Jump to content
Българският форум за музиканти

Кажете си мнението за парчетата


Recommended Posts

Coffee Shop Demo Project

Не съм наблягал много на микса и саунда, лично на мен ми харесва първичния звук на инструментите. За съжаление барабаните са на 1 трак :lol:.

Все пак ще се радвам на мнението ви и за 2те парчета

Благодаря

 

http://www.bg-sonic.com/members_works.php?id=49

Редактирано от LizBlizkit
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ми може би ще е по добре , например , тук таме някоя модулацийка , солата могат да се поразкършат още малко. Малко монотонно ми се струва , но като замисъл ми харесва. Просто съм фен на подобни неща. Аз бих поосложнил и хармонията малко , може би бих вкарал разни хроматични преходи и други подобни.Бих му придал малко повече суинг звучене , поне от време на време на самите сола.Тва е за първото. А песничката е много свежа , напомня ми малко Дейв Матюс Бенд , на които съм голям фен.Ми за него аз лично бих го аранжирал друго яче. Бих го направил по фънки , специално баса и барабаните.Пак малко ми идва монотонна песничката , ама вокала ми легна на сърцето веднага особенно с ипровизацийките към края. Това е моето мнение! :)

Редактирано от DeathZone
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравей

аз не съм квалифициран, за да правя анализи - но по-важното - парчетата са свежарски, обичам боса и мисля, че си звучи автентично. само нещо не разбрах - ти си свирил всичко и си го семплирал и после смесил или какво ?

иначе второто определено си е супер,а то миднайт трио са царе в босите тва е ясно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак ще се радвам на  мнението ви и за 2те парчета.

Е, не си спестявайте критиките, please :D

Благодаря

И двете парчета са извънредно приятни :)

 

За инструменталното: (чисто интуитивен коментар) единственото, което ми идва малко странно, е един май затворен фус (там там та-там...)

 

На второто вокалът е симпатичен и емоционален, но много напред според моите представи. Ако мине назад, ще има възможност да си прави пиковете по-добре май :think: т.е. без да си "присвива" гласа. А, освен това ясно се чува "уъ" вместо "л" :D ("смело нататък", "ще те целувам")

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер са си парчетата и двете, даже ще ти пусна и един глас от мен :) за щастие имам регистрация като автор. Критики няма да правя, защото не мисля, че има нужда. Предполагам не са записвани точно в студио , затова за звука няма да се изказвам. Ако трябва да критикувам, ще го направя когато видя живото изпълнение, защото от това, което чувам няма какво да кажа освен,ч е ми харесва. това, което да кажа браво пич, много се кефя :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Парчетата са готини-мен лично ме накефиха.Няколко идеи:

за Melancholie Legere - малко перкусии не биха навредили да програмираш и по-смело с китарата и импровизацията,има толкова място там много изкушаващо е.Второто парче писмо много ме кефи,но според мен би било хубаво ако има поне оше един хармонизиращ инструмент и поне едно соло естествено :D Отново браво за музиката! :)

 

 

Владо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

мда....благодаря за критиките. Оносно направата на парчетата само барабаните са програмирани, като не е използван нито един loop, тоест са правени такт по такт.

Нямам възможност да опъна и барабани, ще трябва да спя на улицата:)

Все пак гледам да наблягам на живото свирене и изсвирването на парчето наведнъж, без рязане и наслагване. работя с Logic Adio 5.5.1 + audio card digi96 (asio) na RME. имам възможността да записвам до 2 канала едновременно + ефекти, така че не се оплаквам. За студио въобще не става дума.

За звука не коментирам, знам че сам доста смотан sound engeener, но засега наблягам на свиренето.

За Midnihgt Trio....огромно щастие е да се работи с тях - брилянтни музиканти.

Радвам се, че някой е чувал за тях :D

аз сам си зелено аматьорче все още:D благодаря за гласуването

 

до два дена ще пусна още осем парчета и ще се радвам на унищожителните ви рецензии, които само ще ми помогнат:D

Редактирано от LizBlizkit
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Успях да чуя само вокалното парче – много е приятно! Имаш доста височини и то съвсем с лекота ги пееш, бравос. :D:D:D

 

Според мен няма да е зле ако добавиш някоя ел.пиано бленда, с повечко хармонии, за по-голяма пъстрота. :D

 

А и още – на моменти сякаш много ускоряваш словесния поток на песента....Някои думи ги изпяваш много бързо и рязкo. :D

 

 

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това с изпяването не мисля,че е проблем. Аз много си падам по такива разчупени мелодии и стандартните равни не ми допадат, въпреки, че ако искаш да направиш еднодневен хит без тях не може. Самия вокал звучи като импровизация. Може би да имам някакви леки забележки към изпяването, но самия аз не мога да пея и нямам право да коментира по това, а и не съм запознат с концепциаята на автора. Относно звука пич, не толкова лош. даже в сравнения с нашите неща, дето уж малко разбираме от звук си е доста по- добре. При мен проблема е гадната звукова карта, предполагам твоята е хубава, но идеята на демото е да чуеш отстрани как звучи парчето, затова звука е последното нещо, което трябва да се коментира. Но ако все пак трябва да го коментира, поне на моите PC колонки звучи доста сносно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен проблема е гадната звукова карта, предполагам твоята е хубава, но идеята на демото е да чуеш отстрани как звучи парчето, затова звука е последното нещо, което трябва да се коментира. Но ако все пак трябва да го коментира, поне на моите PC колонки звучи доста сносно :curse:

За звуковата карта си прав. Късмет беше, че ми я продаде един приятел и то на смешна цена около 250$ + word clock module. Картата струваше към 600-700$ тогава. http://www.rme-audio.com/english/digi96/digi968.htm

Ако успея да си купя дигитално миксерче ще мога да записвам 8 канала едновремено, което вече ще е доста забавно.

Сега мога до 2 канала, но нямям никакви проблеми да използвам ефекти в реално време. За латенция въобще не меможе да става дума.

PC-то пък ми е направо смешно - CPU 1200, 256 RAM i MB Elitgroup.

Картата му е майката :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че парчетата са много яки, и мене ме кефи, че звучат донякъде минималистично. То е ясно, че човек ако рече, може да сложи 10 реда хармонии, купчина преходи и тн и да нареди сумати импровизации да си начеше...аха.

Също, като си програмираш барабаните, що не пробваш с малко по синтезирани звуци. На мене лично ми звучи много куцо, когато някой се опитва да замести барабанист с дръм машина(и изобщо да замести мисленето на един реален барабанист). От друга страна, човек има голяма свобода да бачка със всякви семпли и тн, да експериментира... и пак да има ритъм секция, която не звучи, сори, ама наистина като ефтина имитация.

Иначе, вокалното парче на мене лично ми е твърде поп като пеене. Сещам се за Българския топ 100 някак си. Ма тва си е лично мое изкривяване. :curse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.