kitaratapesho Отговорено Юли 26, 2005 Отговорено Юли 26, 2005 аз пък благодаря на китариста Тед Грийн за неговата книга One Note Soloing, в която се обяснява за свиренето в една позиция. оказва се, че за няколко месеца вече "ги виждаш" арпежите и гамите в една позиция. малко е странно в началото щото нали сме си свикнали да виждаме арпежи само по основния тон, и докато се заучат и пръстовките на арпежите започващи от терцов и квинтов (и септимов) е малко гадно, ама после е голям купон - всичко в една позиция квото и да ти свирят Цитирай
iashor Отговорено Юли 26, 2005 Отговорено Юли 26, 2005 Глесирайз, мали кво стана тука.. я кат изсвирим нещо, не помним..помним редко..после не моем се извадим, не че сме велики, ма сме алогияни често, си .ало .амата! е не винаги де.. Просто тва е моя начин и не ми пука, че е необразован и варварски! Даже си мисля, че ако се гепнем разучим разни такива схеми едно друго - в един момент ке почна да възпроизвеждам логиката им, а не чувството си...(естествено на младини и аз се боричках с таквиз рабути, но не ми помогнаха да усетя китарата) ..не че другото не е възможно, са да не се засегне некой! тва малко кат ония идиоти от белите не моат да скачат "ти слушаш джими, ма не го чуваш..."..тук не разбрах кво искам да кажа, но в смисъла на предното се разбира..мухаха :killyou: мразим ноти! Но тез неще са важни! Еваларка на сички тет ги владеят Цитирай
Glacierise Отговорено Юли 26, 2005 Автор Отговорено Юли 26, 2005 Eто книгата, за която споменах: http://twins-torrents.com/details.php?id=3398 Цитирай
Kelly Отговорено Юли 26, 2005 Отговорено Юли 26, 2005 Можем да поспорим малко за това с отворените струни Едни от най-красивите фигури (особено в кънтри музиката) са с отворени струни. Питай Стив Морз Освен това, ако запомняш само пръстовката - няма да имаш реална предства и трудно ще се ориентираш когато трябва да прилагаш по сложни скали, а не само обикновени гами. Добре съгласна съм за фигурите в кънтри музиката,но пък ако трябва да помниш 20 гами и то все със празни струни,диези,бемоли и т.н. става малко обърквация!!! Иначе за по-сложните скали,както каза,наистина не е достатъчна само пръстовката.Ама иначе степените ги разбирам малко,но все пак имам още доста неща да уча !!!!Както обичам казвам всичко с времето си !!!! Ща вземам и ще правим група "VIXEN" Jam Аз както имам дълга коса, така че ша са прая на пичка и ша лъжим хората ;) хахаха ,може млъквам,че нещо яко офтопик става Цитирай
Jordan_J Отговорено Юли 26, 2005 Отговорено Юли 26, 2005 (Редактирано) Eто книгата, за която споменах: http://twins-torrents.com/details.php?id=3398 С коя програма после тегли6 като има6 ве4е торентите ?!?! БитКомет ли?! Питам 6тото не съм много в 4ас... Редактирано Юли 26, 2005 от visiondann Цитирай
anadem Отговорено Юли 26, 2005 Отговорено Юли 26, 2005 изтегли си Azureus Eто книгата, за която споменах: http://twins-torrents.com/details.php?id=3398 10x за книгата сега я преглеждам Цитирай
Glacierise Отговорено Юли 26, 2005 Автор Отговорено Юли 26, 2005 Още един линк, на този сайт не се чака: http://free4all-torrents.com/details.php?i...2f8a229e866fcc9 Цитирай
redburner Отговорено Юли 28, 2005 Отговорено Юли 28, 2005 аз пък благодаря на китариста Тед Грийн за неговата книга One Note Soloing, в която се обяснява за свиренето в една позиция. оказва се, че за няколко месеца вече "ги виждаш" арпежите и гамите в една позиция. малко е странно в началото щото нали сме си свикнали да виждаме арпежи само по основния тон, и докато се заучат и пръстовките на арпежите започващи от терцов и квинтов (и септимов) е малко гадно, ама после е голям купон - всичко в една позиция квото и да ти свирят какво пък е това чудо свирене в една позиция !? Glacierise батенце не мога да се connectna към тебе от торента някво друго място от където могя да я изтегля? Цитирай
npace Отговорено Юли 28, 2005 Отговорено Юли 28, 2005 eMule, anyone? аз от там го изтеглих иначе като знаеш къде са нотите не е толкова трудно...даже си е лесно и аз защото разполагам с мнооого свободно време знам повечето ноти къде са разположени (започнах само като свиря на 6та струна, после местих нещата на 5та, после това което може на 4та и така се научих постепенно ) винаги съм твърдял че нямам никакви вродени таланти освен може би ако се брои за талант упоритост, то с някакъв метод за 1 седмица не става Цитирай
kitaratapesho Отговорено Юли 28, 2005 Отговорено Юли 28, 2005 какво пък е това чудо свирене в една позиция !? ами това е да свириш само в позициите между 5 и 8 прагче например, без значение дали подложката ти е метъл, джаз, кънтри, поп, рок и без значение дали хармонията е Т - S - T - D или е без постоянен тонален център и е Ebmaj7/13 - F#m11 - Gm6 - Bbalt. - Bmaj7 да речем - просто да знаеш всички гами и арпежи в една позиция. Цитирай
Burton Отговорено Юли 29, 2005 Отговорено Юли 29, 2005 (Редактирано) Vinnie Moore - Speed, Accuracy and Articulation - има много полезна секция по въпроса /source :arrow: emule/ Редактирано Юли 29, 2005 от Burton Цитирай
Recommended Posts