Jump to content
Българският форум за музиканти

Запомняне на гами


Glacierise

Recommended Posts

аз пък благодаря на китариста Тед Грийн за неговата книга One Note Soloing, в която се обяснява за свиренето в една позиция. оказва се, че за няколко месеца вече "ги виждаш" арпежите и гамите в една позиция. малко е странно в началото щото нали сме си свикнали да виждаме арпежи само по основния тон, и докато се заучат и пръстовките на арпежите започващи от терцов и квинтов (и септимов) е малко гадно, ама после е голям купон - всичко в една позиция квото и да ти свирят :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 40
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Глесирайз,

 

мали кво стана тука..

 

я кат изсвирим нещо, не помним..помним редко..после не моем се извадим, не че сме велики, ма сме алогияни често, си .ало .амата! е не винаги де..:P Просто тва е моя начин и не ми пука, че е необразован и варварски!

 

Даже си мисля, че ако се гепнем разучим разни такива схеми едно друго - в един момент ке почна да възпроизвеждам логиката им, а не чувството си...(естествено на младини и аз се боричках с таквиз рабути, но не ми помогнаха да усетя китарата)

 

..не че другото не е възможно, са да не се засегне некой!

 

тва малко кат ония идиоти от белите не моат да скачат:P "ти слушаш джими, ма не го чуваш..."..тук не разбрах кво искам да кажа, но в смисъла на предното се разбира..мухаха :killyou:

 

мразим ноти! Но тез неще са важни! Еваларка на сички тет ги владеят :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D Можем да поспорим малко за това с отворените струни :) Едни от най-красивите фигури (особено в кънтри музиката) са с отворени струни. Питай Стив Морз ;)

Освен това, ако запомняш само пръстовката - няма да имаш реална предства и трудно ще се ориентираш когато трябва да прилагаш по сложни скали, а не само обикновени гами.

Добре съгласна съм за фигурите в кънтри музиката,но пък ако трябва да помниш 20 гами и то все със празни струни,диези,бемоли и т.н. става малко обърквация!!! :bravo:

Иначе за по-сложните скали,както каза,наистина не е достатъчна само пръстовката.Ама иначе степените ги разбирам малко,но все пак имам още доста неща да уча !!!!Както обичам казвам всичко с времето си !!!! :bravo:

Ща вземам и ще правим група "VIXEN" Jam :) Аз както имам дълга коса, така че ша са прая на пичка ;) и ша лъжим хората ;) ;) :):)

хахаха ,може :headbang::P

 

млъквам,че нещо яко офтопик става

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Eто книгата, за която споменах:

 

http://twins-torrents.com/details.php?id=3398

С коя програма после тегли6 като има6 ве4е торентите ?!?!

БитКомет ли?! Питам 6тото не съм много в 4ас...

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз пък благодаря на китариста Тед Грийн за неговата книга One Note Soloing, в която се обяснява за свиренето в една позиция. оказва се, че за няколко месеца вече "ги виждаш" арпежите и гамите в една позиция. малко е странно в началото щото нали сме си свикнали да виждаме арпежи само по основния тон, и докато се заучат и пръстовките на арпежите започващи от терцов и квинтов (и септимов) е малко гадно, ама после е голям купон - всичко в една позиция квото и да ти свирят :ph34r:

какво пък е това чудо свирене в една позиция !?

 

Glacierise батенце не мога да се connectna към тебе от торента някво друго място от където могя да я изтегля?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

eMule, anyone? ;)

аз от там го изтеглих

иначе като знаеш къде са нотите не е толкова трудно...даже си е лесно ;) и аз защото разполагам с мнооого свободно време знам повечето ноти къде са разположени (започнах само като свиря на 6та струна, после местих нещата на 5та, после това което може на 4та и така се научих постепенно ;) )

винаги съм твърдял че нямам никакви вродени таланти освен може би ако се брои за талант упоритост, то с някакъв метод за 1 седмица не става :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

какво пък е това чудо свирене в една позиция !?

ами това е да свириш само в позициите между 5 и 8 прагче например, без значение дали подложката ти е метъл, джаз, кънтри, поп, рок и без значение дали хармонията е Т - S - T - D или е без постоянен тонален център и е Ebmaj7/13 - F#m11 - Gm6 - Bbalt. - Bmaj7 да речем - просто да знаеш всички гами и арпежи в една позиция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Vinnie Moore - Speed, Accuracy and Articulation - има много полезна секция по въпроса

/source :arrow: emule/

Редактирано от Burton
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.