tumbalumba Публикувано Юни 22, 2008 Публикувано Юни 22, 2008 Здравейте, имам една класическа китарка "Кремона" дето си купих преди известно време и та й се налагаше смяна на струните. До тук добре, купих си струни и когато тръгнах да ги сменям видях, че горе при главата/под ключовете/ струните седят овити около пластмаса, в чийто център влиза струната. Изглежда ето така: Та въпросът ми е, как да освободя струната от тази пластмаса в която е вкарана, след като я отвия от там ? Защото е доста стегната и очаквах като я отвия струната да се освободи, но не стана според очакванията ми. P.s. за първи път ми се налага да сменям струни. Предврително благодаря! Поздрави. Цитирай
Rammkopf Отговорено Юни 22, 2008 Отговорено Юни 22, 2008 Здрав въртеж му е майката. Докато не ги отвиеш тотално. Досадно е и яко износва ключовете на моята "Орфей"-ка, но друг начин нема. Слагането на новите струни е по обратния начин. Цитирай
cain Отговорено Юни 22, 2008 Отговорено Юни 22, 2008 друг начин нема не е само въртене требва и резане аз поне на моите като им ги сменям ,ако са много зле струните -тоест не стават за нищо направи си ги режа горе при главати и при мен поне излизат доста по лесно ,май се намалява и хабенето на ключоваяте Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 23, 2008 Отговорено Юни 23, 2008 Надявам се, взел си и пак найлонови струни..... Цитирай
Recommended Posts