ludmata Публикувано Юни 18, 2008 Публикувано Юни 18, 2008 Здравейте, Искам да проверя какво мислите за захранващата схема на този преамп: http://moosapotamus.net/IDEAS/F2B/alembic.htm Така гледам човека не е намерил траф 220/ 220/ 12... На доста места могат да направят по поръчка, но колко ли ще ми отрежат главата?! Може ли да не използвам тороидални трафове, а обикновенни? С какво ще промени звука? Все пак такива мога да си купя навсякъде Това е първото ми занимаване с ламби, така че знающите не ме псувайте много, досега съм си сглабял некви малки нещица, ама покрай наближаващия изпит по електроника ми нарастна самочуствието и искам нещо по така (най много да ми орежат крилата и айде пак на есен с песен, любима моя септемвриска сесио)... Поне сега мога да си обясня как работи схемата горе долу, като ми остане време след изпитите и прочета малко повече за ламбите и още повче Абе хора отде да си купя ламба и цокъл, че във магазините не продават такива старотии? Цитирай
MR_STENCH Отговорено Юни 19, 2008 Отговорено Юни 19, 2008 Здравей! Идейката на схемата от сайта да ползват стандартен трансформатор като повишаващ никак не е лоша ! Аз лично също бих го направил така.... трудно ще се намери готов с това напрежение. Колкото до тороидите... до колкото знам, имат доста по-ниско паразитно излъчване, което води до по-малко проблеми с индуктирани брумове, но... Ако екранираш добре захранването мисля, че и с Ш-образни трансформатори ще стане И аз мисля скоро да опитам да направя нещо с лампи... до сега не съм само дето ума ми не го побира от къде ще ги намеря.... Успех ! Цитирай
metalhammer Отговорено Юни 19, 2008 Отговорено Юни 19, 2008 Захранването става. Този проект на първо четене изглежда обнадеждаващо но ще имаш проблем с намирането на този специален цокъл. Такъв виждам за първи път а вярвай ми от доста години ги ръчкам тея неща. От горното следва че няма да може да ползваш тази печатна платка. За начало -трансформатор който има и отоплителна и анодна намотка може да вземеш от някое старо лампово радио - ще се натъкнеш на 2 проблема обаче: -Ако не е съхранявано добре - обикновено влага - не го ползвай. -Трансформатора обикновено е доста обемист и няма да е компактен. И накрая - ВНИМАНИЕ ЛАМПОВАТА АПАРАТУРА РАБОТИ С ВИСОКИ НАПРЕЖЕНИЯ - ако не сте сигурни в уменията си - не рискувайте живота си ! Цитирай
ludmata Отговорено Юни 19, 2008 Автор Отговорено Юни 19, 2008 (Редактирано) Ами аз така или иначе смятам да си направя печатната платка сам, така, че ще сложа цокъл какъвто си искам Дето се вика какъвто намеря - в един друг сайт, човека който беше сглобил схемата беше използвал стандартен цокъл но го беше монтирал на г-образна планка, много хитро . А за високите напрежения, с много внимаване не са опасни... И още един въпрос, ако са два трафа нормално е заради магнитните индукции да се сложат Т (демек перпедикулярно), нали? Е все пак засега събирам само информация и части, че това не е много ефтино пък си трябва време и четене Редактирано Юни 19, 2008 от ludmata Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 19, 2008 Отговорено Юни 19, 2008 (Редактирано) такова захранване е супер за преамп, а и 2рия траф може да е маломощен и малогабаритен, въпреки че са ги дали да са еднакви и 2та, 2рия трябва да издържа мощността на анодите само, които едва ли имат нужда от повече от 10ма максимум общо - което значи, че 5w траф стига и то с много запас Редактирано Юни 19, 2008 от Overdrive Цитирай
ludmata Отговорено Юни 19, 2008 Автор Отговорено Юни 19, 2008 Траф намерих: http://vikiwat.com/product.php?productid=3...t=47&page=9 , тороидалния е дважди по скъп И ламби намерих, даже две нови Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 19, 2008 Отговорено Юни 19, 2008 по принцип в този магазин всичко е 2 пъти по-скъпо Цитирай
Recommended Posts