Юли 30, 2005 Автор Share Отговорено Юли 30, 2005 а на мен ми трябва за готов миди файл просто да го обърна в мп3 за да се пуска на уредба и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 Простия начин е: от Record Control на Windows-a избираш източник да ти е "What U hear" (може да се казва Stereo Mix или нещо подобно на някои карти), след това просто пускаш някоя програма (Sonar, CuBase...) да записва и пускаш миди-то да се просвирва. Това е. Сега едно уточнение за перфекционистите. Доколкото си спомням IvanDTr ми беше казал че "What U hear" се взема след ЦАП-а, което автоматично значи че има малко излишна загуба на качество при този метод, защото се прави абсолютно ненужно преход цифров-аналогов-цифров сигнал. Така че специализирана функция в някоя програма би дала малко по-добро качество. Но както казах това е за перфекционистите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Юли 30, 2005 Автор Share Отговорено Юли 30, 2005 да , за това се сетих и аз, ама като трябва да се направят така 500 миди файла и идва малко нанагорно 10х все пак Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 Най-пичовско става като го пуснеш през няква програмка като Reason например, оттам да му избереш звуци и после го експортваш направо като wave, което после си го конвертираш в mp3. Другия вариант (по-добър) е с някви VST инструменти (например Kontakt) в Cubase или Nuendo или квото там решиш, което да работи с VST, избираш бленди и експортваш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Юли 30, 2005 Автор Share Отговорено Юли 30, 2005 мерси за помоща, ще пробвам, че пак на певици помагаме........ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Delyan Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 Има една програмка Audio Compositor. Върши работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 (Редактирано) @Пешо, виж последния Виртуал Саунд Канвас на Едирол ли беше, на Роланд ли - та той има директен експорт на МИДИ към Уейв. Май се казваше Едирол ХиперКанвас - ще ти хареса много и нищо няма да се налага да преправяш по файловете си ако са ГМ/ГС. Другите варианти,които ти предложиха по-горе колегите ще ти отнемат тонове време - години После награбваш всички уейвове и ги мачкаш с МР3 енкодер наведнъж. Редактирано Юли 30, 2005 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Юли 30, 2005 Автор Share Отговорено Юли 30, 2005 мерси много на всички отзовали се, ще пробвам нещата, които препоръчахте, ако има нещо ще питам пак Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mila_kara Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 ...виж последния Виртуал Саунд Канвас на Едирол ли беше, на Роланд ли - та той има директен експорт на МИДИ към Уейв. Май се казваше Едирол ХиперКанвас ... Наистина така се казва - Hyper Canvas на Edirol, но за директния експорт на midi към wave... . Верно, че работи с GM и тук използвам възможността да благодаря на ecmjazz, че ми го препоръча, както и също толкова, а може би и по-добрия Hypersonic. Работя с тях в Cubase и експорта го правя чрез тази програма, а не директно от посочените VST. Е, ако има такава възможност, бих се възползвала от нея. Аз също искам програма, с която по-лесно да облека в звуци готовите си midi файлове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Юли 30, 2005 Share Отговорено Юли 30, 2005 ...виж последния Виртуал Саунд Канвас на Едирол ли беше, на Роланд ли - та той има директен експорт на МИДИ към Уейв. Май се казваше Едирол ХиперКанвас ... Наистина така се казва - Hyper Canvas на Edirol, но за директния експорт на midi към wave... . Верно, че работи с GM и тук използвам възможността да благодаря на ecmjazz, че ми го препоръча, както и също толкова, а може би и по-добрия Hypersonic. Работя с тях в Cubase и експорта го правя чрез тази програма, а не директно от посочените VST. Е, ако има такава възможност, бих се възползвала от нея. Аз също искам програма, с която по-лесно да облека в звуци готовите си midi файлове. Виртуал Саунд Канвас със сигурност има директен експорт. Аз съм правил с него такава конверсия. На сестра ми е се бе наложило по същия повод, че и правих тогава бекинги по тоя начин. А едиролската програма е същата - и тя сигурно има. Просто я разгледай по обстойно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mila_kara Отговорено Юли 31, 2005 Share Отговорено Юли 31, 2005 Виртуал Саунд Канвас със сигурност има директен експорт. Аз съм правил с него такава конверсия. На сестра ми е се бе наложило по същия повод, че и правих тогава бекинги по тоя начин.А едиролската програма е същата - и тя сигурно има. Просто я разгледай по обстойно. Този Виртуал може и да има. Точно така ли се казва да си го потърся? Но...другият, с който работя - sorry. Разгледах го отвсякъде , но освен да служи за midi out на траковете, друга възможност не виждам. Експортът го прави Cubase. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts