Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте на всички :) Нов съм тук току що си направих регистрация ЛОЛ :greenangel:

Значи почти на 17 години съм бла бла свиря на китара от година и нещо(бахти как лети времето) мога да свиря доста добре НО! ... Незнам дали сте чували песента на The Who - Paintball wizard. Там има 1 ритъм който вече 4 часа го свиря и немога да го оцеля лол :) Чудя се какво да правя. Даскала ми каза, че това е нещо което неможел да ме научи а трябвало да го прихвана сам. По принцип 1 нещо го свиря по 4-5 пъти и е готово а това немога :punk_guitar: I suck :thumbdown: Та се чудех има ли някакъв начин това да го "прихвана" сам или нз ... НЯМАМ СИ И НА ИДЕЯ КАКВО ДА ПРАВЯ ЛОЛ :) ПОМОЩ ахха ;) ае чакам за отговорите ви :) сорка ако съм писал с грешки не пиша много често на кирилица :)

Stay sick :music336: :music336: :music336: :music336: :thumbs_up::whistle:;):punk_guitar: :punk_guitar: :punk_guitar:

Мерси за отделеното внимание

Отговорено

Е, щом можеш да свириш доста добре положението е ясно - транкрибираш, анализираш и свириш с метроном и/или със записа. Всичко ще бъде наред!

Поздрави,

Петър

Отговорено (Редактирано)

Или действаш по слух (ако имаш добър слух), или си намираш таб-а на песента за Guitar Pro, но не гледай таб-а, а нотния текст, защото там много ясно се вижда какъв точно е ритъма.

Редактирано от Slav
Отговорено

лол :) мерси. Оправих се :0 не използвам метроном. Посто се амбицирах 1 вид :0 слушах песента 10 пъти подред ;) аххха след това го чух в главата си и почнах да го свиря и след малко практисинг стана :0 ахха Нещо се бех спекъл щото по принцип го правя отведнъж а сега ми трябваше доста време за 1 песен ... бтв това неможе да се свири бавно :) трябва да е бързо и лудо :) МЕРСИ ;)

Stay sick

Отговорено

^попитай учителя си какво да правиш с него :D

Също така не очаквай всичко да става от първия път. В това няма логика. Би трябвало да свириш неща, които искат мноооого труд, за да успееш първо да схванеш какво, аджеба, се свири и след това да се опиташ да го изпълниш. Иначе дълбаеш на едно място, ако ти се получава веднага.