Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

И такаааа... гледайки два стари говорителя BKH1025 въргалящи се в мазето заедно с един сандък от стар "проект" реших да ги изпраскам на него :) и да пробвам нещо странно... Обикновено хората ползват "standalone" преампи и спийкър симулация от компютъра, а аз реших да е обратно :) и то вероятно с възможно най-неподходящата кутия и говорители... махнах и задният капак за да стане "open back" :) и... за 20 минути се получи това:

http://www.putfile.com/pic/8305693

"Звяра" :thumbup: е закачен към marantz-a в ляво на който подавам сигнал от компа и Revalver II в него е сложен само един нойсгейт treblemaker и Kitty преамп... китарата... е ясна....Записано е с електретен микрофон от компютърни слушалки и от голямо разстояние... умишлено го отдалечих... така звукът прилича поне малко на това което се чува "на ухо", но въпреки всичко е кофти... нямам по-добър Mic... ей го(предупреждавам музикалните критици да не слушат :) че съм много бос в свирнята още):

http://media.putfile.com/DIY-Shits

Честно казано... никога не съм чувал как звучат специализирани китарни кабинети... но на моменти ми се струва, че с тази х...я звукът е по-истински от това което мога да постигна с cab-симулацията в Revalver-a през основните ми озвучителни тела... имам предвид на слушане не на запис разбира се ;) . Абе... да вървят експериментите просто :) ...

Отговорено

На мен ми ззвучи странно, но предполагам че е от микрофона с който си записвал и наживо е пъти по добре...

Иначе бравос :godbless:

Отговорено
На мен ми ззвучи странно, но предполагам че е от микрофона с който си записвал и наживо е пъти по добре...

Иначе бравос :godbless:

Напълно си прав! Странно е... и наистина звучи доста по-различно от това на записа... На "живо" също има характерен звук, но все пак не са китарни говорители а Благоевградски.... айде да не ги обиждам ;) ...обаче не звучи зле... липсва му малко от Low end-a но... при 8" е нормално... с повечко тонкорекции за практис дрънкане става :hysterical:

Отговорено

А на записа ползвал ли си спийкър симулация от компа?И аз съм пускал китарен усивлател с подобни говорители,но 6 инча и резултата беше повече от ужасен.Гадни високи(въпреки честотната лента до 5КХз),недефиниран,плосък звук,динамика йок,ниски-пак йок.При теб се е получило доста по-добре,въпреки,че пак не е нещо особено(но имайки предвид цената е добре).

Отговорено

@bratmito Не съм слагал спийкър симулацията в Revalver-a точно това беше идеята на пробата ;) На тези дървета им дават до 4Khz до колкото си спомням... стъпалото на marantz-a e транзисторно а високите са дори нацепени от тонкоректора му."Сандъкът" е от бивш Subwoofer и назад е доста дълбок... което не съм сигурен дали е удачно... може би от там иде леко бумтящият звук... записах още едно кратко семпълче този път малко по-културно с микрофон на около 15см от говорителя отместен на ъгъл около 45' от оста ето го:

http://media.putfile.com/BGShits-2

Единствената пост обработка в записа е лек подем около 8 - 12 khz не повече от 3 - 4db